De beste eteriske oljer og fantastiske tips for detox-bad!

Hvis du ønsker å komme deg etter hverdagens kjas og mas, bør du vurdere å ta et detox-bad. Det er en flott måte å fjerne giftstoffer fra kroppen din, og vil etterlate deg med en uthvilt og fornyet følelse, klar til å ta fatt på hverdagen igjen.

Men hvilke eteriske oljer bør du velge for et deilig detox-bad, og hvilke fordeler kan hver av dem bidra med?

I denne artikkelen vil vi avsløre noen av de beste eteriske oljer for detox-bad, samt noen av våre beste tips for å skape den perfekte detox-bad opplevelsen.

Innhold/Hurtiglinker

  • Hva er detox?
  • Hvorfor har kroppen vår behov for å detoxe?
  • Hvordan lager jeg et detox-bad?
  • Hvilke eteriske oljer fungerer best for et detox-bad?
  • Forsterk detox-opplevelsen
  • Etter badet
  • Har du ikke badekar? Ta en detox-dusj!
  • Oppsummering

Hva er detox?

Photo by Vegan Liftz from Pexels

Før vi ser nærmere på detox-bad, vil vi først se på betydningen av ordet "detox" for å gi deg en dypere forståelse av detox-prosessen.

Så, hva betyr egentlig detox eller avgiftning? For å si det enkelt er detox eller avgiftning et medisinsk begrep, og refererer til naturlig fjerning av giftstoffer fra kroppen, som vil forbedre din generelle helse og velvære. Kroppens indre organer som lever, nyrer, tarmer og lymfesystem jobber iherdig hver eneste dag for å eliminere potensielt skadelige kjemikalier fra kroppen vår, uten noen gang å få sjansen til å hvile.

Hver dag utsettes kroppen vår for et stort volum av sterke kjemikalier fra maten vi spiser, luften vi puster inn og produktene vi bruker på kroppen og rundt om i hjemmet. Mens noen av disse er ufarlige, kan andre potensielt skade kroppen vår hvis de ikke blir tatt hånd om raskt og effektivt.

Mens organene våre gjør en fantastisk jobb med å fjerne giftstoffer fra kroppen, kan vi med fordel gi dem en liten hjelpende hånd slik at de kan yte sitt beste - nemlig en såkalt "detox".

Hvorfor har kroppen vår behov for å detoxe?

Kroppen vår er ekstremt intelligent, og du vil normalt merke at den gir noen signaler om ubehag når den har behov for en detox. Det kan være tretthet uten grunn, allergier, halsbrann, oppblåsthet, mangel på fokus, følelsesmessig ustabilitet, irritert hud eller mangel på entusiasme og livsglede. Skulle du oppleve noen av disse, er det på tide å lytte til kroppen og la den helbrede og rense seg selv ved å gi den et godt boost og muligheten til å hvile, sammen med litt ekstra kjærlighet og omsorg. I bunn og grunn gjenspeiles din fysiske og mentale helse i hvordan du behandler kroppen din.

En kan nesten si at kroppen i likhet med hjemmet trenger en grundig rengjøring i ny og ne. Stress er faktisk en av de mest skadelige giftstoffene for kroppen, siden det endrer kroppens funksjon og trivsel. En detox hjelper kroppen med å kvitte seg med det som tynger den, og gjør det mulig for kroppen å absorbere viktige mineraler og næringsstoffer.

Det er nettopp derfor et godt detox-bad er så nyttig. Med et detox-bad vil kroppen kvitte seg med skadelige giftstoffer og stress, samtidig som den absorberer de positive fordelene fra de eteriske oljene i badevannet - og du vil etterlates fornyet og full av liv.

Etter detox-badet vil du legge merke til flere fysiske og mentale fordeler, som kan inkludere økt energinivå, lindring av muskelsmerter, redusert hodepine, et forbedret immunsystem, bedre søvn, klarere hud, bedre konsentrasjon, bedre generell helse og lavere stressnivå.

