90-dagers risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Alt du trenger å vite om aromamassasje

Aromamassasje eller "aroma massage" er en behandlingsmetode med en lang historie. Aromaterapi massasje for avslapping, smertelindring og for å øke velvære. I denne artikkelen vil du lære 6 nyttige ting om aromamassasje. 

Hva er aromaterapi massasje?

Aromaterapi massasje skiller seg fra klassisk massasje ved bruk av av eteriske oljer. Eteriske oljer er plantebaserte oljer fra urter, trær og blomster. Eteriske oljer er veldig konsentrerte og oftest fortynnet, og blir derfor ofte benyttet i luftfuktere, kremer og mildere oljer under massasjebehandling. Les mer om eteriske oljer i dette innlegget. Aromaterapi brukes av massører som en ekstra service. Massasjeterapeuter benytter da drypp av oljen i massasjeoljer eller lotions som brukes direkte på huden. Det er også vanlig å benytte eteriske oljer i diffusere under massasjen. Poenget med aromaterapi er å øke ditt fysiske og mentale velvære.

De ulike formene for aromaterapi massasje  

Selve utførelsen av massasjen kan gjøres på flere forskjellige måter. Noen av de mest kjente massasjemetodene er Swedish, Deep Tissue og Hot Stone massasje. Eteriske oljer kan benyttes i kombinasjon med alle disse massasjeformene.  

Svensk massasje, også kalt klassisk massasje, er en massasje form for hele kroppen. Terapeutene bruker ulike trykk og teknikker for å løsne opp spenninger i kroppen og redusere muskelknuter. Svensk massasje er en behagelig masseringsmetode og brukes også for avslapping og stressavlastning.

Deep Tissue massasje er en behandlingsform som hovedsakelig brukes ved muskel - og skjelettproblemer. Massasjeformen brukes ofte for å bearbeide belastning og sportsskader. Det legges ofte vekt på å massere konsentrert på enkelte områder hvor det er høy muskelspenning eller smerte. Svensk massasje og Deep Tissue massasje har flere likhetstrekk. En av hovedforskjellene er at Deep Tissue bruker mer kraftigere masseringsmetoder enn Svensk massasje.

Hot stone massasje benytter seg av varme lavasteiner under behandlingen. Steinene er varme men ikke så varme at du brenner deg. Disse steinene blir plassert på ulike steder av kroppen og skal være med på å øke blodsirkulasjonen. I forhold til klassisk massasje, benytter Hot stone massasje enda mer behageligere massasjeteknikker 

Forbehold du bør ta

Generelt er det få farer tilknyttet aroma massage. Noen har sensitiv hud som reagerer på eteriske oljer. Man bør derfor blande ut oljen før den påføres huden. Er du usikker på bivirkningene av en olje, bruk en diffuser for å diffusere oljen i rommet istedenfor å påføre oljen direkte på huden. Om man er gravid kan eteriske oljer som rosmarin, salvie og einer i store mengder være skadelige, i følge NHI.

Fordelene med aromamassasje 

Hvis man har tatt de nødvendige forbeholdene, kan aromaterapi massasje ha flere positive effekter. Forskere på aromaterapi er splittet rundt helseeffekten av behandlingen. Allikevel vil massasjeopplevelsen i seg selv gi økt velvære. En studie fra National Cancer Institute (NCI), viste opplevd helseeffekter av aromaterapi. Studiet viste at aromamassasje hadde positiv effekt på:
- angst
- depresjon
- søvnløshet
- kvalme
- smerte 

Tips til aromaterapi massasje

For å få mest ut av massasjebehandlingen anbefales det å tenke gjennom disse tipsene.

Aromaterapi massasje blir brukt til forskjellige formål. Av den grunn bør en velge en eterisk olje basert på dine behov og ønsker. Benytt sitrusoljer for å komme i bedre humør, lavendel for avslapning eller eukalyptus for smertebehandling.

