Vi avslører hemmelighetene bak hvordan du velger de perfekte duftene til hjemmet ditt

Hjemmet ditt er ditt personlige fristed. Et trygt sted, hvor du slapper av og ikke trenger å tenke på noen andre enn deg selv. Et sted hvor din personlighet skinner igjennom og som du er stolt av å kalle ditt hjem.

Noe av det første dine besøkende legger merke til i det de går inn gjennom inngangsdøren, er lukten. At hjemmet ditt har den riktige aromaen, sørger for at du gir et godt og varig førsteinntrykk av hjemmet ditt, og setter stemningen i det gjestene dine ankommer.

Les videre for å finne ut hvordan du kan skape den perfekte aromaen i hjemmet ditt.

Hvordan velge riktig duft til hjemmet ditt

Vi har alle forskjellig smak når det kommer til favorittaromaene våre. Noen liker den avslappende duften av lavendel, mens andre foretrekker den forfriskende duften av søt appelsin. Duftene du liker, avhenger som oftest også av humøret ditt og hva du gjør.

Uansett hvilke dufter du liker, har vi de perfekte eteriske oljene for nettopp deg. Vi gir deg her våre anbefalinger for hvert rom i hjemmet ditt, som kan hjelpe deg med å forbedre følelsen i hjemmet og gjøre deg ekstra stolt når du ønsker gjester velkommen på besøk.

Eteriske oljer for gangen

Inngangspartiet, entreen og gangen er den første opplevelsen gjestene dine har av hjemmet ditt, og det er dermed viktig å skape riktig aroma i gangen for å etterlate et varig inntrykk.

En frisk og behagelig duft er perfekt for gangen, og ønsker gjestene dine velkommen uten å overvelde dem. Uansett smak, liker alle en nøytral og lett aroma.

Sitrusduftende oljer som sitron, lime, grapefrukt og bergamott fungerer godt i gangen. Du kan kombinere en sitrusbasert olje med en blomsterduft som geranium eller lavendel for å løfte stemningen og få gjestene dine i godt humør.

Eteriske oljer for kjøkkenet

Det første du bør vurdere når du velger en eterisk oljeblanding for kjøkkenet ditt, er hvilken type atmosfære du vil skape. Ønsker du en ren og oppkvikkende duft eller noe som skaper en varm og koselig atmosfære?

Hvis du er på jakt etter noe som skaper en ren og hygienisk stemning, anbefaler vi Volant Energy-blanding. Denne økologiske blandingen av eteriske oljer inneholder grapefrukt, einer, bergamott og lime, som fremkaller en følelse av frisk energi på kjøkkenet ditt. Hvis du ønsker å skape en oppkvikkende og energisk stemning, bør du prøve Volant Energy aromaterapiblanding.

Hvis du imidlertid er på jakt etter noe litt varmere, for å gi en koselig stemning på kjøkkenet ditt, er eterisk olje av kanel et godt valg. Kanelaromaen fremkaller en følelse av komfort, varme og velvære. Den kan lett forveksles med nybakt brød eller kaker, noe som gjør den til et ideelt valg for kjøkkenet ditt.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

199 kr

En hverdagsboost  |  15 ml

Volant Økologisk Energy er saftig og lett. Blandingen av Amyris, Lime, Grapefrukt og Bergamott er inspirert av våren og følelsen av sol på huden. Energy passer best om morgenen når du kverner morgenkaffen og planlegger dagens gjøremål.

Eteriske oljer for stua

Stua er et rom hvor du tilbringer tid med venner eller alene foran TV-en på kveldstid. Det er også et rom hvor du kanskje vil vise frem personligheten din eller eksperimentere med forskjellige dufter avhengig av humøret ditt.

Når du tilbringer tid i stua med venner, kan prøve en varm og innbydende duft som vanilje, furu eller søt appelsin. Disse duftene er flotte for gi gjestene dine er varm velkomst og få dem til å føle seg hjemme i det de ankommer, uten at duftene blir for overveldende.

Når du trekker deg tilbake i stua etter en lang og travel dag, vil du trolig bare å slappe av. Relax-blandingen av eteriske oljer inneholder grapefrukt, ylang-ylang, palmarosa og eukalyptus – den perfekte kombinasjonen for ultimat avslapning.

Eteriske oljer for spisestua

Når du arrangerer middagsselskap, vil du sannsynligvis servere middagen i spisestua, og selvfølgelig sørge for at det dufter godt. Du bør derfor velge en duft som ønsker gjestene velkommen, stimulerer til samtale og setter atmosfæren, uten å overdøve duften av maten. Imidlertid kan det være vanskelig å finne nettopp denne balansen.

