Dufter til badet

Vi alle ønsker å ha et friskt og velduftende bad, både for vår egen del, og for å gi et godt inntrykk til gjester som kommer på besøk.

Dufter til badet

Det finnes en rekke luftfriskere som er spesielt designet for bad, men mange av disse inneholder kunstige dufter og sterke kjemikalier. Et svært godt alternativ til en mer naturlig duft til badet, er derfor eteriske oljer.

Les videre for å finne ut mer om hvordan du kan bruke eteriske oljer på badet ditt.  

Antibakterielle eteriske oljer for badet

Studier har vist at mange eteriske oljer har antibakterielle, soppdrepende og antimikrobielle egenskaper. Eteriske oljer som er spesielt effektive for å drepe og forebygge bakterier og muggdannelse, inkluderer sitrongress, eukalyptus, peppermynte og søt appelsin.

Disse eteriske oljene er ideelle som rengjøringsspray. Badet vil lukte friskt, samtidig som det er hygienisk og rent. Hvis du ønsker å minimere kjemikaliene du bruker på badet ditt, er disse eteriske oljene helt perfekte.  

 

 

Eteriske oljer for et velduftende bad

Hvilke eteriske oljer du velger som duft til badet ditt, avhenger av dine personlige preferanser.

Hvis du liker oppløftende sitrus duft, kan du prøve å blande oljer som sitrongress, bergamot, søt appelsin og grapefrukt. Hvis du foretrekker en ren og frisk aroma, er peppermynte, lavendel, eukalyptus og sitrongress en flott kombinasjon av eteriske oljer. Prøv å eksperimentere med forskjellige mengder av hver olje til du finner din signaturduft for badet.

Hvis du heller ønsker en ferdigblanding av eteriske oljer for å skape en beroligende og forfriskende atmosfære på badet ditt, vil du elske volants Spa-blanding. Spa-blandingen kombinerer eukalyptus, geranium, bergamot og lime, og tilbyr antibakterielle egenskaper med en revitaliserende aroma.  

 

Spa
Tilbud209 kr | 15 ml
Les mer

 

Avslappende eteriske oljer for badet

Badet er også et sted for avslapning, et sted hvor man kan ta et varmt bad for å roe ned på kveldstid.

Det finnes mange eteriske oljer å velge mellom for avslapning på badet. Lavendel, den vanligste av alle eteriske oljer, er kjent for sine avslappende og stressavlastende egenskaper. Lavendel eterisk olje har også vist seg å fremme søvn, noe som gjør den perfekt som forberedelse for en avslappende og rolig natt.

En annen blanding som er flott for avslapning og stressavlastning, er kombinasjonen av eteriske oljer fra rosmarin og eukalyptus. Å tilsette disse oppløftende eteriske oljene i badekaret eller å spre dem på badet, kan hjelpe deg med å slappe av etter en tøff dag og løfte humøret når du trenger det som mest. I tillegg til at de er gode for stressavlastning, har disse oljene også antibakterielle og soppdrepende egenskaper, noe som gjør dem ideelle for baderommet.

Finn ut mer om eteriske oljer for avslapning her.
 

 

Spre duften med en diffuser 

Å bruke en aromadiffuser er en fin måte å holde badet velduftende og friskt. Du kan enten bruke en diffuser med pinner og fylle på med eteriske oljer ved behov, eller du kan velge å bruke en elektrisk diffuser når du ønsker en ekstra frisk duft - spesielt fint når du har gjester på besøk.

Selv om det sier seg selv, vil vi nevne at du bør være ekstra forsiktig ved bruk av elektrisk diffuser på badet. Elektrisitet kan utgjøre en fare når du er i nærheten av vann, så sørg for å holde diffuseren unna vasken og fjerne den fra rommet før du tar et bad eller en dusj.

Les mer om diffusere for eteriske oljer her

Eteriske oljer for badekaret

Ved å tilsette eteriske oljer i baderutinen, kan du nyte litt ekstra luksus, samtidig som det bidrar til avslapning. Før du tilsetter eteriske oljer i badekaret, må du blande dem med en bærerolje. Bland enkelt noen få dråper av din foretrukne eteriske oljeblanding i en bærerolje som jojoba, søt mandel eller kokosolje. Tilsett blandingen i badekaret og stig inn i ditt herlige hjemmespa.

For en luksuriøs badeopplevelse kan du også massere oljeblandingen inn i huden før du stiger i badekaret. Dette vil tillate oljen å absorbere inn i huden, noe som gir maksimal effekt.

De vanligste eteriske oljene å tilsette i badevannet, inkluderer lavendel, kamille, eukalyptus eller ylang ylang. Hvis du foretrekker en ferdiglagd aromaterapiblanding, er Volants Relax-blanding helt perfekt. Denne kombinerer beroligende dufter av palmarosa, ylang ylang, eukalyptus og grapefrukt for ultimat avslapning. 

