Gratis Frakt Over 450,- / Alltid Gratis Returer

Hvordan fungerer Aromadiffusere?

Eteriske oljer har vært i bruk i årtusener. Forhistoriske sivilisasjoner var klar over deres terapeutiske kvaliteter og brukte de ofte for avslapning og meditasjon. Eteriske oljer har ikke endret seg mye gjennom tiden, men hvordan de er diffusert har blitt helt annerledes.

Prosessen med å spre aromatiske eteriske oljer som bergamott rundt oss har utviklet seg fra å være enkle løsninger til å bli nokså høyteknologisk de siste hundre årene. Likevel er det ikke nødvendig å ha en kjemibakgrunn for å forstå hvordan en aromadiffuser fungerer.

Du vil finne det hjelpsomt å vite hvordan disse diffuserne fungerer, da det vil hjelpe deg finne den riktige diffuseren for dine behov og miljø.

Innhold/Hurtiglenker

  • Fordampnings diffusere
  • Varmediffusere
  • Forstøvningsdiffuser
  • Ultrasoniske diffusere

How different types of essential oil diffusers work

Fordampningsdiffusere

Varme i atmosfæren gjør at fukt fordamper. Det er for det meste en usynlig reaksjon som påvirker alt fra en regnværspytt til når havet blir varmet opp av solen. De mest simple eteriske olje diffuserne fungerer på samme måte, gjennom naturlig fordampning.

Duftpinner

Et vanlig eksempel på en diffuser som kun bruker naturlig fordamping er duftpinner. Du har helt sikkert sett de vedsiden av luftforfriskere i din lokale butikk. Mange små pinner av porøst tre i en liten glassbeholder med eteriske oljer. Når duftpinnene kommer i kontakt med den eteriske oljen vil de begynne å trekke til seg oljen. Varmen i rommet vil føre til at den eteriske oljen i duftpinnene vil fordampe, og spre aromaen fra den eteriske oljen.

Som du kanskje forstår så er det ikke så lett å kontrollere hvordan en slik diffuser fungerer. Jo varmere rommet er, jo raskere vil oljen fordampe. Om det er litt varmere enn vanlig romtemperatur en periode vil du snart oppleve at duftpinnene er knusktørre. Dette fører til at mange har duftpinner stående som er helt tørre og bare samler støv. 

Fordampende diffuser

Selv om fordampende diffusere fungerer basert på de samme prinsippene som duftpinner, er de litt mer avanserte. I bunnen av en slik diffuser er det en liten vifte som skaper en trekk gjennom et stykke stoff som er dynket i eteriske oljer, dette gjør at oljen fordamper. Hovedfordelen med en slik diffuser sammenlignet med duftpinner er at du kan slå den av og på når du ønsker.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

Få energi

Om du har vært lat og latt din fordampningsdiffuser gå tom for aroma kan jeg anbefale å fylle den opp igjen med denne energiske eteriske oljeblandingen.

Med denne nydelige aromaen i hjemmet eller på kontoret vil du snart føle deg mer våken, effektiv og ha lettere for å få de kjedelige tingene gjort. 

Varmediffusere

En av de eldste metodene for å spre aroma er gjennom oppvarming av oljen. De eteriske oljene fordamper, ja, men nå på grunn av varmen fra en flamme eller en annen varmekilde i stede for atmosfæren.

Keramisk diffuser

Måten disse diffuserene fungerer er ganske like de som ble brukt av de forhistoriske grekerne eller egypterne for å spre røkelse. De er ofte laget av glasert keramikk og har en plass hvor man kan plassere et stearinlys eller tenne en flamme. De har dekorative hull for å sikre luftsirkulasjon på toppen av diffuseren er det et lite område hvor du heller i vann og eterisk olje som skal fordampe av varmen. Problemet med diffuserne er at man ikke kan regulere varmen. Dette fører til at det ofte kan bli for mye eller for lite aroma. 

Elektrisk varmediffuser

De varmebaserte diffuserne har også blitt påvirket av teknologisk fremgang. I dag er det vanlig med diffusere som sprer olje gjennom elektrisk produsert varme. Disse diffuserne har en beholder for vann og eteriske oljer i keramikk eller plastikk med et elektrisk varmeelement under beholderen. Fordelen med denne diffuseren er at varmen kan kontrolleres av et termostat. Mange modeller har også automatiske timere som slår seg av og på etter ønske.Forstøvningsdiffusere

Enkelt forklart er nebulisering en kjemisk prosess hvor eteriske oljer og vann blir omgjort til supersmå dråper gjennom å blande de under høyt trykk. Opprinnelig ble teknikken brukt til å understøtte medisinske behandlinger av lungesykdommer. I dag er den brukt til et vidt spenn av bruksområder, blant annet spre aroma fra eteriske oljer.

Hvordan fungerer en aromaforstøver?

En aromaforstøver fungerer som en aerosol, men uten de ozonskadelige stoffene brukt i hårspraybokser. Ja, det er varme involvert, men ikke på samme måte som en varmebasert diffuser. Aromaforstøvere varmer ikke opp oljen. De varmer opp luften i bunnen av diffuseren med et varmeelement eller et telys. Dette får luften til å stige under press og ta med seg eteriske oljer på veien. Dette ender opp i en fin dampstrøm fra toppen av diffuseren. Aromaforstøvere fungerer uten vann eller bæreolje og derfor er det rene eteriske oljepartikler som spres rundt om i rommet. Det betyr at du har mer konsentrert mengde eteriske oljer i luften, men at du også vil bruke mye mer eteriske oljer.

Ultrasoniske diffusere

Ultrasonisk teknologi høres ganske futuristisk ut, gjør det ikke? Ultrasonisk, eller energien produsert av ultralydvibrasjoner, har noen ganske komplekse bruksområder. Du kan ikke se de, du kan ikke høre de, men disse ekstremt høyfrekvente lydbølgene kan gi deg et bilde av et barn før det er født, drepe bakterier og sende en uhørlig kommando til hunden og hundrevis av andre ting. Flaggermus og delfiner bruker ultrasoniske lydbølger for å kommunisere og finne frem.

How ultrasonic diffusers work

Ultrasoniske eteriske olje diffusere, inkludert våre håndformede steindiffusere, bruker ultralyd for å diffusere eteriske oljer. Hvordan? En vibrerende plate i basen av diffuseren skaper uhørlige lydbølger. Disse lydbølgene farer gjennom vann blandet med eteriske oljer og atomiserer de til en fin og balansert damp av vann og eteriske oljer. De er trygge, stilige, og effektive i å spre aroma i hjemmet. Vi elsker vår ultrasoniske diffuser og det vil du og.

100,000+ happy customers

June .B

"The essential oils are fresh and natural, I have increased energy in everyday life"

Cathy S.

"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga."

Mary H.

"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied"

Johan J.

"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well"

Svetlana W.

"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost"

Chloe L.

"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that"

1-5 days delivery | All duties paid