Det som er så flott, er at du kan nyte alle disse fordelene ved å lage et detox-bad hjemme, og uten den rådyre prisen som ofte andre detox-tilbud kommer med. Du trenger ikke følge strenge regler, og du kan raskt og enkelt bestemme deg for å detoxe, når som helst og uten store forberedelser — helt uten ekstra stress og med mer fleksibilitet.

Hvordan lager jeg et detox-bad?

Timing er avgjørende for et detox-bad, og bør derfor gjøres når du har god tid, slik at du kan fordype deg fullt ut i kun avslapning helt uten hverdagens kjas og mas.

Vi anbefaler å sette av minimum 40 minutter, men dess lengre tid, og gjerne en hel kveld med avslapning helt uten stress, vil gi deg enda flere fordeler.

Detox-badet lager du enkelt ved å fylle badekaret med varmt vann og velge dine foretrukne eteriske oljer. Husk å blande de eteriske oljene med en bærerolje før du tilsetter dem i badevannet. Dette lar dem spre seg effektivt i vannet og reduserer risikoen for hudirritasjon. Som bærerolje kan vi anbefale søt mandelolje eller jojobaolje.

Hvor mye eterisk olje du vil tilsette i badekaret, er et personlig valg. Du kan gjerne eksperimentere litt for å finne din perfekte styrke. De fleste synes et sted mellom 5 og 20 dråper eterisk olje blandet med en spiseskje bærerolje er perfekt for et detox-bad.

Hvis du ønsker å fokusere på ett spesifikt område, kan du velge en enkelt eterisk olje med en bestemt egenskap. Alternativt kan du velge å blande noen forskjellige eteriske oljer for å lage din egen skreddersydde detox-opplevelse ut fra dine behov.

Tilsett den eteriske oljeblandingen i badekaret rett før du stiger i, og bland blandingen lett gjennom vannet. Ved å vente med å tilsette den eteriske oljeblandingen til like før, vil du redusere hvor mye som fordampes, noe som bidrar til å maksimere effekten av de eteriske oljene.

For å øke absorpsjonen av oljen i huden, kan du før du går i badekaret eller midtveis i badet, massere inn de eteriske oljene blandet med en bærerolje i huden for å virkelig oppleve de gode fordelene.

Hvilke eteriske oljer fungerer best for et detox-bad?

Nå som du vet hvordan du lager et beroligende detox-bad, lurer du kanskje på hvilke eteriske oljer som er mest effektive for å detoxe kroppen. Hos volant har vi et bredt utvalg av eteriske oljer å velge mellom, som hver byr på individuelle egenskaper og fordeler. La oss ta en titt på noen av de mest populære eteriske oljene for detox.

Den ultimate stress-detox

Hvis du vil rense sinn og kropp for stress og mas - og som vi har snakket om er stress en viktig kilde til toksisitet - er det ideelle valg lavendel eterisk olje. Med sin milde duft bidrar denne eteriske oljen til balanse og avslapning i sinnet, samtidig som den bidrar til å redusere stress. Og ikke bare det, lavendelolje har også vist seg å hjelpe søvnen, og hjelper deg å få en mer avslappende natt.

Hvis du ønsker den ultimate avslappingsopplevelsen, kan vi anbefale å kombinere lavendelolje med frankincense eterisk olje. Frankincense er en beroligende duft som bidrar til å lindre angst og roe nervene. Sammen med lavendelolje blir dette en kraftfull kombinasjon som vil gi deg en rolig og avslappet følelse.

Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje

Økologisk Lavender Eterisk Olje

129 kr
Økologisk Frankincense Eterisk Olje
Økologisk Frankincense Eterisk Olje
Økologisk Frankincense Eterisk Olje
Økologisk Frankincense Eterisk Olje
Økologisk Frankincense Eterisk Olje

Økologisk Frankincense Eterisk Olje

189 kr

Gi et boost til immunforsvaret

Hvis du føler deg litt småsyk eller forkjølet, er eukalyptusolje et godt valg for detox-badet. Eukalyptusolje har vist seg å være antibakteriell, soppdrepende, antimikrobiell og smertestillende, noe som gjør den til et kraftfult detox-verktøy for å rense kroppen og få deg tilbake på rett spor når du føler deg på bunn.

