Hvordan lages eteriske oljer?

Eteriske oljer er konsentrerte ekstrakter hentet direkte fra planter. Hver eteriske olje har sine unike fordeler og bruksområder, som kan være alt fra å forbedre humøret og lette depresjoner til å bekjempe infeksjoner og drepe bakterier. Eteriske oljer er derfor svært verdifulle for naturlig forbedring av helse og velvære. Men hvordan lages eteriske oljer?

Hvordan lages eteriske oljer?

 

I denne artikkelen vil vi ta for oss hele prosessen for volants eteriske oljer, fra hvordan de utvinnes fra råplanter til produksjon, og hvordan de brukes av våre kunder.

 

Dampdestillasjon

Source: tonaquatic/iStock/GettyImages

Dampdestillasjon er en prosess som benyttes for å trekke ut og isolere eteriske oljer fra bestemte deler av planter.

Først blir en stor beholder fylt med rå plantemateriale. Deretter tilsettes damp, som forårsaker at plantens aromatiske molekyler frigjøres som en damp. Disse fordampede planteforbindelsene samles deretter i en kondensator, hvor røret er omgitt av kaldt vann. Dette får dampen til å kondensere tilbake til flytende form.

Den aromatiske væsken som er skapt, er så klar til å samles opp. Den settes inn i en separator, hvor oljen og vannet skiller seg naturlig. Siden olje og vann ikke blandes, flyter den eteriske oljen på toppen, mens vannet synker til bunnen av beholderen. Herfra kan den eteriske oljen høstes og tappes på flasker.

Denne destillasjonsprosessen brukes til et bredt spekter av eteriske oljer, inkludert sedertre, eukalyptus, røkelse, geranium, lavendel, sitrongress, peppermynte, romersk kamille, rosmarin, gran, tetre og ylang-ylang.

 

Kaldpressing

Kaldpressing brukes hovedsakelig for sitrusoljer, som sitron, søt appelsin, bergamot og grapefrukt. Prosessen med kaldpressing er svært naturlig og innebærer ingen varme eller kjemikalier.

Sitrusfrukter har eteriske oljesekker som ligger på undersiden av skallet. Under kaldpressing punkteres disse sekkene for å frigjøre den eteriske oljen. Frukten blir deretter forsiktig presset for å presse ut all olje og juice.

Væsken som samles under denne prosessen inneholder faste biter fra frukten. Etter oppsamling, sentrifugeres den ved høy hastighet for å skille ut faste stoffer fra væsken. Etter de faste stoffene er separert, vil oljen naturlig skille seg fra saften, og kan deretter høstes og tappes på flasker.

 

Eteriske oljer for søvn

Hvis du er ute etter en god natts søvn, er eteriske oljer som lavendel, kamille og ylang-ylang ideelle for å berolige sinnet og forberede kroppen for en rolig natts søvn. Alternativt, er volants Sleep-blanding av eteriske oljer helt perfekt og tilbyr en ferdiglaget løsning.

Med en diffuser kan du spre disse oljene på soverommet i en times tid før sengetid for avslapning og for å sovne raskere. Du kan også prøve å spraye sengetøyet og putetrekket med en hydrosol som inneholder disse eteriske oljene, slik at du kan nyte den beroligende duften gjennom hele natten, så vel som uavbrutt og forfriskende søvn.

Lær mer om bruk av eteriske oljer for søvn her

 

Sleep
Tilbud219 kr | 15 ml
Les mer

 

Eteriske oljer for energi

Hvis du har behov for litt inspirasjon og fokus før en viktig arbeidsdag, kan diffusjon av en energigivende eterisk olje, mens du gjør deg klar på morgenen, fokusere tankene og hjelpe deg å komme i riktig modus.

Eterisk olje av peppermynte er kjent for å skjerpe sansene og vekke sinnet, og hjelper deg å fokusere på de utfordringene som måtte vente deg. Volants Energy-blanding av eteriske oljer er et godt alternativ med sin energigivende blanding av lime, grapefrukt, bergamot og amyris som hjelper deg å kickstarte dagen og stimulere sansene dine.

 

Energy
Tilbud199 kr | 15 ml
Les mer

 

Eteriske oljer ved sykdom

Hvis du våkner med tett nese eller ikke føler deg helt i form, har vi den perfekte løsningen for deg. Eterisk olje av eukalyptus er en naturlig avsvellende olje som naturlig renser bort slim og åpner luftveiene.

Du kan lage en ansiktsdamp ved å tilsette noen dråper eukalyptusolje i litt kokende vann, legge et håndkle over både hodet og bollen, og inhalere dampen. Pust sakte inn og kjenn at luftveiene åpner seg igjen, mens den beroligende duften av eukalyptus åpner nesegangene og renser bihulene.

Lær mer om eteriske oljer som vil hjelpe deg gjennom vintersesongen her

 

Eucalyptus
Tilbud109 kr | 10 ml
Les mer

 

Eteriske oljer for huden

Eteriske oljer er perfekt for hudpleie. For tørr hud, er nærende eteriske oljer som lavendel, kamille og sandeltre ideelt for å gi fuktighet til tørr hud og redusere betennelse. For fet og akneutsatt hud, er clary salvie, rosmarin og geranium flotte for å balansere hudoljer og kontrollere akneutbrudd.

Det er flere forskjellige måter du kan bruke eteriske oljer for huden din. Vår beste hudpleierutine med eterisk olje begynner med et bad for å få kroppen til å slappe av og berolige musklene. Volants Spa-blanding av eteriske oljer er ideell som tilsetning i badevannet – bland enkelt noen dråper i litt baseolje, og tilsett blandingen i vannet, for å roe sinnet og berolige kroppen.

Etter en avslappende tid i badekaret, blander du noen dråper av din beste eteriske hudpleieolje i en baseolje, som jojoba eller søt mandelolje, og masser det inn i huden. Denne hudpleierutinen gir næring til huden, samtidig som du booster humøret.

Hvis du vil ha flere ideer til hvordan du bruker de essensielle oljene i vårt sortiment, bør du sjekke ut ‘Hvordan bruke den’ under hvert produkt oppført på nettstedet vårt. Her vil du garantert få inspirasjon og finne nye måter som vil berike din hudpleierutine.

 

Spa
Tilbud209 kr | 15 ml
Les mer

 

#1 Trustpilot velvære brand