Nøkkelen her er å sørge for at du unngår for sterke dufter som kan lede fokuset bort fra maten, og du bør derfor unngå dufter som peppermynte og ingefær.

Eteriske oljer som bergamott og søt appelsin appellerer til de fleste uten å virke overveldende. Spre disse duftene rundt i rommet for å skape en lett og glad atmosfære som skaper en snakkesalig stemning blant gjestene. 

Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje

Økologisk Bergamot Eterisk Olje

159 kr

Stress ned  |  10 ml

Volant Økologisk Bergamot er like luksuriøs som den er komfortabel. Denne koselige, sterke sitrusoljen er kjent for å ha aromaen av Earl grey-te, og er ofte å finne i dufter for både menn og kvinner. Den er perfekt å koble av til, enten med et bad eller i sofaen.

Eteriske oljer for soverommet

Soverommet er stedet hvor du slapper av og sover. Det er sannsynligvis det rommet i huset du spanderer mest tid, og det er derfor viktig at dette rommet er komfortabelt. I tillegg til å velge en aroma som dufter godt, kan du også ha en avslappende olje som gjør deg klar for en god natts søvn.

Volants økologisk Sleep blanding er perfekt for soverommet. Denne blandingen av eteriske oljer kombinerer bergamott, lavendel, frankincense og kamille - perfekt for å fremme en god natts søvn. Du kan tilsette den eteriske oljen i en diffuser, eller blande den med vann og bruke en sprayflaske til å spraye blandingen over puten din.

Lær mer om hvordan du kan bruke eteriske oljer for avslapning her.

Hvis du ønsker intimitet og romantikk, bør du prøve eteriske oljer som sjasmin, rose, ylang-ylang og sandeltre. Disse søte, berusende aromaene er perfekte for å skape en sensuell og romatisk stemning.

Eteriske oljer for baderommet

Vi alle ønsker at badet skal lukte frisk og rent. Dette er også grunnen til at mange velger å ha luftfriskere på baderommet. Men hva med å gå bort fra de syntetiske duftene til luftfriskere og heller velge naturlige, økologiske og velduftende eteriske oljer på baderommet?

Eteriske oljer som sitron, eukalyptus og tea tree har antibakterielle egenskaper samtidig som de sørger for at baderommet lukter rent og hygienisk. Du kan også velge dufter som furu, gran eller grapefrukt for en naturlig aroma som samtidig holder baderommet friskt.

Hvis du planlegger et rolig og avslappende bad etter en lang og tøff dag på jobben, kan eterisk lavendelolje være ideelt. Du kan tilsette lavendelolje til en diffuser for å fylle baderommet ditt med en avslappende aroma. Du kan også velge å blande noen dråper lavendel eterisk olje med en bærerolje, og tilsette blandingen direkte i badevannet ditt, for en beroligende duft som vil forberede deg for en god natts søvn.

Økologisk Lemon Eterisk Olje
Økologisk Lemon Eterisk Olje
Økologisk Lemon Eterisk Olje
Økologisk Lemon Eterisk Olje
Økologisk Lemon Eterisk Olje

Økologisk Lemon Eterisk Olje

109 kr

Frisk opp hjemmet  |  10 ml

Volant Økologisk Lemon er intens, frisk og saftig. Lemon er kraftfull for rengjøring og renser luften og overflater. Den tydelige og sterke aromaen er en humør-booster og vekker følelsen av friske sommerdager.

 

Eteriske oljer for hjemmekontoret

Når du jobber på hjemmekontoret eller studerer, må du fokusere, men det er ikke alltid like lett når du jobber hjemmefra. Det kan være mange distraksjoner i hjemmet, alt fra barna som leker og er høylytte til et lokkende kjøleskap.

Det er imidlertid mange eteriske oljer som kan hjelpe deg å øke produktiviteten og hjelpe deg med å fokusere, enten du prøver å legge siste hånd på en presentasjon til et viktig møte eller få orden på regnskapet.

Eteriske oljer som eukalyptus, peppermynte, rosmarin og basilikum kan bidra til å løfte humøret og klargjøre hodet. Disse oljene vil også hjelpe deg å fokusere, og booste både konsentrasjon og produktivitet når du trenger det som mest.

Lær mer om hvordan eteriske oljer kan booste produktiviteten her.

Eteriske oljer for verandaen eller terrassen

Hvis du underholder gjestene dine utendørs eller tar et glass vin med levende lys på terrassen, ønsker du kanskje også en duft som kan hjelpe med å sette stemningen.

