Hvordan fungerer aromadiffusere?

Eteriske oljer har vært i bruk i årtusener. Forhistoriske sivilisasjoner var klar over deres terapeutiske kvaliteter og brukte de ofte for avslapning og meditasjon. Eteriske oljer har ikke endret seg mye gjennom tiden, men hvordan de er diffusert har blitt helt annerledes.

Hvordan fungerer aromadiffusere?

Prosessen med å spre aromatiske eteriske oljer som bergamott rundt oss har utviklet seg fra å være enkle løsninger til å bli nokså høyteknologisk de siste hundre årene. Likevel er det ikke nødvendig å ha en kjemibakgrunn for å forstå hvordan en aromadiffuser fungerer.

Du vil finne det hjelpsomt å vite hvordan disse diffuserne fungerer, da det vil hjelpe deg finne den riktige diffuseren for dine behov og miljø.

 

Fordampende diffuser

Selv om fordampende diffusere fungerer basert på de samme prinsippene som duftpinner, er de litt mer avanserte. I bunnen av en slik diffuser er det en liten vifte som skaper en trekk gjennom et stykke stoff som er dynket i eteriske oljer, dette gjør at oljen fordamper. Hovedfordelen med en slik diffuser sammenlignet med duftpinner er at du kan slå den av og på når du ønsker.

 

Energy
Tilbud199 kr | 15 ml
Les mer

 

Få energi

Om du har vært lat og latt din fordampningsdiffuser gå tom for aroma kan jeg anbefale å fylle den opp igjen med denne energiske eteriske oljeblandingen.

Med denne nydelige aromaen i hjemmet eller på kontoret vil du snart føle deg mer våken, effektiv og ha lettere for å få de kjedelige tingene gjort. 

 

Keramisk diffuser

Måten disse diffuserene fungerer er ganske like de som ble brukt av de forhistoriske grekerne eller egypterne for å spre røkelse. De er ofte laget av glasert keramikk og har en plass hvor man kan plassere et stearinlys eller tenne en flamme. De har dekorative hull for å sikre luftsirkulasjon på toppen av diffuseren er det et lite område hvor du heller i vann og eterisk olje som skal fordampe av varmen. Problemet med diffuserne er at man ikke kan regulere varmen. Dette fører til at det ofte kan bli for mye eller for lite aroma. 

 

Elektrisk varmediffuser

De varmebaserte diffuserne har også blitt påvirket av teknologisk fremgang. I dag er det vanlig med diffusere som sprer olje gjennom elektrisk produsert varme. Disse diffuserne har en beholder for vann og eteriske oljer i keramikk eller plastikk med et elektrisk varmeelement under beholderen. Fordelen med denne diffuseren er at varmen kan kontrolleres av et termostat. Mange modeller har også automatiske timere som slår seg av og på etter ønske.

#1 Trustpilot velvære brand