90-dagers risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Duft til badet: 6 måter å bruke eteriske oljer på badet 

Her vil du lære 6 måter du kan benytte eteriske oljer for å få badet til å dufte frisk og behagelig. 

En god duft på badet er noe alle drømmer om og det finnes en rekke produkter som bidrar til å skape den ønskelige duften. Eteriske oljer er et godt alternativ til duftprodukter på bade. Hvis du er kjent med eteriske oljer, vet du at de kan bli brukt til alt fra duft i huset til å fremme søvn. Du kan bruke eteriske oljer i alle rom i huset og baderommet er ingen unntak. Det kan også være en god erstatter for kjemikalier som blir brukt i rengjøringsprodukter.

Her er noen måter å bruke eteriske oljer på baderommet. 

1. Eterisk olje til din diffuser 

Den mest opplagte måten å spre god duft på badet, er ved hjelp av en diffuser. En diffuser kan være spesielt gunstig hvis du har besøk og ønsker at badet skal lukte ekstra friskt. Diffuseren kan gi badet en nydelig duft som vil bli satt pris på av gjestene.

Finn en eterisk olje som du drypper i din diffuser, for å få badet til å lukte friskt. Et godt alternativ er å dryppe 8-10 dråper med olje i din diffuser, tilsett vann. Du bør helst prøve deg frem å teste ulike kombinasjoner og doser. En anbefaling, for å gi en lys sitrus aroma, er å dryppe:

Hvis du ønsker et mer rent og naturlig preg kan man tilsette: 

2. Til badekaret  

Dr. Debra Rose Wilson elsker å bruke eterisk olje i badekaret. Oljene gir en luksuriøs opplevelse og det er fullt mulig å lage en oljeblanding på egenhånd. Det man trenger er å mikse den utvalgte eteriske oljen med en bæreolje. Tilsett oljeblandingen rett før du går i badekaret. Du kan da massere oljen inn i huden samtidig som du slapper av i badekaret. Eller du kan gni oljeblandingen inn i huden før du går i badekaret. Dette gjør at oljen kan absorbere inn i huden, noe som gir maksimal effekt.

Noen gode forslag til eteriske oljer er eukalyptus og lavendel. Lavendel er et populært alternativ mye på grunn av dens behagelige effekt på humøret. Eukalyptus er regnet som litt sterkere enn de andre oljene, men passer perfekt i blanding med oljer som appelsin og geranium. Blandingen vil oppleves forfriskende og gi en stimulerende aroma.

Foto: Beazy

3. Rengjøringsspray  

Flere vaskemidler inneholder kjemikalier. Ved å erstatte disse med en hjemmelaget spray av eterisk olje, rengjør du badet på en "grønnere" og mindre giftig måte. 

Det er lettvint å lage rengjøringsspray. Man trenger 1 kopp vann, 1 kopp eddik og 10 dråper eterisk olje. Noen gode og velduftende eteriske oljealternativer er sitron, tetree, lime og appelsin. De er blant de mest effektive for rengjøring. 

Liquid error (sections/pf-27bbea55.liquid line 54): product form must be given a product

4. Luftfrisker til toalettpapir  

Det er ikke noe mange tenker på, men det er også mulig å bruke eterisk olje på toalettrullen. Tilsett en dråpe av favorittoljen din på innsiden av rullen. Slik vil duften spre seg og gi en behagelig lukt på baderommet. En anbefaling er å skape en sitrusaroma ved bruk av grapefrukt eller lime.  

Foto: Cameron Smith

5. Toalettrens 

Mange toalettrengjøringsmidler inneholder ingredienser som saltsyre og klorl. Disse er praktiske for å vaske toalettet. Likevel kan duften oppleves som sterk og unaturlig. Det kan da friste med en mer naturlig duft på badet, noe som eteriske olje vil bidra med. En måte er å blande eddik og natron med en eterisk olje, for eksempel sitron.   

Foto: House Method

6. Håndsåpe  

Håndsåper kan også kombineres med eteriske oljer og det er enkelt å lage en frisk såpeblanding. For å lage en såpe bruker man castillesåpe blandet med vann og tilsatt eteriske olje.

Eksperimenter og velg ut din favoritt oljeblanding, slik at du får en såpeblanding du virkelig liker. Lavendel eterisk olje skaper en mild duft som gir en avslappende følelse og er perfekt som tilsetning i såpeblandingen.    

Foto: Clay Banks

Nysgjerrig på hva eteriske oljer kan gjøre for deg?

98.8%

opplever positiv effekt innen 30 dager etter å ha kjøpt volant sine eteriske oljer og diffusere.

TrustScore 4.7 | 800+ anmeldelser
"Etter jeg kjøpte diffuseren har jeg blitt helt hektet, elsker å bruke de ulike oljeblandingene energy og relax etter tid på døgnet. Blir også alltid glad av å se på den fordi den er så fin! Eneste jeg skulle ønske var at den var trådløs, men det er på mange måter også praktisk at jeg ikke trenger å tenke på å måtte lade den. Har fått mye nyttig informasjon på mail, og kundebehandlingen er topp. Anbefales!" Tina J.
Brukes hver dag! Etter jeg fikk min diffuser har jeg brukt den hver eneste dag, og jeg GLEDER meg til å stå opp og starte dagen med en god kaffekopp og et velduftende hjem. Jeg gav også en diffuser til min mor i julegave, og hun har samme opplevelse. Kan virkelig anbefales ☺️ Vilde S.
For en fantastisk rituale for å avslutte dagen. Tar i valgfritt olje 1 time før leggetid, tar meg et kopp grønn te imens og vasker bort sminke og eventuelt en dusj etter å bruke en god olje og massere meg. Når du kommer da til soverommet så lukter det himmelsk! Sover som en baby og våkner klar for å erobre verden💞 Nafisa J.
Eteriske oljer er god som gull! Det var min søster som introduserte meg for eteriske oljer for en tid tilbake og siden den tid har jeg vært hektet!! Den roen og det reduserte stressnivået jeg har lagt merke har jeg hatt stor glede av. Det er et utrolig pluss at de i tillegg lukter helt nydelig!! Anna S.
Kjøpte en diffuser fra Volant, synes den var litt dyr. Men når jeg fikk den i hus kjøpte jeg en til umiddelbart. Kvaliteten er upåklagelig. Super elegant og fin. Lager ikke nevneverdig lyd, elsker at du kan ha på lyset i den uten at den er på. Super effektiv med vannet og veldig effektiv med oljene mine. Så jeg trenger ikke bruke mye. Har en i stua og en på soverommet. Oljene de selger også er knallbra. Jeg liker best Sleep på soverommet. Alexander N.
Jeg var så heldig å få en Volant Diffuser med eterisk olje for bedre søvn til jul. Diffuseren står på hver natt. Den gir en deilig og behagelig duft i soverommet og bidrar til ro og velbehag og bedre søvn. Det er mange gode dufter å velge mellom så jeg vurderer å kjøpe en Diffuser til stuen også. Marianne K.