90-dagers risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Hvordan lages eteriske oljer?

Eteriske oljer er konsentrerte ekstrakter hentet direkte fra planter. Hver eteriske olje har sine unike fordeler og bruksområder, som kan være alt fra å forbedre humøret og lette depresjoner til å bekjempe infeksjoner og drepe bakterier. Eteriske oljer er derfor svært verdifulle for naturlig forbedring av helse og velvære. Men hvordan lages eteriske oljer?

I denne artikkelen vil vi ta for oss hele prosessen for volants eteriske oljer, fra hvordan de utvinnes fra råplanter til produksjon, og hvordan de brukes av våre kunder.

Innhold/Hurtigkoblinger

  • Forskjellen med volant
  • Hvordan produseres råvarene for våre eteriske oljer?
  • Hvordan destilleres eteriske oljer?
  • Hva er hydrosoler?
  • Hvor kommer volants eteriske oljer fra?
  • Hva brukes eteriske oljer til?
  • Hvordan bruke eteriske oljer
  • Oppsummering

Forskjellen med volant

Hos volant sørger vi for at prosessen med å lage våre eteriske oljer er så enkel som mulig. Dette bidrar til å minimere vårt karbonavtrykk og gir deg naturlige produkter frie for skadelige toksiner og tilsetningsstoffer.

Når en plante dyrkes under suboptimale forhold, eller i et unaturlig klima, kan dette gå ut over både kvalitet og aroma på eteriske oljer. Vi bruker derfor kun planter som dyrkes under best mulige forhold, og så naturlig som mulig. Volants eteriske oljer kommer fra verden rundt for å sikre enestående kvalitet. Våre planter dyrkes økologisk og gjennomgår en nøye destillasjonsprosess, slik at vi kan trekke ut deres naturlige eteriske oljer uten å gå på kompromiss med kvaliteten på sluttproduktet.

Når vi har høstet dine eteriske oljer, fylles de på flasker og sendes dirkete hjem til deg. Vi er svært opptatt av å respektere vår planet i alt vi gjør. Vi har derfor valgt de mest miljøvennlige alternativene for emballasje, som inkluderer papiremballasje og lystette glassflasker. Ved å ta vare på planten vår, vil den ta vare på oss.

Når du mottar dine eteriske oljer, kan de benyttes på en rekke mulige måter for å forbedre humøret eller revitalisere kroppen din. Enten du bestemmer deg for å lage din egen hydrosol eller å bruke dine konsentrerte eteriske oljer for å friske opp hjemmet ditt eller kroppen din, er vi sikre på at du vil elske våre rene økologiske eteriske oljer.

Hvordan produseres råvarene for våre eteriske oljer?

For oss er det viktig at våre eteriske oljer er 100% rene og økologiske. Vi sørger derfor for at våre planter, som oljen hentes fra, dyrkes under de beste forhold uten risiko for forurensning. Alle våre luksuriøse eteriske oljer er produsert økologisk, men hva betyr egentlig det?

Alt som er vegansk og økologisk er lagd utelukkende ved hjelp av naturlige planteprodukter, fremfor skadelige kjemikalier og plantevernmidler. Dette gjør det mulig å lage naturlige og tilsetningsfrie produkter som du vet er trygge for deg og din familie. Ved å velge volant eteriske oljer, kan du være trygg på at alle våre produkter er økologiske, veganske, giftfrie, naturlige og 100% rene, slik at du vet nøyaktig hva som er i flasken du mottar.

Det er viktig at du er sikker på at oljene du benytter for å behandle eller gi næring til kroppen din, er trygge og effektive. Nettopp derfor bør du velge økologiske eteriske oljer av høy kvalitet. På samme måte som at du ikke ville spist noe du ikke vet hva inneholder, ønsker du også å kunne stole på aromaene du puster inn og absorberer i kroppen din.

Hvordan destilleres eteriske oljer?

Hos volant bruker vi to former for destillasjon for å sørge for førsteklasses kvalitet på våre eteriske oljer. Metoden som brukes, avhenger av planten som oljen stammer fra. De fleste av våre oljer destilleres ved hjelp av dampdestillasjon, mens fire av våre oljer er kaldpresset. La oss se nærmere på disse to destillasjonsmetodene.

Dampdestillasjon

Source: tonaquatic/iStock/GettyImages

Dampdestillasjon er en prosess som benyttes for å trekke ut og isolere eteriske oljer fra bestemte deler av planter.

Først blir en stor beholder fylt med rå plantemateriale. Deretter tilsettes damp, som forårsaker at plantens aromatiske molekyler frigjøres som en damp. Disse fordampede planteforbindelsene samles deretter i en kondensator, hvor røret er omgitt av kaldt vann. Dette får dampen til å kondensere tilbake til flytende form.

