De beste eteriske oljer og fantastiske tips for detox-bad!

Hvis du ønsker å komme deg etter hverdagens kjas og mas, bør du vurdere å ta et detox-bad. Det er en flott måte å fjerne giftstoffer fra kroppen din, og vil etterlate deg med en uthvilt og fornyet følelse, klar til å ta fatt på hverdagen igjen.

De beste eteriske oljer og fantastiske tips for detox-bad!

Men hvilke eteriske oljer bør du velge for et deilig detox-bad, og hvilke fordeler kan hver av dem bidra med?

I denne artikkelen vil vi avsløre noen av de beste eteriske oljer for detox-bad, samt noen av våre beste tips for å skape den perfekte detox-bad opplevelsen.

 

Den ultimate stress-detox

Hvis du vil rense sinn og kropp for stress og mas - og som vi har snakket om er stress en viktig kilde til toksisitet - er det ideelle valg lavendel eterisk olje. Med sin milde duft bidrar denne eteriske oljen til balanse og avslapning i sinnet, samtidig som den bidrar til å redusere stress. Og ikke bare det, lavendelolje har også vist seg å hjelpe søvnen, og hjelper deg å få en mer avslappende natt.

Hvis du ønsker den ultimate avslappingsopplevelsen, kan vi anbefale å kombinere lavendelolje med frankincense eterisk olje. Frankincense er en beroligende duft som bidrar til å lindre angst og roe nervene. Sammen med lavendelolje blir dette en kraftfull kombinasjon som vil gi deg en rolig og avslappet følelse.

 

Økologisk Lavender Eterisk Olje
Tilbud129 kr | 10 ml
Les mer

Les mer

 

Gi et boost til immunforsvaret

Hvis du føler deg litt småsyk eller forkjølet, er eukalyptusolje et godt valg for detox-badet. Eukalyptusolje har vist seg å være antibakteriell, soppdrepende, antimikrobiell og smertestillende, noe som gjør den til et kraftfult detox-verktøy for å rense kroppen og få deg tilbake på rett spor når du føler deg på bunn.

De antibakterielle egenskapene til eukalyptusolje gjør den ideell når du sliter med forkjølelse eller influensa, og hjelper med å åpne luftveiene, lindre tett nese og luftveissymptomer. Nettopp derfor finner du også eukalyptusolje som en av ingrediensene i mange vanlige medisiner for forkjølelse og influensa.

Men det stopper ikke der, eukalyptusolje kan også hjelpe med å lindre irritert hud og behandle flass, soppinfeksjoner og lus. Eukalyptus øker også hudens ceramidproduksjon som er viktig for å holde på fuktigheten og beskytte huden din!

Den forfriskende duften av eukalyptusolje bidrar til å stimulere og vekke sansene dine, og gjør deg energisk og oppladet når du trenger det som mest. Så sett på litt beroligende musikk og la tankene dine sveve til en strand på Bali, mens du lener deg tilbake og nyter alle fordelene med eukalyptusolje.

 

Eucalyptus
Tilbud109 kr | 10 ml
Les mer

 

For å lindre såre muskler

Hverdagen kan få deg til å føle deg øm og sliten, og noen ganger trenger vi en pause. Heldigvis finnes det eteriske oljer som er ideelle for å lindre ømme muskler, og som vil etterlate deg energisk, uthvilt og klar for å erobre verden.

Hvis du har vonde muskler eller ryggsmerter, kan du forsøke å lage en blanding av eteriske oljer fra rosmarin, kamille og lavendel for badevannet ditt. Disse eteriske oljene har vist seg å ha smertestillende egenskaper, samtidig som de reduserer muskelspasmer og betennelser. De vil også bidra til å trekke giftstoffene ut fra kroppen, i tillegg til å gi et boost til leveren og nyrene.

Du kan øke effekten ved å tilsette Epsom-salt i badekaret. Det høye magnesium- og sulfatinnholdet i dette saltet kan bidra til å lindre ømme muskler, samtidig som det reduserer betennelse.

 

Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Tilbud129 kr | 10 ml
Les mer

Utsolgt
Økologisk Roman Chamomile Eterisk OljeØkologisk Roman Chamomile Eterisk Olje
Les mer

 

For å behandle huden din

Hvis huden føles tørr eller irritert, og neglene mangler glans, kan du forsøke å tilsette noen dråper tea tree-olje i detox-badet. Denne eteriske oljen har mange helbredende og energigivende egenskaper, i tillegg til dens mange fordeler for hud og negler.

Tea tree eterisk olje har fantastiske antibakterielle, antivirale, soppdrepende og antiinflammatoriske egenskaper, noe som gjør den perfekt for detox. Den hjelper med å fjerne giftstoffer fra huden din, samtidig som den fremmer generering av nye hudceller. Dette vil etterlate huden din myk, klar og glødende, samtidig som den bidrar til å øke energinivået.

 

#1 Trustpilot velvære brand