Bli kvitt stress og slapp av med aromaterapi

Om du opplever stress, kan det å praktisere mindfulness, massasje og yoga hjelpe deg. Studier viser at aromaterapi også hjelper deg å stresse ned.

Aromaterapi: Terapi gjennom lukt

Aromaterapi er terapi som bruker lukt fra eteriske oljer. Aromaen plukkes opp av sensorer i nesen som er direkte knyttet til hjernens limbiske system (som styrer følelser og minner.) Det gjør at luktesansen er sansen som er tettest knyttet til våre følelser og minner. Du kan lese mer om hva aromaterapi er her

3 måter å bruke aromaterapi for å stresse ned på

Det finnes flere måter å bruke eteriske oljer på. Her er de tre beste metodene for å senke skuldrene og bli kvitt stress.

Aromadiffuser kombinert med meditasjon eller yoga

Mindfulness er en av de mest effektive metodene for å bli kvitt stress. Aromaterapi forsterker denne effekten. Bruk en ultrasonic aromadiffuser med din favorittolje. Sett på diffuseren samtidig som at du mediterer eller praktiserer yoga. Vi anbefaler Headspace som en god mindfulness app.

Liquid error (sections/pf-f46d6d73 line 115): product form must be given a product

Aromaterapimassasje

Aromamassasje er en behandlingsmetode med en lang historie. Aromaterapimassasje brukes for avslapping, smertelindring og for å øke velvære. Aromaterapimassasje skiller seg fra klassisk massasje ved å bruke eteriske oljer i massasjeoljen. Man kombinerer massasjeoljer med eteriske oljer, dette kan også kombineres med en aromadiffuser for å forsterke effekten. Les vårt innlegg med 6 nyttige tips til aromamassasje her.

På hud og pulspunkter

Aromaterapioljer kan blandes med nøytrale oljer og påføres pulspunkter på håndleddet, nakken og tinningen for umiddelbar virkning. Som ved massasje er det viktig å ikke bruke rene aromaterapioljer direkte på huden. Du kan fortynne oljene i en 5 til 1 løsning med vann eller bæreolje (les mer om bæreoljer her) for å påføre oljen på en trygg måte.

4 effektive oljer for avslapning og motvirkning av stress

Det finnes flere eteriske oljer som har blitt testet og bevist effektive mot stress. Vi har håndplukket fire oljer vi liker å bruke når vi slapper av og stresser ned.

Du kan få en gjennomgang av de 20 beste eteriske oljene i dette blogginnlegget
.

Lavender: Den meste kjente eteriske oljen

Lavendelolje er den mest kjente eteriske oljen, og benyttes til å hjelpe oss å slappe av og sove. I en studie publisert i Journal of Alternative and Complementary Medicine, ble deltakerne utsatt for en stressende hendelse før de utførte en hukommelsesoppgave. De som inhalerte en lavendelaroma før forsøket, presterte bedre enn de som inhalerte en plaseboaroma .

I en studie publisert i International Journal of Nursing Practice, ble aromaterapi ved bruk av en 3% lavendeloljespray på klær funnet å være effektiv til å redusere arbeidsrelatert stress.

I sum er eterisk olje av lavendel en sikker vinner for å berolige kropp og sinn. 

Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje

Økologisk Lavender Eterisk Olje

129 kr
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje

Økologisk Bergamot Eterisk Olje

159 kr

Bergamot: En sitrusolje med beroligende effekter

Oljen som gir Earl Grey sin signaturduft, bergamot eterisk olje er mye brukt i aromaterapi. Oljen utvunnet fra skallet til en sitrusfrukt kjent som citrus bergamia.

Mens forskning på effekten av bergamot eterisk olje er begrenset, viser studier at oljen kan redusere stress og fremme avslapning.

En studie fra 2017 publisert i Phytotherapy Research, fant at ved eksponering til bergamotolje forbedret deltakernes positive følelser i venterommet til et psykisk helsevernsenter.

Bergamot eterisk olje kan også redusere negative tanker og tretthet. I en studie fra 2015 fant et lavere kortisolnivå i spyttet til deltakere (et hormon ofte kalt kroppens stresshormon.)

Lemongrass: Reduserer angst

For naturlig lindring av angst, bruker mange eterisk olje av sitrongress, en olje hentet fra sitrongressurten (Cymbopogon citratus). Å inhalere aromaen fra oljen (eller ved å bruke litt på huden etter å ha kombinert oljen med en bærerolje) antas å fremme avslapning og redusere angstsymptomer.

Selv om det er begrenset forskning på effektiviteten av sitrongress eterisk olje, viste en studie publisert i Journal of Alternative and Complementary Medicine i 2015 at deltakere utsatt for sitrongressolje hadde en umiddelbar reduksjon i angst og spenning og kom seg raskere etter en angstfremkallende situasjon sammenlignet med de som inhalerte en kontrollaroma eller en plasebo.

Økologisk Lemongrass Eterisk Olje
Økologisk Lemongrass Eterisk Olje
Økologisk Lemongrass Eterisk Olje
Økologisk Lemongrass Eterisk Olje
Økologisk Lemongrass Eterisk Olje

Økologisk Lemongrass Eterisk Olje

119 kr

Neroli: Et søtt, men spicy alternativ

Neroli er en eterisk olje med en søt og krydderlignende aroma. Denne oljen er noen ganger brukt mot angst. Det hevdes at å puste inn duften av denne eteriske oljen (som er laget av blomstene på appelsintre) fremmer ro.

Forskning på effekten av eterisk olje av neroli er begrenset. I en studie publisert i Hepato-gastroenterologi, inhalerte deltakerne enten neroliolje eller en kontrollolje før de gjennomgikk en koloskopi. De som hadde inhalert neroliolje hadde lavere blodtrykk, men det var ingen endring i rapportert angst eller smerte.

Har du noen spørsmål om å bruke eteriske oljer for å slappe av? Ta kontakt med en aromaekspert på support@volant.no for tips, svar på spørsmål eller tilbakemeldinger :-)

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 90 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 1000+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.