Du kan komplettere sesongene ved å velge en tilsvarende duft. Om våren og sommeren, kan du velge blomsteraromaer som eteriske oljer av geranium, lime, sitron, rose eller lavendel. Disse duftene er lette og oppløftende, og ideelle for varme sommerkvelder.

Om høsten eller vinteren kan du velge mer robuste aromaer som appelsin, muskat eller frankincense. Disse duftene vil gi deg en varm følelse når været er kjøligere.

Volants Cabin-blanding er også ideell for bruk utendørs, spesielt hvis du bor i et urbant område. Denne eteriske oljeblandingen inneholder oljer av gran, furu og tuja, og skaper aromaen av uberørt skandinavisk natur.

Hvordan bruke eteriske oljer i hjemmet ditt

Det er mange forskjellige måter å bruke aromaterapi i hjemmet ditt, inkludert alt fra diffusere og stearinlys til romsprayer og luftfuktere - det finnes perfekte løsninger for ethvert hjem.

Diffusere er designet spesielt for bruk av eteriske oljer. Det finnes mange forskjellige typer diffusere, inkludert diffusere som varmes opp av et stearinlys, diffusere med sivpinner og elektriske diffusere. Det generelle rådet er å tilsette mellom tre og fem dråper eterisk olje for hver 100 ml vann du bruker.

Diffusere er ideelle når du ønsker at aromaen kontinuerlig skal spres rundt om i rommet.

Finn ut mer om diffusere her. 

Hvis du ønsker å bruke eteriske oljer på spesifikke områder, som for eksempel på sengen eller sofaen din, kan du tilsette noen dråper eterisk olje i en sprayflaske og fylle opp flasken med varmt vann. Du kan deretter spraye blandingen over møbler og tepper, eller rundt om i rommet ditt.

Denne type spray er perfekt å ha på badet som en luftfrisker, eller du kan også ha en romspray med lavendelolje som du sprayer over puten din hver kveld før sengetid. Men husk alltid å gjøre en lappetest, før du sprayer større deler av de beste teppene eller møblene dine, for å sørge for at det ikke oppstår en negativ reaksjon.

Du kan også tilsette rene, økologiske eteriske oljer til et stearinlys. Tenn lyset og vent til voksen begynner å smelte. Tilsett en dråpe eterisk olje i den varme voksen, samtidig som du unngår å få den på veken, og vent til du kjenner at aromaen spres. Tilsett aldri alkoholbaserte ingredienser som parfyme eller luftfriskere til et stearinlys, da disse kan være ekstremt brannfarlige.

Hvis du har en luftfukter i hjemmet ditt, kan du tilsette noen dråper av favorittoljen din i luftfuktervannet. Dette vil spre favorittaromaen din rundt om i hjemmet og sørge for et velduftende hjem.

Sikkerhetstiltak for bruk av aromaterapi i hjemmet

Selv om eteriske oljer kan få hjemmet ditt til å lukte fantastisk, er det også noen sikkerhetstiltak du bør være oppmerksom på.

Noen eteriske aromaterapioljer er kontraindisert for bruk under graviditet eller for personer med visse helsemessige tilstander som epilepsi eller høyt blodtrykk. Det er alltid best å sjekke med legen din eller en kvalifisert aromaterapeut, før du bestemmer deg for hvilke eteriske oljer du kan bør bruke i hjemmet ved eventuelt medisinske tilstander.

Det er også viktig å være forsiktig når du bruker eteriske oljer i hjemmet hvis du har kjæledyr eller barn. Enkelte eteriske oljer kan være skadelige hvis de svelges, så sørg for å holde diffuseren utilgjengelig for kjæledyrene og barna dine.

Pass på at du ikke lar brennende stearinlys være uten tilsyn, da de kan utgjøre en brannfare. Av denne grunn er det best å velge en diffuser eller romspray på soverommet for å eliminere risikoen for at du sovner mens et stearinlys brenner.

En liten melding helt på tampen

Eteriske oljer kan skape et velduftende hjem og bidra til stemning. Du kan velge en aroma som komplementerer hvert rom i huset ditt, og som gir gjestene dine et varig inntrykk av hjemmet ditt.

For å la personligheten din skinne gjennom, kan du prøve å blande favorittduftene dine og lage din egen personlige aroma for hvert rom. Fortsett å eksperimentere med forskjellige eteriske oljer til du finner den perfekte duften.

Hvis du ønsker hjelp eller råd med valg av eteriske oljer som komplementerer hjemmet ditt, er du velkommen til å kontakte en av våre aromaeksperter på support@volant.no

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 90 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 1000+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.