5 anbefalte eteriske oljer for aromamassasje:  

  • Bergamot: Bli kvitt stress + en humørboost 
  • Tea Tree: Rens huden og hodet
  • Eucalyptus: Rens kroppen
  • Geranium: For avslapning 
  • Lavender: Sov bedre og slapp helt av

    Les mer om egenskapene til de 5 beste eteriske oljene her.

Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje

Økologisk Bergamot Eterisk Olje

159 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Velg om du vil bruke oljene med diffuser, direkte på huden, eller begge deler under massasjen. Hvis du har sensitiv hud, styr unna enkelte oljer. Test oljen med en diffuser, før du påfører den direkte på huden.

Massasjeterapeuter er en god kilde til informasjon om aromaterapi. Det kan derfor være smart å høre deres anbefalinger. De kan anbefale eteriske oljer og finne produkter og massasjeteknikker som passer dine behov. Kommuniser med massøren under massasjen og gi beskjed om noe er ubehagelig.
Aromaterapi er ofte utført i rolige omgivelser, og massører ønsker ikke å forstyrre deg. Det er derfor viktig at du tar ansvar for å stille spørsmål underveis.
  

Hjemmebruk

Har man tilegnet seg kompetanse om aromamassasje er det fullt mulig å utføre dette hjemme. Man kan da utføre massasjen både på venner og bekjente. Ulike diffusere og eteriske oljer finner man på nettsiden til Volant

Hvit Steindiffuser
Hvit Steindiffuser
Hvit Steindiffuser
Hvit Steindiffuser
Hvit Steindiffuser

Hvit Steindiffuser

1.099 kr

Nysgjerrig på hva eteriske oljer kan gjøre for deg?

98.8%

opplever positiv effekt innen 30 dager etter å ha kjøpt volant sine eteriske oljer og diffusere.

TrustScore 4.7 | 800+ anmeldelser
"Etter jeg kjøpte diffuseren har jeg blitt helt hektet, elsker å bruke de ulike oljeblandingene energy og relax etter tid på døgnet. Blir også alltid glad av å se på den fordi den er så fin! Eneste jeg skulle ønske var at den var trådløs, men det er på mange måter også praktisk at jeg ikke trenger å tenke på å måtte lade den. Har fått mye nyttig informasjon på mail, og kundebehandlingen er topp. Anbefales!" Tina J.
Brukes hver dag! Etter jeg fikk min diffuser har jeg brukt den hver eneste dag, og jeg GLEDER meg til å stå opp og starte dagen med en god kaffekopp og et velduftende hjem. Jeg gav også en diffuser til min mor i julegave, og hun har samme opplevelse. Kan virkelig anbefales ☺️ Vilde S.
For en fantastisk rituale for å avslutte dagen. Tar i valgfritt olje 1 time før leggetid, tar meg et kopp grønn te imens og vasker bort sminke og eventuelt en dusj etter å bruke en god olje og massere meg. Når du kommer da til soverommet så lukter det himmelsk! Sover som en baby og våkner klar for å erobre verden💞 Nafisa J.
Eteriske oljer er god som gull! Det var min søster som introduserte meg for eteriske oljer for en tid tilbake og siden den tid har jeg vært hektet!! Den roen og det reduserte stressnivået jeg har lagt merke har jeg hatt stor glede av. Det er et utrolig pluss at de i tillegg lukter helt nydelig!! Anna S.
Kjøpte en diffuser fra Volant, synes den var litt dyr. Men når jeg fikk den i hus kjøpte jeg en til umiddelbart. Kvaliteten er upåklagelig. Super elegant og fin. Lager ikke nevneverdig lyd, elsker at du kan ha på lyset i den uten at den er på. Super effektiv med vannet og veldig effektiv med oljene mine. Så jeg trenger ikke bruke mye. Har en i stua og en på soverommet. Oljene de selger også er knallbra. Jeg liker best Sleep på soverommet. Alexander N.
Jeg var så heldig å få en Volant Diffuser med eterisk olje for bedre søvn til jul. Diffuseren står på hver natt. Den gir en deilig og behagelig duft i soverommet og bidrar til ro og velbehag og bedre søvn. Det er mange gode dufter å velge mellom så jeg vurderer å kjøpe en Diffuser til stuen også. Marianne K.