De beste eteriske oljene for vinteren

Etterhvert som dagene blir kortere og nettene blir lengre, vil mange av oss bli mindre aktive, tilbringe mer tid hjemme og mindre tid ute i naturen.

I vintermånedene kan humøret ofte synke, samtidig som immunforsvaret stadig er utsatt for sirkulerende virus.

Eteriske oljer kan imidlertid hjelpe deg gjennom vinteren. I denne artikkelen vil vi gi deg tips om de beste eteriske oljene for vintermånedene, både for å holde humøret oppe og få hjemmet ditt til å dufte lunt og komfortabelt.

Innhold/Hurtiglinker

  • Hva er fordelene med å bruke eteriske oljer om vinteren?
  • Eteriske oljer med lun og beroligende aroma
  • Eteriske oljer for boostet immunitet på vinterstid
  • Eteriske oljer for å lette tetthet i løpet av vinteren
  • Eteriske oljer for et varmt vinterbad
  • Eteriske oljer for å løfte humøret på vinterstid
  • Eteriske oljer som gir deg energi om vinteren
  • Eteriske oljer som gir næring til huden om vinteren
  • Oppsummering

Hva er fordelene med å bruke eteriske oljer om vinteren?

Bruk av eteriske oljer kan lindre noe av vinterens ubehag, samtidig som de gir hjemmet ditt den lune og beroligende duften som vi alle ønsker på vinterstid.

Eteriske oljer kan også bidra til å booste immuniteten. Hoste, forkjølelse, influensa og andre sykdommer kommer og går i vintermånedene, men enkelte eteriske oljer kan faktisk bidra til å holde disse i sjakk. Og skulle den mer eller mindre uunngåelige forkjølelsen slå til, kan eteriske oljer hjelpe deg med å takle symptomene.

Sesongavhengig affektiv lidelse opptrer som oftest på vinterstid på grunn av redusert sollys i de kjølige og mørke vintermånedene. Imidlertid kan eteriske oljer hjelpe deg med å håndtere symptomene ved sesongavhengig affektiv lidelse, sammen med å løfte humøret og booste energinivået.

Bruk av eteriske oljer om vinteren, kan gi deg en rekke flotte fordeler, inkludert et veltrengt energiboost, lettelse ved tetthet og næring til huden din.

Eteriske oljer med lun og beroligende aroma

Visse dufter kan gir deg en umiddelbar følelse av nostalgi, kombinert med komfort og lunhet. Dette er akkurat det du trenger på vinterstid når det kjølige været holder deg innendørs. Det finnes en rekke lune eteriske oljer som er ideelle for de kjølige vintermånedene.

Med sin velduftende blanding av eteriske oljer av edelgran, furu, gran og tuja, er volants Cabin-blanding ideell å spre i hjemmet ditt ved hjelp av en diffuser på vinterstid. Den lune og treaktige aromaen til Cabin er perfekt for å skape en koselig atmosfære i hjemmet og lar tankene sveve hen til en tømmerhytte med peiskos langt inne i skogen - en duft som vil gi deg en komfortabel, tilfreds og uthvilt følelse.

Med en historie som strekker seg tilbake over fem årtusener, er frankincense eller røkelse en annen eterisk olje som er ideell for diffusjon i vintermånedene. Denne dekadente oljen har en rik og treaktig aroma med noter av sitrus og krydder som vil løfte humøret ditt og sette stemningen for en koselig kveld foran peisen.

Kanel og ingefær utløser ofte nostalgiske minner om julebakst som kan føles både lunt og trøstende på kalde vinterkvelder. Peppermynte er en annen eterisk olje som er perfekt for å gi deg julestemning og som vil vekke tanker om både julegodteri og peppermyntete.

Andre lune eteriske oljer som er ideelle for et velduftende hjem på vinterstid er rosmarin, merian og einer. Prøv å kombinere forskjellige oljer for å skape den perfekte vinteraromaen for ditt hjem.

Cabin
Cabin
Cabin
Cabin
Cabin

Cabin

219 kr

Eteriske oljer for boostet immunitet på vinterstid

Hoste, forkjølelse, influensa og andre sykdommer sprer seg raskt i vintermånedene ettersom vi tilbringer mer tid innendørs. Dette er den tiden på året da immunforsvaret vårt har størst behov for et boost, og heldigvis finnes det eteriske oljer som kan hjelpe oss med nettopp dette.

