Hvordan eteriske oljer kan hjelpe kvinner - aromaterapeut fra Berlin avslører hva man bør og ikke bør gjøre

Christina Webers vei til aromaterapi startet med et skilt i Australia. I dag er hun ekspert på aromaterapi og urtemedisin, en Reiki Master & Energy Healer samt alternativ utøver av psykoterapi. Hun bruker kunnskapen sin til å hjelpe kvinner med å vekke sin indre kraft og egenkjærlighet.

I et intervju med Volant forklarer hun hvordan hun gjør dette og hvilke eteriske oljer som er spesielt egnet for kvinner.
Hvordan eteriske oljer kan hjelpe kvinner - aromaterapeut fra Berlin avslører hva man bør og ikke bør gjøre

Christina Weber har alltid vært spesielt knyttet til naturen. Som barn blandet hun løvetannsalve, pratet med trær og utviklet en fascinasjon for natur og energi.

Det var imidlertid mye senere hun ble kjent med og begynte å elske eteriske oljer. Opprinnelig jobbet hun for en stor tysk bank, hvor hun ble i årevis til hun ikke orket mer.

På grunn av ferie og overtid kunne hun ta en tre måneders pause, som hun tilbrakte i Australia og sør i Stillehavet…

 “Det var der jeg innså at jeg ikke ville fortsette slik. Dagen før jeg dro hjem vandret jeg rundt i Sydney og så et skilt om aromaterapimassasje. Denne  massasjen var en livsendrende opplevelse. Jeg ble umiddelbart begeistret  og tenkte: dette må jeg lære meg!”

Da hun kom tilbake til Tyskland jobbet hun bare tre dager for banken før hun sluttet. Seks måneder senere dro hun tilbake til Australia, klar for å studere aromaterapi.

 

Rose geranium for mer egenkjærlighet

volant geranium essential oil

Rose geranium er en god olje for egenkjærlighet og egenomsorg. Mange kvinner liker duften og bruker den for mer egenkjærlighet.


Tips fra Christina:
Gjør noe for deg selv, som å lese en god bok eller meditere, og tilsett rose geranium i diffuseren din.

 

 

Ylang ylang for bedre kroppsfølelse

Ylang ylang er en forførende duft. Det er ikke alle som liker den, fordi temaet knyttet til duften er kjærlighet for kroppen sin.

For kvinner er ylang ylang avslappende og fungerer som afrodisiakum. Den fremmer økt bevissthet rundt kroppen og får oss til å føle oss bedre.

 

Volant Diffuser
Tilbud1.099 kr
Les mer

7 farger tilgjengelig

Spar 70%
Økologisk Ylang Ylang Eterisk OljeØkologisk Ylang Ylang Eterisk Olje
Økologisk Ylang Ylang Eterisk Olje
Tilbud42 kr Ordinær pris139 kr | 10 ml
Les mer


Vanilje & kanel for hjerte og libido

Vanilje er en av verdens mest populære dufter. Den er også blant topp 3 når det kommer til smak. Hvorfor er det slik? Det er lett å forklare for Christina: vanilje har en beroligende effekt og gir en følelse av trygghet.

Kanel er varmende: “kanel er et afrodisiakum og varmer hjertet når du har opplevd motgang.”

 

Lavendel for menn og kvinner

volant lavender essential oil

Hva med den mest populære oljen, som er kjent for sine mange egenskaper? Christina har også eterisk olje av lavendel høyt på listen sin.

Den kan brukes til absolutt alt og enhver husholdning bør ha en flaske liggende, men det er ikke en spesiell olje for kvinner, forklarer eksperten. Vær imidlertid oppmerksom på at lavendel senker blodtrykket.

 

 

Bare en olje

Om du aldri har holdt på med aromaterapi før, anbefaler Christina å ta det rolig. Velg en olje og ha den med deg hele dagen, enten ha den på huden etter fortynning med en bærerolje eller spre den med en diffuser.

For å føle deg bedre kan du også stoppe et øyeblikk og puste dypt inn. “Se hva som skjer og hva oljen gjør for deg.”

