Hvordan kan eteriske oljer forbedre søvnen din?

Eteriske oljer kan være den perfekte løsningen for deg som ønsker naturlig hjelp for bedre søvnkvalitet. 

Hvordan kan eteriske oljer forbedre søvnen din?

Eteriske oljer med beroligende og avslappende aromaer, kan hjelpe deg å sovne lettere og med en god natt søvn natten gjennom, slik at du våkner frisk og uthvilt på morgenkvisten.

Lavendel: Den originale duften for søvn

Eterisk olje av lavendel er den mest kjente aromaterapioljen for søvn og avslapning, spesielt for folk som lider av søvnløshet eller søvnmangel. Denne velduftende oljen med blomsterduft er ofte den første vi tenker på i forbindelse med aromaterapi for søvn.

Den beroligende duften av lavendelolje har lenge vært forbundet med avslapning og søvn. Den hjelper deg å falle i dyp søvn ved å frigjøre hormonet melatonin som sørger for sunn døgnrytme. Lavendelolje har også vist seg å senke pulsen og blodtrykket, som bidrar til avslapning.

To av de vanlige årsakene til søvnproblemer, er angst og smerte. I tillegg til å lindre symptomer ved stress og angst, har studier vist at lavendelolje også har smertestillende egenskaper.

Lavendelolje brukes også for å redusere snorking, samtidig som den øker mengde dyp søvn og REM-søvn. Hvis du vil sovne raskere, slutte å våkne i løpet av natten og få mer søvn, kan du med fordel forsøke lavendelolje.  

 

 

Frankincense: Sov som de kongelige

Frankincense eterisk olje har vist seg å bidra til avslappende søvn ved å redusere stressnivået og angsten. Etter hvert som angstnivået synker, vil du døse av i en avslappende søvn, og våkne frisk og uthvilt om morgenen.

Den jordnære duften av frankincense er ideell for å roe sinnet før du skal sove. Frankincense hjelper deg å slippe dine bekymringer og åpne pustekanalene, slik at du kan nyte en avslappende natts søvn. 

 

 

Geranium: En luksuriøs duft med søvndyssende effekt

Hvis du er glad i litt luksus, vil du elske vår eteriske olje av geranium. Denne roseduftende oljen har vist seg å redusere stress og angst med sin beroligende aroma som fungerer som et naturlig antidepressivt middel. Dette bidrar til å berolige både kropp og sinn, og fremme avslappende søvn.

I tillegg til sine naturlige avslappende og beroligende egenskaper, vil oljens søvndyssende effekt hjelpe deg å falle i søvn igjen hvis du våkner i løpet av natten. Du våkner dermed frisk og uthvilt på morgenkvisten, klar for en ny dag!

Geraniumolje antas også som gunstig ved søvnapné. Ved å massere inn noen dråper geraniumolje på brystet og nakken før sengetid, kan du redusere søvnforstyrrelser forårsaket av søvnapné. Men husk å fortynne geraniumoljen med en bærerolje før topisk bruk. 

 

 

Bergamott: En sitrusolje med påvist effekt

Mange sitrusbaserte eteriske oljer er kjent for sine forfriskende egenskaper. Imidlertid har eterisk olje av bergamott en unik evne til å stimulere fysiologiske endringer som er nødvendig for søvn, inkludert redusering av puls og blodtrykk.

Denne beroligende og oppløftende eteriske oljen bidrar også til å redusere symptomer forbundet med stress og angst ved å redusere stresshormoner og adrenalin, som hjelper deg å klarere tankene dine, slik at du kan nyte en rolig og avslappende natts søvn.

Studier har vist at bergamottolje er svært effektiv for forbedret søvnkvalitet, inkludert redusering av hyppig oppvåkning i løpet av natten. Hvis du kjenner deg igjen i dette, kan bergamott være den perfekte eteriske oljen for deg.  

 

 

Vanilje: Avslappende og oppløftende

De aller fleste liker den søte duften av vanilje, som i lang tid har vært brukt for avslapning og stressavlastning. Vanilje brukes ofte for lindring av angst og depresjon på grunn av dens oppløftende og avslappende egenskaper.

Med sin behagelige og nostalgiske aroma, er eterisk olje av vanilje kjent for sin beroligende effekt på kroppen. Den har evnen til å redusere rastløshet og hyperaktivitet, samtidig som den beroliger nervesystemet og reduserer blodtrykket.

Vaniljeolje er et perfekt valg for å roe kropp og sjel.

Jasmine: Drøm søtt

Den søte blomsterduften av jasmin har kraftige søvnfremmende egenskaper som vil hjelpe deg med en god natts søvn, uten behov for sovepiller.

Forskning har vist at jasmin forbedrer søvnkvaliteten, samtidig som den øker årvåkenheten på dagtid. En studie i Bochum, Tyskland, viste at jasmin var det mest effektive søvnmiddelet av alle de eteriske oljene som ble testet. Testens sterkeste jasminduft viste seg å være like effektiv på nervesystemets aktivitet som reseptbelagte legemidler, som Valium.

Hvis du har problemer med å slippe tankene for å få sove, eller våkner regelmessig i løpet av natten, kan jasmin være den perfekte eteriske oljen for deg.  

Romersk kamille: Hypnotisk avslapning

Kamille er i lang tid blitt brukt for å frembringe søvn og avslapning. Mange drikker gjerne en kopp kamille te før sengetid eller når de har problemer med å sove, men innånding kan faktisk være enda mer effektivt.

Studier har vist at innånding av eterisk olje av kamille er effektivt for å fremme søvn, så vel som å redusere stresshormonnivået i kroppen. I tillegg til å berolige deg og forbedre søvnen, kan kamille også redusere mareritt i løpet av natten, og med det gi deg en rolig og avslappende søvn.

Eterisk olje av kamille antas også å kunne hjelpe ved søvnapné. Med sin evne til å bidra til avslapning og bedre søvn, kan kamilleolje bidra til å berolige sentralnervesystemet, til fordel for de som lider av sentral søvnapné .

Men fordelene slutter ikke der, nybakte mødre kan også glede seg over nytteverdien av eteriske oljer for sine små. Sammen med lavendelolje, kan eterisk olje av kamille bidra til å lindre symptomer ved kolikk, samtidig som den hjelper babyen å sove.  

Sedertre: Dyp ro

Med sin dype treaktige aroma fremkaller eterisk olje av sedertre en rolig og fredfylt stemning. Cedrol, som er en av komponentene i sedertreolje, fungerer som et effektivt beroligende middel, og hjelper deg å falle i søvn.

En studie fra 2011 av pasienter med demens, viste at sedertre økte søvnlengden og reduserte for tidlig oppvåkning. det betyr at sedertre også kan være nyttig i behandling av sporadisk søvnløshet.

Hvis du er på jakt etter en eterisk olje som kan hjelpe deg å sove bedre og føle deg uthvilt neste morgen, kan eteriske oljer av sedertre være det riktige valget for deg.  

 

#1 Trustpilot velvære brand