Livet, kunsten og eteriske oljer: Et intervju med Yukiko Noritake

Hva blir resultatet ved å blande lidenskap for kunst med kjærlighet for eteriske oljer? Vi tror arbeidet til Yukiko Noritake taler for seg selv. 

Yukiko ble født i Japan i 1989. Hun har levd et fascinerende liv og blitt en berømt kunstner og illustratør ved å følge sin store lidenskap. Da hun studerte ved kunstskolen i Paris, Ecole de Condé, forelsket hun seg i den franske livsstilen og bestemte seg for å bli i Paris, hvor Yukiko har gjort seg bemerket som både illustratør og akrylkunstner i verdensklasse.

Vi tok en prat med Yukiko for å finne ut mer om hennes drømmer, og hvordan eteriske oljer inspirerer hennes arbeid og forbedrer hennes velvære.

Innhold/Hurtigkoblinger

 • Hvorfor ble du kunstner?
 • Kan du fortelle oss litt om kunsten din?
 • Hvilket av dine malerier er ditt favorittmaleri?
 • Hvordan synes du det er å bo i Frankrike? Er det noe du savner ved Japan?
 • Fortell oss om noen av de største høydepunktene i karrieren din
 • Du har et nydelig hjem. Hvilke stiler liker du?
 • Hvem inspirerte deg til å begynne å bruke eteriske oljer?
 • Hvordan bruker du eteriske oljer i hverdagslivet?
 • Hvilke eteriske oljer er dine favoritter?
 • Hvor har du plassert din volant diffuser?
 • Oppsummering

Hvorfor ble du kunstner?

Jeg elsket å tegne som barn - blomster, prinsesser, moteskisser, dyr, landskap... jeg tegnet hele tiden. Faktisk tegnet jeg så mye at mamma til slutt måtte slutte å kjøpe skissebøker, og begynte å samle alt annet papir som jeg kunne tegne på istedenfor. Hun fant frem gamle kalendere, reklameplakater, innpakningspapir - hva som helst! Jeg tror faktisk hun fortsatt har noen av mine gamle tegninger.

Tegning ble fort min store lidenskap, og det har fulgt meg gjennom hele livet. Etter å ha jobbet flere år i et japansk selskap, bestemte jeg meg for å følge en ny karriere i kunstverdenen. Og naturlig nok ble jeg illustratør!

Kan du fortelle oss litt om kunsten din?

Jeg maler i akryl. Jeg elsker å mikse forskjellige penselstrøk og skape følelser gjennom kunstverket mitt. Jeg maler på 200-300g papir og skanner deretter arbeidet mitt for å retusjere fargene digitalt. Jeg maler for meg selv, men også for kunder over hele verden, som for eksempel magasiner, markedsføringskampanjer og produkter. Jeg gir også ut barnebøker.

Hvilket av dine malerier er ditt favorittmaleri?

Det er vanskelig å velge et favorittmaleri, fordi det er så mange! I takt med at min stil og inspirasjon har utviklet seg sakte, men sikkert, over tid, har også mine favoritter endret seg. For øyeblikket er et av mine favorittmalerier av det californiske landskapet i filmen Marriage Story. Jeg syntes landskapet var så episk og vakkert at jeg ikke klarte å la være å gjenskape det.

En annen favoritt er et portrett jeg gjorde av en venninne av meg mens vi tilbrakte litt tid på et feriehus i Sør-Frankrike. Skjønt jeg la til min egen lille touch; huset var ganske annerledes enn hvordan jeg har malt det, med veldig enkel innredning, og siden venninnen min hadde på seg en vakker blomsterkjole, måtte jeg bare legge til noen blomstermotiver rundt henne!

Hvordan synes du det er å bo i Frankrike? Er det noe du savner ved Japan?

Det jeg savner mest fra Japan, er maten! Jeg tar ofte med meg litt japansk krydder og te til Frankrike når jeg får muligheten til å ta en tur til Japan. Jeg bor i Paris, hvor det heldigvis er lett å finne asiatisk mat, men noen ingredienser er dyrere eller vanskeligere å finne her. Noen ganger sender også mamma meg en pakke med litt japansk mat.

Jeg elsker fransk gastronomi, og jeg er virkelig glad for at jeg har fått muligheten til å bo i dette landet, men når jeg er hjemme, lager jeg gjerne en god Miso-suppe eller grønnsaker med dashi. Med det holder jeg kroppen frisk, og føler meg på mitt beste.

