90-dagers risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Morgenrutine med aromaterapi - transformer livet ditt

Rutiner er nøkkelen til produktivitet, effektivitet og velvære. Etter prøving og feiling, har jeg funnet at morgenrutinen er den mest effektfulle og universale rutinen. 

Rutiner hjelper deg gjennomføre viktige aktiviteter uten bruk av viljestyrke, slik at du kan bruke viljestyrke på å takle de varierte utfordringene livet gir deg. 

Her lærer du å etablere en effektiv morgenrutine og hvordan aromaterapi gjør det enklere. 

Innhold/Hurtiglinker

  • Planlegg rutinen
  • Begynn med aroma og den største dominobrikken
  • Støttende handling som underbygger den største dominoen
  • Lag en alarm, fortell en venn og start i dag
  • Bygg momentum og legg til en ting til fra listen per uke
  • Vær fleksibel, ikke la et feilsteg demotivere deg

6 steg for å implementere en morgenrutine med aroma

Aromaterapi gjør det å etablere en rutine enklere. Lukt er sansen som er tettest knyttet til hjernens limbiske system, som styrer minner og følelser. Dette er to ting du bør stimulere for å implementere et rituale. 

1. Planlegg rutinen

Begynn med å skrive ned hvordan du ønsker å starte dagen din. Undersøk og tenk gjennom hvilke elementer du ønsker å legge inn i din morgenrutine. Dette er hva jeg har inkludert i min morgenrutine:

Eksempel på morgenrutine

1. Alarm 06:00 på hverdager (8 timer etter jeg legger meg i helger)
2. Slå på diffuser med Energy oljeblanding
3. Drikk et stort glass vann for å hydrere - Les hvorfor
4. Tøyeøvelse ca. 5 minutter - Les hvorfor
5. Trening ca. 40 min (løping eller styrketrening, intensitet etter dagsform)
6. Kort 5-minuters dagbok - Les mer
     - Tre ting jeg skal få gjort i dag
     - Tre ting jeg er takknemlig for
     - Tre affirmasjoner av verdier jeg ønsker å leve opp til
7. Kalddusj ca. 1 min - Les hvorfor
8. Mediter ca. 15 min - Les hvorfor
9. Frokost
10. Les for å lære noe nytt i 30 min - Lær mer
11. Jobb med den mest meningsfulle oppgaven jeg skal gjøre i løpet av dagen

Dette kan virke overveldende og alt er bedre enn ingenting. Hva man ønsker å inkludere i rutinen er individuelt og varierer ut i fra preferanser og omstendigheter.

2. Begynn med aroma og den største dominobrikken

Finn den mest effektfulle handlingen i den planlagte rutinen. Den handlingen som gjør at alt annet blir enklere eller unødvendig. Dette kan f. eks. være å stå opp tidlig og være i fysisk aktivitet, yoga eller meditasjon. For meg var det å gjennomføre en treningsøkt hver morgen. En treningsøkt på morgenen får meg til å føle meg bedre og gjør at alt annet gjennom uken blir enklere. Jeg trengte også å stå opp tidlig nok for å rekke dette før jobb.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

229 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

3. En støttende handling som underbygger den største dominoen

Det kan virke forlokkende å begynne med hele den planlagte rutinen, men dette blir ofte for mye på en gang. Begynn med å gjøre din valgte ledende dominobrikke. I tillegg, kombiner den med to støttende ritualer - aroma og en enkel handling.

For meg var dette å gjennomføre en tøyeøvelse (en myk start på økten) og bruke en energigivende aroma. Jeg brukte Energy på diffuseren for å komme i gang med treningen. 

4. Lag en alarm, fortell en venn og start i dag

Lag en alarm som inkluderer de tre første tingene du skal gjøre i beskrivelsen. I min alarm står det: "Diffuser -> Glass vann -> Treningsklær." Dette er et trigger som hjelper meg over dørstokken.

Del rutinen med en venn og be de spørre deg hver gang dere prater sammen om hvordan det går. Om du ønsker å dra den lengre kan du få med en eller flere venner på å gjennomføre rutiner og sette opp et veddemål. Studier viser at det å dele med andre er veldig effektivt for å nå dine mål.

Ikke begynn på mandag eller første januar. Sett alarmen, fortell en venn i dag. Begynn neste gang du våkner.

