90-dagers risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Forvandle badstuen med eteriske oljer 

Å bruke eteriske oljer i badstua er populært, og her vil du lære hvordan du kan bruke eteriske oljer for å heve badstueopplevelsen. 

Foto: Fran Hogan

Å benytte seg av badstue er behagelig i seg selv, men det er enda bedre å kombinere det med eteriske oljer. For å bruke aromaterapi i en badstue må du vite hvordan du bruker eterisk olje, og hvilke eteriske oljer som er best egnet.

Hvordan bruke eteriske oljer i badstuen  

Før du bruker oljen må den fortynnes i vann. Det vanligste er å tilsette noen dråper eterisk olje i vannbøtten i badstuen. Når du heller vannet over de varme steinene vil dampen gi en behagelig duft. Å helle oljen direkte på badstusteinene er brannfarlig. Rene eteriske oljer har en sterk duft. Ved å fortynnede unngår man for intens eksponering.

Badstue og aromaterapi er en bra kombo. På grunn av den behagelige duften av eterisk olje i dampen, blir badstuer en ideell plass til å benytte aromaterapi. Aromaterapi i badstuer oppleves avslappende i kroppen og øker velværet.  

Foto: Fran Hogan

Anbefalte eteriske oljer  

For å få mest mulig ut av opplevelsen i badstuen, kan du benytte ulike typer eteriske oljer. Det viktigste er å teste og finne noen favoritter. Her er noen av våre favoritter: 

Eucalyptus

Den mest populære oljen å bruke i badstue er eucalyptus. Denne forfriskende oljen kan oppleves lettende på humøret og gi mer energi i hverdagen. Eukalyptus skaper en frisk duft og flere opplever at eucalyptus er effektiv mot forkjølelse. Eucalyptus er rensende og derfor brukt på spasteder for å holde luften ren. 

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

109 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Lavendel 

Lavendel er en favoritt blant mange. Oljen er kjent for sine beroligende egenskaper, og er svært gunstig hvis man er opptatt av velbehag i badstuen. Duften kan hjelpe deg å roe ned, spesielt hvis du har opplevd stress i hverdagen. Å lene seg tilbake og slappe av i en badstue med lavendel-aroma, vil garantert være en herlig opplevelse.  

Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje

Økologisk Lavender Eterisk Olje

129 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Tea Tree 

Oppleves som rensende på kroppen og er et attraktivt valg til badstuer. Tea Tree er kjent for å kunne forebygge visse typer bakterier. Flere velger derfor å bruke oljen når de føler seg forkjølt, siden dens antiseptiske effekt skal kunne være effektiv for å bekjempe influensa.  

Andre alternativer  

I tillegg til disse oljene har vi andre eteriske oljer som også kan brukes i badstuen: 

Foto: Fran Hogan

Valg av eteriske oljer til badstuen varierer ut ifra dine preferanser og ønsker. Det er fullt mulig å blande ulike oljer som du liker. Volant har for eksempel en blanding av edelgran, furu, gran og cedertre, med navn Volant Organic Cabin. Denne miksen gir en frisk og naturlig aroma. Den er inspirert av følelsen av urørt nordisk natur. Har du badstue på hytta eller bare lengter etter lukt av marka, da er Volant Organic Cabin det rette valget.  

Nysgjerrig på hva eteriske oljer kan gjøre for deg?

98.8%

opplever positiv effekt innen 30 dager etter å ha kjøpt volant sine eteriske oljer og diffusere.

TrustScore 4.7 | 800+ anmeldelser
"Etter jeg kjøpte diffuseren har jeg blitt helt hektet, elsker å bruke de ulike oljeblandingene energy og relax etter tid på døgnet. Blir også alltid glad av å se på den fordi den er så fin! Eneste jeg skulle ønske var at den var trådløs, men det er på mange måter også praktisk at jeg ikke trenger å tenke på å måtte lade den. Har fått mye nyttig informasjon på mail, og kundebehandlingen er topp. Anbefales!" Tina J.
Brukes hver dag! Etter jeg fikk min diffuser har jeg brukt den hver eneste dag, og jeg GLEDER meg til å stå opp og starte dagen med en god kaffekopp og et velduftende hjem. Jeg gav også en diffuser til min mor i julegave, og hun har samme opplevelse. Kan virkelig anbefales ☺️ Vilde S.
For en fantastisk rituale for å avslutte dagen. Tar i valgfritt olje 1 time før leggetid, tar meg et kopp grønn te imens og vasker bort sminke og eventuelt en dusj etter å bruke en god olje og massere meg. Når du kommer da til soverommet så lukter det himmelsk! Sover som en baby og våkner klar for å erobre verden💞 Nafisa J.
Eteriske oljer er god som gull! Det var min søster som introduserte meg for eteriske oljer for en tid tilbake og siden den tid har jeg vært hektet!! Den roen og det reduserte stressnivået jeg har lagt merke har jeg hatt stor glede av. Det er et utrolig pluss at de i tillegg lukter helt nydelig!! Anna S.
Kjøpte en diffuser fra Volant, synes den var litt dyr. Men når jeg fikk den i hus kjøpte jeg en til umiddelbart. Kvaliteten er upåklagelig. Super elegant og fin. Lager ikke nevneverdig lyd, elsker at du kan ha på lyset i den uten at den er på. Super effektiv med vannet og veldig effektiv med oljene mine. Så jeg trenger ikke bruke mye. Har en i stua og en på soverommet. Oljene de selger også er knallbra. Jeg liker best Sleep på soverommet. Alexander N.
Jeg var så heldig å få en Volant Diffuser med eterisk olje for bedre søvn til jul. Diffuseren står på hver natt. Den gir en deilig og behagelig duft i soverommet og bidrar til ro og velbehag og bedre søvn. Det er mange gode dufter å velge mellom så jeg vurderer å kjøpe en Diffuser til stuen også. Marianne K.

Other blog posts