Den aromatiske væsken som er skapt, er så klar til å samles opp. Den settes inn i en separator, hvor oljen og vannet skiller seg naturlig. Siden olje og vann ikke blandes, flyter den eteriske oljen på toppen, mens vannet synker til bunnen av beholderen. Herfra kan den eteriske oljen høstes og tappes på flasker.

Denne destillasjonsprosessen brukes til et bredt spekter av eteriske oljer, inkludert sedertre, eukalyptus, røkelse, geranium, lavendel, sitrongress, peppermynte, romersk kamille, rosmarin, gran, tetre og ylang-ylang.

Kaldpressing

Kaldpressing brukes hovedsakelig for sitrusoljer, som sitron, søt appelsin, bergamot og grapefrukt. Prosessen med kaldpressing er svært naturlig og innebærer ingen varme eller kjemikalier.

Sitrusfrukter har eteriske oljesekker som ligger på undersiden av skallet. Under kaldpressing punkteres disse sekkene for å frigjøre den eteriske oljen. Frukten blir deretter forsiktig presset for å presse ut all olje og juice.

Væsken som samles under denne prosessen inneholder faste biter fra frukten. Etter oppsamling, sentrifugeres den ved høy hastighet for å skille ut faste stoffer fra væsken. Etter de faste stoffene er separert, vil oljen naturlig skille seg fra saften, og kan deretter høstes og tappes på flasker.

Hva er hydrosoler?

Du har kanskje hørt om eteriske oljehydrosoler? Dette er en mindre konsentrert eterisk olje, som gir dem en mykere og mer subtil duft, i tillegg til å være mildere for huden. Hydrosoler brukes ofte i hudpleie og aromaterapi.

Og vi har gode nyheter, du kan nemlig lage hydrosoler hjemme: det er dermed ikke nødvendig å kjøpe både hydrosoler og eteriske oljer.

Du begynner med å tilsette 6-10 dråper eterisk olje i en bolle med en kopp kokende destillert vann, og dekker til med lokk eller tallerken for å bevare dampen. La dette stå i cirka 30 minutter før du heller blandingen gjennom et kaffefilter for å skille oljen fra vannet. Hydrosolen passerer gjennom filteret til beholderen, mens den rene oljen blir igjen i filteret.

La hydrosolen avkjøle og bli helt kald, før du heller den over i en flaske og oppbevarer den i kjøleskapet. Ved oppbevaring i kjøleskap, vil en hydrosol vanligvis vare i ca. 6 måneder. Hvis du merker noen endringer i enten utseende eller duft, bør du umiddelbart kaste løsningen.

Hydrosoler fungerer perfekt som spray for å friske opp stoffmøbler, håndklær, sengetøy og tepper, og gir hjemmet ditt en deilig aroma uansett årstid. Du kan også spraye litt lavendel og kamillehydrosol på badekåpen og putevarene som vil gi deg en avslappende følelse og stemning før sengetid.

Du kan også spraye hjemmelaget hydrosol på huden. Deretter masserer du inn en baseolje over huden, slik at den eteriske oljen absorberer fullt ut i huden og etterlater den med en silkemyk følelse. Dette kan bidra til å gjenopprette hudens naturlige pH etter rens, samtidig som det forhindrer bakterievekst.

Hvor kommer volants eteriske oljer fra?

Volant eteriske oljer produseres fra de beste planter dyrket verden over. Fra ylang-ylang dyrket på Madagaskar til eukalyptus dyrket i India, dyrkes alle våre planter i de aller beste omgivelser og forhold basert på deres individuelle behov. Vi har nøye valgt steder med ideelt klima og jordbruksareal for hver plantetype. Alle våre planter dyrkes derfor økologisk og naturlig, i sitt eget tempo, og med den ideelle jordsammensetningen som beriker hver plante med deres helsebringende egenskaper. Når en avling høstes, er den full av eteriske oljer, klare til å bli trukket ut og tappet på flasker av teamet vårt. La oss se nærmere på hvor hver av våre eteriske oljer kommer fra.

Essential Oil Country Plant
Bergamot Italy Citrus bergamia 
Cedarwood India Juniperus virginiana 
Eucalyptus India Eucalyptus globulus 80% 
Frankincense India Boswellia carterii 
Geranium Egypt Pelargonium graveolens 
Grapefruit USA Citrus paradisi 
Lavender Bulgaria Lavandula angustifolia 
Lemon Italy Citrus limon 
Lemongrass India Cymbopogon flexuosus 
Peppermint India Mentha piperita 
Roman chamomile Hungary Anthemis nobilis 
Rosemary Spain Rosmarinus officinalis 
Spruce Canada Picea abies 
Sweet orange Brazil Citrus sinensis 
Tea tree Australia Melaleuca alternifolia 
Ylang-ylang Madagascar Cananga odorata 
Hva brukes eteriske oljer til?