Alt jeg bruker for å lage kunst, kjøper jeg her i Frankrike. Det var her i Paris jeg studerte kunst, så jeg kjenner derfor godt materialene jeg kan finne i Frankrike. Likevel tror jeg mine ferdigheter innen japansk kalligrafi gjør kunsten min mer elegant.

Fortell oss om noen av de største høydepunktene i karrieren din

I fjor vinter startet jeg et samarbeid med to kreative byråer. Dette ga meg mange ulike og interessante muligheter til å skape bilder for forskjellige typer klienter. Jeg er virkelig fornøyd med resultatene, og jeg ser på det som en stor milepæl i karrieren min.

Jeg er også svært fornøyd med resultatet av min siste barnebok: Forêt des frères. Opprinnelig ga jeg ut boken på fransk i 2020. Deretter ble den kjøpt av forlag som ville gi ut boken på japansk, spansk og andre språk. Det varmer hjertet mitt at barn over hele verden kan lese boken min på sitt eget språk! Det var definitivt et stolt øyeblikk som jeg aldri vil glemme.

Du har et nydelig hjem. Hvilke stiler liker du?

Tusen takk! Jeg tenker på mitt hjemmeinteriør som et enkelt og raffinert design, som hovedsaklig består av en blanding av skandinavisk vintage kombinert med moderne design. Jeg elsker også å ha teksturer i hjemmet, som for eksempel keramikk. Jeg har en drøm om å lage et stort kunstverk på en tom vegg, men med illustrasjonsarbeidet mitt har jeg rett og slett ikke hatt tid!

Hvem inspirerte deg til å begynne å bruke eteriske oljer?

Det var mamma som først fortalte meg om eteriske oljer. Jeg kan ikke huske hvor gammel jeg var da jeg først ble introdusert for eteriske oljer, men jeg så ofte mamma bruke dem. Hun brukte eteriske oljer i badekaret, på soverommet før hun skulle sove, og når hun ønsket å slappe av og berolige sinnet.

Det jeg husker er at jeg elsket duften av eteriske oljer og ikke kunne vente med å begynne å bruke dem selv.

Hvordan bruker du eteriske oljer i hverdagslivet?

Jeg elsker å bruke eteriske oljer for avslapning. Jeg blander eteriske oljer i badekaret eller bruker diffuser for å spre duften på soverommet eller i stuen på kveldstid. Eteriske oljer hjelper meg også med å gi næring til kreativiteten min, noe som er perfekt når tankene av og til er tomme.

Jeg elsker også å bruke eteriske oljer for rengjøring. Eteriske oljer som Tea tree og eucalyptus er flotte for dette ved at de desinfiserer hjemmet samtidig som de frisker opp luften. Jeg bruker å tilsette litt eterisk olje på et lite stykke stoff og legge det i kommoden. Duften sprer seg deilig rundt i rommet og sørger for at det alltid dufter godt i hjemmet.

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

109 kr
Hvilke eteriske oljer er dine favoritter?

Min favoritt når det kommer til eteriske oljer for diffuser er en blanding av geranium og vetiver eteriske oljer. Jeg synes denne kombinasjonen er fantastisk for å redusere stress og hjelpe meg med å slappe av. I tillegg sørger jeg alltid for å ha tea tree og eukalyptusoljer i skapet for rengjøring og friskhet!

Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje

Økologisk Geranium Eterisk Olje

189 kr
Hvor har du plassert din volant diffuser?

Min volant diffuser er som regel plassert i stua, hvor jeg bruker diffuseren til å spre eteriske oljer for avslapning. Noen ganger flytter jeg den også inn på arbeidsrommet for ekstra kreativitet, eller inn på soverommet før jeg skal sove. Jeg elsker det enkle og elegante designet til volant diffuseren. Den matcher min smak og innredning, og den passer inn overalt i hjemmet mitt.

Oppsummering

Det er ingen tvil om at eteriske oljer spiller en viktig rolle i Yukikos hverdag, både for avslapning på slutten av en stressende dag, og for å øke kreativiteten når hun trenger den som mest.

Vi håper du har gledet deg over å lære mer om Yukiko Noritakes kunst, liv og kjærlighet for eteriske oljer som vi har. Hvis du nå er klar for å prøve volants ultrasonic diffuser, kan du utforske hele utvalget her.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 90 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 1000+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.