 

Relax
Tilbud199 kr | 15 ml
Les mer

 

Energigivende dusjspray

Hvis du foretrekker å dusje, fremfor et bad i badekaret, kan du prøve å tilsette eteriske oljer i morgendusjen. Perfekt når du trenger litt hjelp til å våkne og et energiboost før en ny travel dag.

Fyll en ren tom sprayflaske med en halv kopp vann og tilsett noen dråper av favorittoljene dine. Vi kan anbefale på det sterkeste de energigivende aromaene i volants Energy-blanding av eteriske oljer. Den inneholder en blanding av søt appelsin, grapefrukt, lime og bergamott som vil gi deg en god kickstart før en ny arbeidsdag.

Du kan også tilsette en dæsj av eteriske oljer som eukalyptus, peppermynte eller tea tree som vil holde dusjen frisk og ren takket være deres antibakterielle egenskaper.  

 

Energy
Tilbud199 kr | 15 ml
Les mer

 

Lag din egen rengjøringsspray av eteriske oljer

De fleste rengjøringsmidler for baderom inneholder sterke kjemikalier og assosierte risikoer. Du kan derfor med fordel erstatte dem med en hjemmelaget rengjøringsspray av eteriske oljer som vil rengjøre badet ditt på en mer miljøvennlig og mindre giftig måte.

Det er enkelt å lage en naturlig rengjøringsspray for badet. Du trenger bare en ren, tom sprayflaske som du fyller med en kopp vann, en kopp hvit eddik og ti dråper med eterisk olje. Rist og den er klar for bruk.

Ideelle eteriske oljer for rengjøringsspray er tea tree, lime, appelsin og sitron. Disse eteriske oljene har antibakterielle egenskaper som gjør dem effektive for rengjøring. Prøv å kombinere forskjellige oljer for å finne din ideelle duft.  

Få et frisk toalett

Ingen vil at toalettet skal lukte vondt eller urent. For et frisk toalett, kan du tilsette en dråpe eukalyptus eller tea tree olje i toalettskålen etter hver skylling, eller før du får gjester på besøk.

Dine gjester vil garantert bli positivt overrasket over dets luktabsorberende evner, og badet ditt forblir friskt og rent.  

 

Eucalyptus
Tilbud109 kr | 10 ml
Les mer

 

Skap en skjult luftfrisker

Det finnes ikke mange steder på badet hvor du kan skjule en luftfrisker, så uansett hva du plasserer den, blir den trolig synlig. Vi har imidlertid løsningen.

Drypp en dråpe eterisk olje på innsiden av toalettrullen og duften vil rolig spre seg rundt i baderommet - en flott og usynlig luftfrisker som gir en frisk og behagelig aroma til baderommet.

Hvilken eterisk olje du velger for dette, er et personlig valg. Vi liker imidlertid spesielt godt å bruke sitrusbaserte oljer som lime, grapefrukt eller søt appelsin.  

 

Hjemmelagd baderomspray

Det finnes mange luftfriskere på sprayflaske på markedet, men de fleste inneholder sterke og giftige kjemikalier som kan være skadelige for både helsen og miljøet.

Du kan lage din egen spray til baderommet for en brøkdel av prisen og med helt naturlige ingredienser. Bare fyll en ren, tom sprayflaske med vann og tilsett ti dråper eteriske oljer etter ditt valg. Vi kan anbefale grapefrukt, bergamott og lime for en fruktig duft til baderommet.

Du kan justere mengden eteriske oljer ut fra hvilken styrke du ønsker. Eksperimenter gjerne med forskjellige kombinasjoner for å finne din perfekte duft til baderommet.  

Lag din egen toalettrenser av eteriske oljer

De fleste toalettrensere inneholder ingredienser som saltsyre og klor. Disse kjemikaliene kan være bra for å rengjøre og desinfisere toalettet, men de har en sterk og unaturlig duft. Hva om det var en løsning som effektiv renser toalettet, men samtidig lukter godt?

Du kan lage din egen toalettrenser av eteriske oljer ved å kombinere hvit eddik og natron med en eterisk olje som sitron eller tea tree olje. Blandingen vil sørge for at toalettet lukter friskt og naturlig, samtidig som du unngår de harde og giftige kjemikaliene som vanligvis finnes i toalettrensere som kan kjøpes i butikk.  

 

 

Lag din egen håndsåpe

Du kan også lage din egen personlige håndsåpe med dine foretrukne eteriske oljer. I tillegg til å fylle badet med en behagelig aroma hver gang du vasker hendene, vil også hendene dine dufte deilig.

Ta en Castilla såpe, bland i litt vann og tilsett noen dråper eterisk olje etter ditt valg. Vi elsker duften av lavendelolje som gir en mild og deilig duft sammen med en avslappende følelse hver gang du vasker hendene. Du kan gjerne eksperimentere med å blande forskjellige oljer for å finne den perfekte aroma for deg og ditt bad.  

 

#1 Trustpilot velvære brand