Eteriske oljer er blitt brukt i flere århundrer. Faktisk kan bruk av eteriske oljer spores helt tilbake til de gamle egypterne i 4500 f.Kr., da eteriske oljer ble brukt for deres helbredende egenskaper, så vel som i kosmetikk.

I dag brukes eteriske oljer til en rekke formål. Eteriske oljer lukter ikke bare godt, men kan også bidra til å styrke mentalt og fysisk velvære, forbedre søvnen, og rense hjemmet.

Noen av fordelene med eteriske oljer inkluderer:
●   Dempe stress, depresjon og angst
●   Redusere kvalme, smerte og hodepine
●   Forbedre søvn
●   Fremme avslapning
●   Redusere betennelse
●   Bekjempelse av bakterier
●   Næring til hud og hår

Dette er bare noen få eksempler på fordeler med aromaterapi. Eteriske oljer er i tillegg en trygg og effektiv måte å forbedre både psykisk og fysisk velvære, takket være deres naturlige og giftfrie sammensetning.

Duftreseptorene i nesen kan sende meldinger til hjernen. Eteriske oljer er derfor i stand til å påvirke bestemte områder av hjernen. Dette inkluderer det limbiske system, som bidrar til å kontrollere humøret og følelsene dine. Enkelte eteriske oljer kan også bidra til å oppmuntre hypothalamus til å frigjøre humørsvingende hormoner som serotonin som naturlig og effektivt løfter humøret.

Hvordan bruke eteriske oljer

Det finnes et hav av bruksområder for eteriske oljer, så det handler egentlig bare om å finne ut hva som passer best for deg i hverdagen. Spør deg selv om hva du vil få ut av bruk av eteriske oljer, da dette vil guide deg til hvordan du bør bruke dem.

La oss ta en titt på noen av måtene eteriske oljer kan brukes til fordel for både sinn og kropp.

Eteriske oljer for søvn

Hvis du er ute etter en god natts søvn, er eteriske oljer som lavendel, kamille og ylang-ylang ideelle for å berolige sinnet og forberede kroppen for en rolig natts søvn. Alternativt, er volants Sleep-blanding av eteriske oljer helt perfekt og tilbyr en ferdiglaget løsning.

Med en diffuser kan du spre disse oljene på soverommet i en times tid før sengetid for avslapning og for å sovne raskere. Du kan også prøve å spraye sengetøyet og putetrekket med en hydrosol som inneholder disse eteriske oljene, slik at du kan nyte den beroligende duften gjennom hele natten, så vel som uavbrutt og forfriskende søvn.

Lær mer om bruk av eteriske oljer for søvn her

Sleep
Sleep
Sleep
Sleep
Sleep

Sleep

219 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Eteriske oljer for energi

Hvis du har behov for litt inspirasjon og fokus før en viktig arbeidsdag, kan diffusjon av en energigivende eterisk olje, mens du gjør deg klar på morgenen, fokusere tankene og hjelpe deg å komme i riktig modus.

Eterisk olje av peppermynte er kjent for å skjerpe sansene og vekke sinnet, og hjelper deg å fokusere på de utfordringene som måtte vente deg. Volants Energy-blanding av eteriske oljer er et godt alternativ med sin energigivende blanding av lime, grapefrukt, bergamot og amyris som hjelper deg å kickstarte dagen og stimulere sansene dine.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

199 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Eteriske oljer ved sykdom

Hvis du våkner med tett nese eller ikke føler deg helt i form, har vi den perfekte løsningen for deg. Eterisk olje av eukalyptus er en naturlig avsvellende olje som naturlig renser bort slim og åpner luftveiene.

Du kan lage en ansiktsdamp ved å tilsette noen dråper eukalyptusolje i litt kokende vann, legge et håndkle over både hodet og bollen, og inhalere dampen. Pust sakte inn og kjenn at luftveiene åpner seg igjen, mens den beroligende duften av eukalyptus åpner nesegangene og renser bihulene.

Lær mer om eteriske oljer som vil hjelpe deg gjennom vintersesongen her

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

109 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Eteriske oljer for huden

Eteriske oljer er perfekt for hudpleie. For tørr hud, er nærende eteriske oljer som lavendel, kamille og sandeltre ideelt for å gi fuktighet til tørr hud og redusere betennelse. For fet og akneutsatt hud, er clary salvie, rosmarin og geranium flotte for å balansere hudoljer og kontrollere akneutbrudd.