De antibakterielle egenskapene til eukalyptusolje gjør den ideell når du sliter med forkjølelse eller influensa, og hjelper med å åpne luftveiene, lindre tett nese og luftveissymptomer. Nettopp derfor finner du også eukalyptusolje som en av ingrediensene i mange vanlige medisiner for forkjølelse og influensa.

Men det stopper ikke der, eukalyptusolje kan også hjelpe med å lindre irritert hud og behandle flass, soppinfeksjoner og lus. Eukalyptus øker også hudens ceramidproduksjon som er viktig for å holde på fuktigheten og beskytte huden din!

Den forfriskende duften av eukalyptusolje bidrar til å stimulere og vekke sansene dine, og gjør deg energisk og oppladet når du trenger det som mest. Så sett på litt beroligende musikk og la tankene dine sveve til en strand på Bali, mens du lener deg tilbake og nyter alle fordelene med eukalyptusolje.

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

109 kr

For å lindre såre muskler

Hverdagen kan få deg til å føle deg øm og sliten, og noen ganger trenger vi en pause. Heldigvis finnes det eteriske oljer som er ideelle for å lindre ømme muskler, og som vil etterlate deg energisk, uthvilt og klar for å erobre verden.

Hvis du har vonde muskler eller ryggsmerter, kan du forsøke å lage en blanding av eteriske oljer fra rosmarin, kamille og lavendel for badevannet ditt. Disse eteriske oljene har vist seg å ha smertestillende egenskaper, samtidig som de reduserer muskelspasmer og betennelser. De vil også bidra til å trekke giftstoffene ut fra kroppen, i tillegg til å gi et boost til leveren og nyrene.

Du kan øke effekten ved å tilsette Epsom-salt i badekaret. Det høye magnesium- og sulfatinnholdet i dette saltet kan bidra til å lindre ømme muskler, samtidig som det reduserer betennelse.

Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje

Økologisk Rosemary Eterisk Olje

129 kr
Økologisk Roman Chamomile Eterisk Olje
Økologisk Roman Chamomile Eterisk Olje
Økologisk Roman Chamomile Eterisk Olje
Økologisk Roman Chamomile Eterisk Olje
Økologisk Roman Chamomile Eterisk Olje

Økologisk Roman Chamomile Eterisk Olje

339 kr

For å behandle huden din

Hvis huden føles tørr eller irritert, og neglene mangler glans, kan du forsøke å tilsette noen dråper tea tree-olje i detox-badet. Denne eteriske oljen har mange helbredende og energigivende egenskaper, i tillegg til dens mange fordeler for hud og negler.

Tea tree eterisk olje har fantastiske antibakterielle, antivirale, soppdrepende og antiinflammatoriske egenskaper, noe som gjør den perfekt for detox. Den hjelper med å fjerne giftstoffer fra huden din, samtidig som den fremmer generering av nye hudceller. Dette vil etterlate huden din myk, klar og glødende, samtidig som den bidrar til å øke energinivået.

Forsterk detox-opplevelsen
Photo by Monstera from Pexels

Hva med å forsterke detox-opplevelsen med et par andre tilsetninger i badevannet?

Epsom salt er et populært valg når det kommer til detoxing. Dette populære mineralet brukes til å trekke ut giftstoffer fra kroppen, samtidig som det byr på en rekke andre fordeler som å gi fuktighet til tørr hud, lindrer ømme muskler og fremme avslapning.

Hvis du vil forsøke å tilsette Epsom salt i detox-badet, kan du tilsette mellom 2 til 5 dl Epsom-salt i badekaret mens du fyller det med vann, og sørge for at saltet er fullt oppløst i vannet før du tilsetter din eteriske oljeblanding.

Hvis du liker bobler i badevannet, kan du fint kombinere bobler med eteriske oljer. Tilsett boblene i det rennende vannet som normalt, og bland deretter inn blandingen av eterisk olje og bærerolje når badevannet er klart. Du vil trolig merke at den deilige aromaen fra boblebadet forbedrer avslapningen, og spesielt når den kombineres med din eteriske detox-oljeblanding.

