Bæreoljer til eteriske oljer | volant – Volant Norge

Gratis Frakt Over 450,- / Alltid Gratis Returer

Bæreroljer for eteriske oljer

Den helbredende duften av eterisk olje kan fordampe raskt. Kombinert med en bærerolje kan dette unngås. Bæreoljer kommer vanligvis fra den fete delen av planten og hjelper lukten til en eterisk olje med å opprettholde seg over lengre tid.

Vi har også skrevet en artikkel om hvordan du kan bruke bæreoljer for å få mer ut av eteriske oljer i hverdagen.

Kokosnøttolje

Kokosnøttolje er den mest populære bæreroljen for eteriske oljer, og med god grunn. Kokosnøttolje, er hentet ut fra frukten av kokosnøttreet, er en superolje full av naturlige antioksidanter og er en utmerket soppdrepende, betennelsesdempende og antibakteriell olje. Den gir næring til håret, neglene og huden. 50% innholdet er laurinsyre som betyr at kokosnøttolje har lang holdbarhet og forbedre kolesterolet (HDL). Kokosnøttolje er også bra for tørr hud og andre hudproblemer, da den har naturlige fuktighetsgivende egenskaper.

Når du kjøper kokosnøttolje, se etter uraffinert kokosnøttolje, da den ikke har blitt utvunnet med kjemisk utvinning. Du kan også kjøpe kokosnøttolje som er solid i romtemperatur og fungerer bra for å lage hjemmelagde balsamer og kremer og lukter godt, eller fraksjonert kokosnøttolje som er flytende ved romtemperatur og nesten ikke har aroma.

Olivenolje

Oljeolje er hentet fra oliventreet, og har mange helsemessige fordeler og kan brukes til mer enn å bare lage mat og sette smak på mat.

Med 75% oljesyre er den en populær matolje. Den er bra for hjerte og hjertesystemet, og kan faktisk senke høyt (LDL) kolesterol og øke det gode (HDL) kolesterolet. Det er også betennelsesdempende og bidrar til å redusere resistens mot insulin.

Olivenolje er en lett olje med en fruktig aroma som ikke er overveldende. Den fungerer bra som blanding med de fleste eteriske oljer. Om du ikke har fet hud, kan du bruke den til nesten alle hud- og hårtyper, da den ikke tetter hudens porer eller etterlater hårposer som ser fete ut. Den motvirker flass, krusete hår og tørr hud.

Når du kjøper olivenolje er det utallige merker tilgjengelig. Pass på at du ikke kjøper de billigste merkene, da disse er raffinerte og blandes med andre oljer i produksjonsprosessen. Uraffinert ekstra virgin olivenolje er den beste, da det ikke brukes varme eller kjemikalier i utviningsprosessen, den inneholder også mest oljesyre.

Jojobaolje

Bestående av over 75% eicosenoic-syre, en lang omega-9 fettsyre som ikke kan fordøyes av mennesker, men ligner på menneskelig talg - jojobaolje er kjent for å være den bæreroljen som er nærmest å etterligne de naturlige oljesekretene i menneskets hud. Dette gjør det til en utmerket fuktighetskrem for bruk på ansikt og nakke som ellers kan bli fet med andre bæreroljer.

Oljen blir hentet fra frøene til jojoba-treet og har en lett nøtteaktig aroma. Jojobaolje er naturlig soppdrepende og fungerer bra når den kombineres med eteriske oljer som også har soppdrepende egenskaper og brukes til lokale soppinfeksjoner.

Med den lengste kjeden med eteriske fettsyrer av alle bæreroljene og dens evne til å motstå oksidasjon, har jojobaolje lang holdbarhet. Den høye absorpsjonshastigheten gjør den til en av de beste bæreroljene.

Mandelolje

Mandelolje er på vitamin E og er en utmerket naturlig antioksidant. Mandelolje blir utvunnet ut fra tørket frukt fra mandeltreet. Det høye vitamin E-innholdet gjør den til et optimalt valg for å gi næring til huden, regenerere nye hudceller og holde på fuktighet, noe som gjør den til et godt valg for de med tørr hud.

Det er naturlige antioksidantegenskaper som beskytter mot skadelige effekter av solen, og det er høye konsentrasjoner av både oljesyre og linolsyre som hjelper til med å lindre betennelse og berolige irritert hud.

Ved å være ikke-fettete og allergivennlige, gjør den en utmerket massasjeolje (spesielt for spedbarn), og det rike vitamin E-innholdet kan faktisk hjelpe til med å reparere skader i kollagenlaget i huden, noe som gjør ansiktshuden glatt og smidig og reduserer rynker. Søt mandelolje er listen vår for en av de beste oljene du velger for å gi næring til hud, hår og negler.

Arganolje

Mest kjent for sine anti-aldringsegenskaper og fremmer hårvekst og reparerer hårskader og delte tupper, om du ikke har hørt om eller brukt arganolje, går du glipp av en bæreolje som er full av rike, næringsgivende egenskaper og helbredende fordeler. Ikke rart ledende kosmetiske selskaper bruker det i sine highend formulaer.

Arganolje blir utvunnet fra frukten av det marokkanske argantreet (Argania spinosa). Arganolje er rik på antioksidanter, vitamin A og E, oljesyre, linolsyre og fettsyrer. Den er spesielt bra på å motvirke betennelse og skader forårsaket av sol. Den reduserer synligheten av strekkmerker og arr og fremmer sunne neglebånd og negler.

Det er en av de beste oljene å bruke for å regenerere hudceller, noe som gjør det til et utmerket valg for aldringssalver og kremer.

Advokadoolje som bæreolje. Frukten til avokadotreet er nesten en tredjedel olje og er en av de tykkeste, mest luksuriøse oljene på listen vår.

Avokadoolje

Frukten til avokadotreet er nesten en tredjedel olje og er en av de tykkeste, mest luksuriøse oljene på listen vår. Avokadoolje er også en god olje å bruke mot aldringstegn, da den inneholder palmitoleinsyre, en type fettsyre som finnes naturlig i menneskets fettvev rett under huden. Siden avokadoolje etterligner dette fettet, absorberer huden det inn, spesielt gir utmerket næring for eldre, moden hud som har tynnet med alderen.

Avokadoolje inneholder høye konsentrasjoner av olje- og linolsyre fettsyrer, noe som gjør den til en potent betennelsesdempende, og sammen med andre naturlige næringsstoffer og antioksidanter i tillegg til vitamin A, D & E, er denne bæreroljen ideell for irritabel hud som psoriasis og eksem.

På grunn av sin tykket tørker avokadoolje sakte og gjør den til en god bæreolje for massasje. For å gjøre det mer tyntflytende kan det blandes med en annen bærerolje som olivenolje eller mandelolje.

100+ fornøyde kunder

June .B

"Oljene er friske og naturlige, jeg har fått mer energi i hverdagen"

Kati S.

"Perfekt til meditasjon, liker spesielt Geranium for det. Og Grapefruit til yoga."

Anne Mari K.

"Lett å bytte mellom oljer på abonnementet, har testet ut 5 forskjellige. Fornøyd"

Johan J.

"Elsker å få eteriske oljer i posten hver måned, får også kule oppskrifter på mail"

Kjøp i dag - Gratis hjemlevering