Duft til badet: 6 måter å bruke eteriske oljer på badet 

Her vil du lære 6 måter du kan benytte eteriske oljer for å få badet til å dufte frisk og behagelig. 

En god duft på badet er noe alle drømmer om og det finnes en rekke produkter som bidrar til å skape den ønskelige duften. Eteriske oljer er et godt alternativ til duftprodukter på bade. Hvis du er kjent med eteriske oljer, vet du at de kan bli brukt til alt fra duft i huset til å fremme søvn. Du kan bruke eteriske oljer i alle rom i huset og baderommet er ingen unntak. Det kan også være en god erstatter for kjemikalier som blir brukt i rengjøringsprodukter.

Her er noen måter å bruke eteriske oljer på baderommet. 

1. Eterisk olje til din diffuser 

Den mest opplagte måten å spre god duft på badet, er ved hjelp av en diffuser. En diffuser kan være spesielt gunstig hvis du har besøk og ønsker at badet skal lukte ekstra friskt. Diffuseren kan gi badet en nydelig duft som vil bli satt pris på av gjestene.

Finn en eterisk olje som du drypper i din diffuser, for å få badet til å lukte friskt. Et godt alternativ er å dryppe 8-10 dråper med olje i din diffuser, tilsett vann. Du bør helst prøve deg frem å teste ulike kombinasjoner og doser. En anbefaling, for å gi en lys sitrus aroma, er å dryppe:

Hvis du ønsker et mer rent og naturlig preg kan man tilsette: 

2. Til badekaret  

Dr. Debra Rose Wilson elsker å bruke eterisk olje i badekaret. Oljene gir en luksuriøs opplevelse og det er fullt mulig å lage en oljeblanding på egenhånd. Det man trenger er å mikse den utvalgte eteriske oljen med en bæreolje. Tilsett oljeblandingen rett før du går i badekaret. Du kan da massere oljen inn i huden samtidig som du slapper av i badekaret. Eller du kan gni oljeblandingen inn i huden før du går i badekaret. Dette gjør at oljen kan absorbere inn i huden, noe som gir maksimal effekt.

Noen gode forslag til eteriske oljer er eukalyptus og lavendel. Lavendel er et populært alternativ mye på grunn av dens behagelige effekt på humøret. Eukalyptus er regnet som litt sterkere enn de andre oljene, men passer perfekt i blanding med oljer som appelsin og geranium. Blandingen vil oppleves forfriskende og gi en stimulerende aroma.

Foto: Beazy

3. Rengjøringsspray  

Flere vaskemidler inneholder kjemikalier. Ved å erstatte disse med en hjemmelaget spray av eterisk olje, rengjør du badet på en "grønnere" og mindre giftig måte. 

Det er lettvint å lage rengjøringsspray. Man trenger 1 kopp vann, 1 kopp eddik og 10 dråper eterisk olje. Noen gode og velduftende eteriske oljealternativer er sitron, tetree, lime og appelsin. De er blant de mest effektive for rengjøring. 

Økologisk Tea Tree Eterisk Olje
Økologisk Tea Tree Eterisk Olje
Økologisk Tea Tree Eterisk Olje
Økologisk Tea Tree Eterisk Olje
Økologisk Tea Tree Eterisk Olje

Økologisk Tea Tree Eterisk Olje

119 kr

4. Luftfrisker til toalettpapir  

Det er ikke noe mange tenker på, men det er også mulig å bruke eterisk olje på toalettrullen. Tilsett en dråpe av favorittoljen din på innsiden av rullen. Slik vil duften spre seg og gi en behagelig lukt på baderommet. En anbefaling er å skape en sitrusaroma ved bruk av grapefrukt eller lime.  

Foto: Cameron Smith

5. Toalettrens 

Mange toalettrengjøringsmidler inneholder ingredienser som saltsyre og klorl. Disse er praktiske for å vaske toalettet. Likevel kan duften oppleves som sterk og unaturlig. Det kan da friste med en mer naturlig duft på badet, noe som eteriske olje vil bidra med. En måte er å blande eddik og natron med en eterisk olje, for eksempel sitron.   

Foto: House Method

6. Håndsåpe  

Håndsåper kan også kombineres med eteriske oljer og det er enkelt å lage en frisk såpeblanding. For å lage en såpe bruker man castillesåpe blandet med vann og tilsatt eteriske olje.

Eksperimenter og velg ut din favoritt oljeblanding, slik at du får en såpeblanding du virkelig liker. Lavendel eterisk olje skaper en mild duft som gir en avslappende følelse og er perfekt som tilsetning i såpeblandingen.    

Foto: Clay Banks

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 90 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 1000+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.