Det er viktig å ikke bruke for høye doser, forteller hun. En dråpe er ofte nok, råder aromaterapeuten. Eteriske oljer er tross alt potente og effekten kan være overveldende. For eksempel var det en student som brukte 10 dråper eterisk olje av mynte i et bad… hun var kald i tre dager. Mynte har en kraftig kjølende effekt.

 

Aromatisk fotbad

Fotbad gjør underverker, spesielt når det er kaldt ute eller du er stresset. Oljen får hele kroppen din til å hvile, og du kan også puste inn duften når du sitter.

Hvordan du lager et aromatisk fotbad:

◉ Fyll en bolle med varmt vann
◉ Tilsett 1-2 dråper eterisk olje
◉ Legg føttene i bollen i minst 15 minutter

Oppvarmende oljer for fotbad

◉ Lavendel  
 Sedertre
◉ Timian
◉ Ingefær

Sitrusoljer er mindre egnet for fotbad ettersom de er toppnoter eller har kjølende egenskaper.

 

Innpakning eller omslag

For de som har holdt på med aromaterapi en stund, har Christina et spesielt tips: prøv en innpakning eller et omslag med en varm, fuktig klut om du har kramper eller smerter. Dette er ekstra intenst fordi den fuktige varmen trenger dypere inn i vevet.

Hvordan du lager en innpakning eller et omslag:

◉ Fyll en bolle med så mye varmt vann som mulig
◉ Tilsett 1-2 dråper eterisk olje
◉ Legg en klut i vannet
◉ Vri den godt og plasser umiddelbart på det smertefulle området
◉ Dekk til med et håndkle og legg en varmeflaske på toppen
◉ Dekk til og slapp av

 

Hvorfor eteriske oljer er spesielt nyttige for kvinner

Volant Roman Chamomile Essential Oil

Eteriske oljer er bemerkelsesverdig kraftige. Hvordan kan de ha en så stor effekt selv om det er så lave doser?

Eteriske oljer påvirker hormonene våre på samme måte som feromoner og virker ikke bare på et fysisk nivå, men også på et emosjonelt nivå. De små partiklene kommer inn til det limbiske systemet via nesen eller gjennom huden og kan ha stor effekt.

Det finnes et bredt spekter av behandlinger for stress, søvnforstyrrelser, angst og utmattelse innenfor aromaterapi. Selv om det fungerer for både menn og kvinner har aromaterapi flere fordeler for kvinner fordi det kan være effektivt mot menstruasjonssmerter.

I vår guide til eteriske oljer og kvinnehelse fokuserer vi på hvilke oljer som er spesielt nyttige for dette.

Eteriske oljer kan også forbedre kroppsfølelsen. Christina ser dette gang på gang på workshops og under coaching.

“Mange mennesker kjenner ikke kroppen sin. Gjennom øvelser og eteriske oljer kan vi lære å føle kroppen, for eksempel ved å berøre oss selv.

Et fotbad med eteriske oljer er også fantastisk. Jeg tenker over hvordan jeg har det, slapper av og lader batteriene.”

 

“Eteriske oljer er konsentrerte planteekstrakter og bør etter min mening brukes med forsiktighet. Jeg har lagt merke til at eteriske oljer ofte brukes på en uforsiktig måte, spesielt de siste årene. Oljene er så kraftige at en enkelt dråpe kan ha stor effekt.

Når jeg tenker på hvor mye av planten man må bruke for å skape en dråpe eterisk olje, blir jeg takknemlig for plantene og bruker mine eteriske oljer med omtanke.”

Christina fokuserer også på denne respekten når hun underviser. Under opplæring for å bli aromakonsulent lærer deltakerne det grunnleggende om aromaterapi, for eksempel dosering og de mange bruksområdene. I tillegg ser de på hvordan man behandle mange vanlige plager med aromaterapi, med et spesielt fokus på kvinnehelse og problemer knyttet til menstruasjon, graviditet og amming.

Under opplæringen som kalles AromaExpert tar Christina til slutt for seg det energiske feltet og tema som omsorg ved livets slutt, sårbehandling og ytterligere dufter. De som ønsker å holde på med coaching kan også fullføre AromaCoach.

Om man bare vil ha en liten smak tilbys også Aroma Evening som en introduksjon til aromaterapi. Som Christina selv har opplevd starter veien til aromaterapi med et lite skritt.

 

#1 Trustpilot velvære brand