Etter badet

Når du har nytt en god tid i badekaret, bør du sørge for å stige ut sakte og forsiktig, og holde deg fast for å unngå å skli (ettersom tilsetning av olje i badekaret kan gjøre det litt glatt!).

Tapp deretter ut alt av badevannet og skyll badekaret med litt varmt vann for å vaske bort overflødige oljerester. Når du er tørr og komfortabel, kan du bruke en naturlig rengjøringsspray for å gi badekaret en rask rengjøring og for å unngå at badekaret etterlates glatt.

For ytterligere frigjøring av giftstoffer fra kroppen din, kan du stimulere lymfesystemet ved å massere huden med en peelinghanske. Bruk lange og feiende strøk, og stryk innover mot hjertet for maksimal effekt. Dette vil bidra til å forsterke effekten av detox-badet ditt.

Nå er tiden inne for å lage en ny blanding av eteriske oljer med en bærerolje, og gi kroppen en helkroppsmassasje for å berolige huden og etterlate den med en deilig mild duft. Du bestemmer selv om du vil bruke de samme oljene som du tilsatte i badevannet eller om du vil prøve noen andre.

Sørg for at du drikker mye vann etter detox-badet. Dette vil bidra til å rehydrere kroppen din og skylle ut eventuelle gjenværende giftstoffer fra kroppen. Tilsett gjerne et par skiver sitron i vannet for å gi drikken en forfriskende tvist og for å øke C-vitamin-nivået (som forresten også er bra for detox).

Har du ikke badekar? Ta en detox-dusj!

Hvis du ikke har badekar, er det ingen grunn til å gå glipp av en god detox. Du kan enkelt ta en detox-dusj hjemme ved å følge disse enkle trinnene.

Før du går inn i dusjen, masserer du huden din med en blanding av dine favoritter av eteriske detox-oljer sammen med en spiseskje bærerolje. De eteriske oljene vil nå  begynne å absorberes inn i huden før du i det hele tatt går inn i dusjen, noe som forsterker opplevelsen og øker fordelene.

Tilsett deretter 10 dråper av ønsket eterisk detox-olje i bunnen av dusjen før du slår på vannet. Det varme vannet vil gjøre den eteriske oljen om til damp, slik at du kan inhalere den intense rensende aromaen mens du dusjer.

Eterisk peppermynteolje er en av våre favoritter når det kommer til eteriske detox-oljer for dusjen. Den skarpe duften av peppermynte vil fjerne blokkeringen i luftveiene dine, slik at du kan puste med letthet og komfort mens stresset forlater sinn og kropp. Du vil etterlates med en styrket og frisk følelse sammen med et oppløftet humør.

Eterisk olje fra rosmarin er et annet godt valg for bruk i dusjen. Rosmarin er en antioksidant som også fungerer som et antiseptisk middel, samtidig som den hjelper med fjerne giftstoffer og bakterier. Det sies også at rosmarin kan hjelpe fordøyelsen, forbedre hukommelsen og øke sirkulasjonen, slik at du føler deg sunnere i hele kroppen.

Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje

Økologisk Peppermint Eterisk Olje

129 kr
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje

Økologisk Rosemary Eterisk Olje

129 kr

Oppsummering

Det er viktig å detoxe kroppen for å holde deg sunn og frisk. Imidlertid kan vanlige detox-tilbud være dyre, og ikke alle har heller tid til å ta turen til et spa.

Et detox-bad hjemme fjerner skadelige giftstoffer fra kroppen - stress som det verste - samtidig som du forfrisker både kropp og sinn. Det finnes mange forskjellige eteriske detox-oljer å velge mellom, og vi har alle ulike favoritter.

Unn deg selv et utvalg av volants organiske eteriske oljer slik at du kan eksperimentere litt og oppleve de mange fordelene de kan gi deg og din velvære-rutine. Ved å tilsette noen få dråper eterisk detox-olje i badevannet, kan du lene deg tilbake og slappe av samtidig som du detoxer kroppen. Føl giftstoffene flykte fra kroppen din og drøm deg bort i det velduftende badevannet mens du stresser ned og slapper av.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 90 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 1000+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.