Eukalyptus eterisk olje er kjent for å booste immuniteten. I tillegg til å ha både antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaper, har eukalyptusolje vist i studier å stimulere immunsystemet og øke kroppens evne til å bekjempe sykdom og infeksjon. Eukalyptusolje kan også bidra til å åpne tette bihuler og lette tetthet når forkjølelsen slår til.

En annen eterisk olje som innehar sterke påstander om å øke immuniteten er tea tree eterisk olje. Studier har vist de antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskapene til tea tree olje, og det finnes også bevis på at oljen bidrar til å bekjempe bakterier og virus, selv om mer forskning er nødvendig på dette området.

Hvis du vil styrke immunforsvaret ditt, kan du tilsette eukalyptus eller tea tree olje i din diffuser og puste inn aromaen fra disse immunitetsforsterkende eteriske oljene.

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

109 kr

Eteriske oljer for å lette tetthet i løpet av vinteren

Tetthet, eller blokkerte nesepassasjer, er et vanlig symptom på forkjølelse, bihulebetennelse og influensa. Selv om tettheten vanligvis løser seg selv i løpet av en uke eller to, kan tettheten forårsake hodepine, øresmerter og generelt ubehag. Noen eteriske oljer kan hjelpe med å åpne luftveiene og lette tetthet.

Mange tyr til effekten av å inhalere peppermynteolje når de har blokkerte bihuler eller tette kanaler. Peppermynteolje inneholder mentol som bidrar til å åpne luftveiene og fjerne slim. Av denne grunn inneholder mange neseavsvellende produkter peppermynte.

Eucalyptus eterisk olje er et annet lovende middel mot tetthet, og mange nyter fordelene fra denne oljen. En rekke avsvellende produkter, inkludert kremer som brukes på brystet, inneholder eukalyptusolje takket være dens evne til å lindre symptomer ved bihulebettenelse.

Hvis du vil prøve eterisk peppermynteolje eller eterisk eukalyptusolje for å lindre tetthet i løpet av vinteren, kan du tilsette en dråpe av disse oljene sammen med en spiseskje bærerolje og massere blandingen inn på brystet, eller lage din egen ansikt-spabehandling med en bolle varmt vann og et håndkle, og inhalere disse nyttige aromaene dypt inn i nesegangene og luftveiene. Du kan også tilsette disse oljene i en diffuser for å fylle rommet med de lindrende aromaene av peppermynte og eukalyptus.

Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje

Økologisk Peppermint Eterisk Olje

129 kr

Eteriske oljer for et varmt vinterbad

På vinterstid er det utrolig deilig å ta seg et varmt bad og la varmen fra vannet trenge inn i kroppen og berolige musklene. Å tilsette eteriske oljer i badevannet kan bidra til enda bedre avslapning og gi deg den perfekte avslutningen på en kald vinterdag.

Det finnes et bredt utvalg av eteriske oljer som er ideelle å tilsette i badekaret for avslapning på vinterstid, inkludert lavendel, kamille og frankincense. For ultimat avslapning anbefaler vi Volants Relax-blanding av eteriske oljer som inkluderer palmarosa, ylang ylang, eukalyptus og grapefrukt som vil sørge for ro og avslapning for både kropp og sinn.

Hvis du sliter med slitne, overanstrengte muskler, kan eteriske oljer som merian, sitrongress og lavendel bidra til å øke sirkulasjonen og redusere smerten. Et deilig bad med disse eteriske oljene vil berolige musklene og gjøre deg klar for en ny dag.

Hvis du bestemmer deg for å tilsette eteriske oljer i badekaret ditt, må du først fortynne dem med en bærerolje som jojoba-, kokos- eller druefrøolje. Bland noen få dråper av dine valgte oljer med en spiseskje bærerolje og bland det i badevannet. Bæreroljen vil hjelpe de eteriske oljene å spre seg i vannet, og minimere sjansene for hudirritasjon.