Det er flere forskjellige måter du kan bruke eteriske oljer for huden din. Vår beste hudpleierutine med eterisk olje begynner med et bad for å få kroppen til å slappe av og berolige musklene. Volants Spa-blanding av eteriske oljer er ideell som tilsetning i badevannet – bland enkelt noen dråper i litt baseolje, og tilsett blandingen i vannet, for å roe sinnet og berolige kroppen.

Etter en avslappende tid i badekaret, blander du noen dråper av din beste eteriske hudpleieolje i en baseolje, som jojoba eller søt mandelolje, og masser det inn i huden. Denne hudpleierutinen gir næring til huden, samtidig som du booster humøret.

Hvis du vil ha flere ideer til hvordan du bruker de essensielle oljene i vårt sortiment, bør du sjekke ut ‘Hvordan bruke den’ under hvert produkt oppført på nettstedet vårt. Her vil du garantert få inspirasjon og finne nye måter som vil berike din hudpleierutine.

Spa
Spa
Spa
Spa
Spa

Spa

209 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Oppsummering

Vi tror på naturens kraft. Derfor er hver av volants eteriske oljer fremstilt helt naturlig med planter dyrket i sitt eget tempo på sine ideelle vekststeder, fri for plantevernmidler og kjemikalier. Ved å velge 100% rene økologiske eteriske oljer, kan du være trygg på at du tar vare på både kroppen din og planeten vår.

Det er mange forskjellige bruksområder for eteriske oljer, og den beste kombinasjonen for deg avhenger av dine unike behov. Test og lag forskjellige blandinger og hydrosoler til du finner din perfekte kombinasjon, eller du kan velge en av Volants ferdiglagde blandinger, skapt av fagfolk spesielt for deg.

Nysgjerrig på hva eteriske oljer kan gjøre for deg?

98.8%

opplever positiv effekt innen 30 dager etter å ha kjøpt volant sine eteriske oljer og diffusere.

TrustScore 4.7 | 800+ anmeldelser
"Etter jeg kjøpte diffuseren har jeg blitt helt hektet, elsker å bruke de ulike oljeblandingene energy og relax etter tid på døgnet. Blir også alltid glad av å se på den fordi den er så fin! Eneste jeg skulle ønske var at den var trådløs, men det er på mange måter også praktisk at jeg ikke trenger å tenke på å måtte lade den. Har fått mye nyttig informasjon på mail, og kundebehandlingen er topp. Anbefales!" Tina J.
Brukes hver dag! Etter jeg fikk min diffuser har jeg brukt den hver eneste dag, og jeg GLEDER meg til å stå opp og starte dagen med en god kaffekopp og et velduftende hjem. Jeg gav også en diffuser til min mor i julegave, og hun har samme opplevelse. Kan virkelig anbefales ☺️ Vilde S.
For en fantastisk rituale for å avslutte dagen. Tar i valgfritt olje 1 time før leggetid, tar meg et kopp grønn te imens og vasker bort sminke og eventuelt en dusj etter å bruke en god olje og massere meg. Når du kommer da til soverommet så lukter det himmelsk! Sover som en baby og våkner klar for å erobre verden💞 Nafisa J.
Eteriske oljer er god som gull! Det var min søster som introduserte meg for eteriske oljer for en tid tilbake og siden den tid har jeg vært hektet!! Den roen og det reduserte stressnivået jeg har lagt merke har jeg hatt stor glede av. Det er et utrolig pluss at de i tillegg lukter helt nydelig!! Anna S.
Kjøpte en diffuser fra Volant, synes den var litt dyr. Men når jeg fikk den i hus kjøpte jeg en til umiddelbart. Kvaliteten er upåklagelig. Super elegant og fin. Lager ikke nevneverdig lyd, elsker at du kan ha på lyset i den uten at den er på. Super effektiv med vannet og veldig effektiv med oljene mine. Så jeg trenger ikke bruke mye. Har en i stua og en på soverommet. Oljene de selger også er knallbra. Jeg liker best Sleep på soverommet. Alexander N.
Jeg var så heldig å få en Volant Diffuser med eterisk olje for bedre søvn til jul. Diffuseren står på hver natt. Den gir en deilig og behagelig duft i soverommet og bidrar til ro og velbehag og bedre søvn. Det er mange gode dufter å velge mellom så jeg vurderer å kjøpe en Diffuser til stuen også. Marianne K.

Other blog posts