5 .Bygg momentum og legg til en ting til fra listen per uke

Første uke begynner du med å gjennomføre den største dominnobrikken, en støttende handling og aromaritualet. Etter en uke legger du til en handling til også fortsetter du sånn helt til du har fått rutinen til målet ditt. Jeg implementerte min rutine slik:

1. Alarm 06:00 på hverdager (8 timer etter jeg legger meg i helger) - uke 1
2. Slå på diffuser med Energy oljeblanding - uke 1
3. Drikk et stort glass vann for å hydrere - uke 2
4. Tøyeøvelse ca. 5 minutter - uke 1
5. Trening ca. 40 min (løping eller styrketrening, intensitet etter dagsform) - uke 1
6. Kort 5-minuters dagbok - uke 3
           - Tre ting jeg skal få gjort i dag
           - Tre ting jeg er takknemlig for
           - Tre affirmasjoner av verdier jeg ønsker å leve opp til
7. Kalddusj ca. 1 min - uke 6
8. Mediter ca. 15 min - uke 4
9. Frokost - uke 1
10. Les for å lære noe nytt i 30 min - uke 5

En gradvis tilnærming øker sjansene for å lykkes. Samtidig er det viktig å huske å være disiplinert i oppstartsfasen. Studier viser at det tar mellom 18 til 254 dager og 66 dager i snitt å etablere en ny vane. Når du har kommet over denne kneika vil du oppleve at rutinen går på autopilot. 

6. Vær fleksibel, ikke la et feilsteg demotivere deg

Vurder ukentlig hvordan rutinen fungerer for deg. Finn ut om du har implementert de riktige rutinene og gjør endringer om nødvendig. Unngå å gjøre ting bare for å gjøre de, sørg for at de gir mening for deg.

Noe som ofte skjer er at man glemmer rutinen en gang, eller gjør den halvveis og gir opp etter det. Det er greit å glemme rutinen etter en fuktig kveld på byen. Om du får gjort rutinen senere på dagen er det supert, men neste dag er det viktig at du tilgir deg selv og prøver på nytt. Vær generøs med deg selv.

Klarer du å implementere en strukturert og positiv rutine, så vil dette ha en langsiktig positiv effekt på alt du gjør i livet. Har du spørsmål eller har lyst til å dele din historie, ta kontakt med oss på support@volant.no.

Nysgjerrig på hva eteriske oljer kan gjøre for deg?

98.8%

opplever positiv effekt innen 30 dager etter å ha kjøpt volant sine eteriske oljer og diffusere.

TrustScore 4.7 | 800+ anmeldelser
"Etter jeg kjøpte diffuseren har jeg blitt helt hektet, elsker å bruke de ulike oljeblandingene energy og relax etter tid på døgnet. Blir også alltid glad av å se på den fordi den er så fin! Eneste jeg skulle ønske var at den var trådløs, men det er på mange måter også praktisk at jeg ikke trenger å tenke på å måtte lade den. Har fått mye nyttig informasjon på mail, og kundebehandlingen er topp. Anbefales!" Tina J.
Brukes hver dag! Etter jeg fikk min diffuser har jeg brukt den hver eneste dag, og jeg GLEDER meg til å stå opp og starte dagen med en god kaffekopp og et velduftende hjem. Jeg gav også en diffuser til min mor i julegave, og hun har samme opplevelse. Kan virkelig anbefales ☺️ Vilde S.
For en fantastisk rituale for å avslutte dagen. Tar i valgfritt olje 1 time før leggetid, tar meg et kopp grønn te imens og vasker bort sminke og eventuelt en dusj etter å bruke en god olje og massere meg. Når du kommer da til soverommet så lukter det himmelsk! Sover som en baby og våkner klar for å erobre verden💞 Nafisa J.
Eteriske oljer er god som gull! Det var min søster som introduserte meg for eteriske oljer for en tid tilbake og siden den tid har jeg vært hektet!! Den roen og det reduserte stressnivået jeg har lagt merke har jeg hatt stor glede av. Det er et utrolig pluss at de i tillegg lukter helt nydelig!! Anna S.
Kjøpte en diffuser fra Volant, synes den var litt dyr. Men når jeg fikk den i hus kjøpte jeg en til umiddelbart. Kvaliteten er upåklagelig. Super elegant og fin. Lager ikke nevneverdig lyd, elsker at du kan ha på lyset i den uten at den er på. Super effektiv med vannet og veldig effektiv med oljene mine. Så jeg trenger ikke bruke mye. Har en i stua og en på soverommet. Oljene de selger også er knallbra. Jeg liker best Sleep på soverommet. Alexander N.
Jeg var så heldig å få en Volant Diffuser med eterisk olje for bedre søvn til jul. Diffuseren står på hver natt. Den gir en deilig og behagelig duft i soverommet og bidrar til ro og velbehag og bedre søvn. Det er mange gode dufter å velge mellom så jeg vurderer å kjøpe en Diffuser til stuen også. Marianne K.

Other blog posts