Økologisk Frankincense Eterisk Olje
Økologisk Frankincense Eterisk Olje
Økologisk Frankincense Eterisk Olje
Økologisk Frankincense Eterisk Olje
Økologisk Frankincense Eterisk Olje

Økologisk Frankincense Eterisk Olje

189 kr

Eteriske oljer for å løfte humøret på vinterstid

Mange opplever at humøret synker gjennom vinteren. Dette kan være et resultat av redusert sollys som fører til lavere produksjon av melatonin og serotonin og påvirker kroppens døgnrytme. Forskere omtaler dette som sesongavhengig affektiv lidelse.

Imidlertid er det mange eteriske oljer som har vist seg å være effektive for å løfte humøret og motvirke vinterdepresjon. Bergamott er en eterisk olje som  har vist seg å kunne booste humøret. En studie fra 2015 viste at bergamott eterisk olje kan bidra til å forbedre negative følelser, redusere tretthet og senke nivåene av kroppens stresshormon, kortisol.

En annen eterisk olje som kan forbedre humøret ditt i vintermånedene er geraniumolje. Geranium eterisk olje har en lett blomsteraroma som vil ta deg tilbake til de varme sommermånedene og fremkalle følelsen av å være i en velduftende blomsterhage. Den gir umiddelbar beroligende effekt, og hjelper kroppen din med å balansere sine naturlige hormonnivåer, samtidig som den fremmer avslapning.

Tilsett disse eteriske oljene i en diffuser og inhaler aromaen når du kjenner vinterdepresjonen kicke inn. Du kan også blande disse oljene med en bærerolje og tilsette dem i et varmt bad som vil bidra til å løfte humøret. 

Les mer om bruk av eteriske oljer ved sesongavhengig affektiv lidelse her

Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje

Økologisk Bergamot Eterisk Olje

159 kr

Eteriske oljer som gir deg energi om vinteren

Mange merker at energinivået synker om vinteren, noe som kan føre til mange timer på sofaen med trøstespising. Selv om vi ikke fraråder deg å bruke litt tid på avslapning, er mange av oss på jakt etter naturlige måter som kan øke energinivået og gi oss motivasjon.

Mange eteriske oljer har vist seg å kunne booste energinivået. En studie fra 2016 viste at innånding av eteriske oljer av søt appelsin og spearmint hadde potensialet til å forbedre atletisk ytelse.

Vi anbefaler volants Energy-blanding av eteriske oljer for å booste energinivået. Denne blandingen kombinerer aromaene av eteriske oljer fra søt appelsin, grapefrukt, lime, bergamott og einer, og gir deg en energisk og oppfrisket følelse. Å tilsette blandingen i en diffuser om morgenen, kan motivere deg til å komme deg ut av sengen og gi deg ny energi for en ny spennende dag.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

199 kr

Eteriske oljer som gir næring til huden om vinteren

Kaldt vær kan forårsake tørr hud hos mange av oss, noe som igjen kan føre til kløe og ubehag. Heldigvis finnes det mange eteriske oljer som kan hjelpe med å gi næring til tørr hud, slik at den føles hydrert og myk.

I tillegg til å være en av de mest effektive eteriske oljene for avslapning og søvn, er eterisk lavendelolje kjent for sin evne til å balansere fuktighetsnivået i huden. Den brukes også ofte for å lindre eksem og psoriasis, redusere rødhet og fukte huden.

Kamille er en annen eterisk olje som gir næring til huden. Kamilleolje inneholder forbindelsen azulen, som er kjent for sin evne til å øke fuktighet og redusere betennelse, noe som gjør den ideell for bruk på tørr hud.

Husk alltid å fortynne den eteriske oljen med en bærerolje før topisk påføring. Utfør alltid en lappetest før du påfører mer av den eteriske oljeblandingen og bruker den mer rikholdig.

Etter at du har fortynnet den eteriske oljen med en bærerolje og gjort en lappetest, kan du massere blandingen inn i huden din, slik at den føles næret og hydrert.

Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje

Økologisk Lavender Eterisk Olje

129 kr

Oppsummering

Vinteren kan være en vanskelig tid for flere av oss. Eteriske oljer kan imidlertid gi mange fordeler, inkludert styrket immunforsvar, hjelpe deg med å takle symptomene ved forkjølelse, gi næring til huden, løfte humøret, øke energinivået og hjelpe deg med å komme deg gjennom de lange vintermånedene.

For mer informasjon om eteriske oljer, eller for å snakke med en aromaekspert, er du velkommen til å sende oss en e-post på: support@volant.no.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 90 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 1000+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.