Beste eteriske oljer for å forvandle hjemmet ditt med en luftfukter

Luftfuktere kan tilføre fuktighet hjemme hos deg og bekjempe symptomene på forkjølelse, influensa og allergier. Å legge til eteriske oljer i luftfukteren din er en smart måte å bruke eteriske oljer på i hverdagen og forvandle hjemmet ditt. Men hvilke eteriske oljer passer best å bruke i luftfukteren din?

volant grey diffuser and essential oil blends in the living room

I denne artikkelen skal vi se på hva som er de beste eteriske oljene du kan bruke med luftfukteren din og forklare fordelene til hver eterisk olje.  Vi vil også utforske noen av de andre enkle måtene du kan forvandle hjemmet ditt på med eteriske oljer.

Innhold/hurtiglenker

 • Hva er en luftfukter?
 • Kan du bruke eteriske oljer med en luftfukter?
 • Fordeler ved å bruke eteriske oljer med en luftfukter
 • Beste eteriske oljer for luftfuktere 
 • Lavendelolje
 • Sitronolje
 • Eukalyptusolje
 • Bergamottolje
 • Peppermynteolje
 • Hvordan bruke eteriske oljer med en luftfukter
 • Tips for bruk av eteriske oljer med luftfukteren
 • Andre måter å forvandle hjemmet ditt på med eteriske oljer
 • Oppsummering

Hva er en luftfukter?

volant aroma diffusers in the kitchen

En luftfukter er et husholdningsapparat som bidrar til å opprettholde fuktigheten innendørs. De brukes ofte om vinteren når luften er tørr eller i områder med lav luftfuktighet. For lite fuktighet innendørs kan forårsake helseproblemer som neseblod, statisk elektrisitet og øke risikoen for luftveisinfeksjoner.

Det er mulig at ovnen din har en luftfukter installert, som kan bidra til å opprettholde innendørs fuktighetsnivå. Vi snakker imidlertid om et frittstående apparat når vi referer til luftfuktere.

Det finnes to hovedtyper av luftfuktere:

 • Fordampende luftfuktere trekker luft gjennom et vått vekefilter og fordamper vannet som slippes ut i luften.
 • Ultralyd-fuktere bruker høyfrekvente vibrasjoner for å lage en fin vanntåke som slippes ut i luften.

Eteriske oljer fungerer best med ultralyd-fuktere. Dette er fordi de høyfrekvente vibrasjonene bidrar til å spre de eteriske oljene mer effektivt.

Kan du bruke eteriske oljer med en luftfukter?

woman looking at volant essential oil

Å bruke eteriske oljer i luftfukteren din er en fin måte å dra nytte av fordelene av eteriske oljer og forvandle hjemmet ditt. Eteriske oljer kan bidra til å øke humøret, forbedre søvnen og rense luften. Eteriske oljer bør imidlertid bare brukes med ultralyd-fuktere.

Du bør være forsiktig om du bruker eteriske oljer med en fordampende luftfukter. Dette er fordi løsningen passerer gjennom et vekefilter som kan bli skadet av de eteriske oljene. Derfor er det viktig å sjekke instruksjonene fra produsenten før du bruker eteriske oljer med en fordampende luftfukter. Du bør kun bruke eteriske oljer med en fordampende luftfukter hvis instruksjonene sier at dette er trygt.

Om du skal bruke eteriske oljer i luftfukteren din, er det viktig å bruke rene eteriske oljer av høy kvalitet. Dette er fordi urene eteriske oljer kan inneholde skadelige kjemikalier. Du bør kun bruke noen få dråper eterisk olje i luftfukteren din.

Fordeler ved å bruke eteriske oljer med en luftfukter

woman inhaling through volant diffuser

Mennesker over hele verden bruker både eteriske oljer og luftfuktere for å kombinere fordelene og forvandle hjemmene sine. Hva er egentlig fordelene ved å bruke eteriske oljer med en luftfukter?

Om du bruker eteriske oljer med en luftfukter kan de:

Det er lett å forstå hvorfor så mange mennesker velger å kombinere fordelene ved å bruke en luftfukter i hjemmet med de kraftige terapeutiske egenskapene til eteriske oljer.

Beste eteriske oljer for luftfuktere

Nå som vi har sett på fordeler ved å bruke eteriske oljer med en luftfukter, skal vi ta en titt for de beste eteriske oljene for luftfuktere.

1. Lavendelolje

lavender oil diffused with volant diffuser

En av de mest populære eteriske oljene, lavendelolje, er kjent for å fremme avslapning og søvn. Dette vil si at lavendel er en ideell eterisk olje å bruke med luftfukteren på soverommet.

Lavendel eterisk olje har også antibakterielle og antiseptiske egenskaper, og er effektivt for å rense luften og bidra til å beskytte mot luftveisinfeksjoner.

Liquid error (sections/pf-34b88aba line 241): product form must be given a product
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje

Økologisk Lavender Eterisk Olje

129 kr

2. Sitronolje

lemon oil diffused with volant diffuser

Sitronolje har en forfriskende og oppløftende duft og er derfor en populær eterisk olje å bruke med en luftfukter. Denne eteriske oljen kan forbedre konsentrasjonen, og å bruke sitronolje i luftfukteren din kan hjelpe deg med å fokusere på arbeidet og bli mer produktiv.

Sitron eterisk olje har også antimikrobielle egenskaper, og kan bidra til å rense luften og beskytte mot sykdommer som forkjølelse og influensa.

Liquid error (sections/pf-34b88aba line 283): product form must be given a product
Økologisk Lemon Eterisk Olje
Økologisk Lemon Eterisk Olje
Økologisk Lemon Eterisk Olje
Økologisk Lemon Eterisk Olje
Økologisk Lemon Eterisk Olje

Økologisk Lemon Eterisk Olje

109 kr

3. Eukalyptusolje

eucalyptus essential oil diffused with volant diffuser

Eukalyptusolje er et populært alternativ når det kommer til eteriske oljer for luftfuktere. Denne eteriske oljen brukes i mange legemidler mot forkjølelse og influensa.

Dette er imidlertid ikke alle fordelene. Å inhalere eukalyptusolje har vist seg å være effektiv smertelindring, og kan være naturlig hjelp for de som lider av kroniske smerter.

Liquid error (sections/pf-34b88aba line 326): product form must be given a product
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje
Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

Økologisk Eucalyptus Eterisk Olje

109 kr

4. Bergamottolje

bergamot essential oil diffused with volant diffuser

Bergamottolje har en sitrusaktig, søt duft og er et annet populært valg når det kommer til luftfuktere. Denne eteriske oljen kan forbedre humøret og øke energinivået, og er perfekt for bruk om morgenen eller når du trenger ekstra energi på ettermiddagen.

Å inhalere bergamottolje kan redusere angst. Angst kan være tungt og komme i veien for hverdagen. Om du bruker bergamott eterisk olje i luftfukteren din kan du lette følelsen av angst, føle deg mer selvsikker og få mer kontroll på livet ditt.

Liquid error (sections/pf-34b88aba line 368): product form must be given a product
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje

Økologisk Bergamot Eterisk Olje

159 kr

5. Peppermynteolje

peppermint essential oil diffused with volant diffuser

Peppermynteolje er en forfriskende eterisk olje med mange fordeler. Å inhalere peppermynteolje kan forbedre fokus og konsentrasjon, og den kan være spesielt nyttig å bruke mens du studerer eller jobber.

Peppermynteolje er også kjent for å kunne lindre hodepine. Hvis du har mye spenningshodepine kan bruk av peppermynteolje i luftfukteren lindre symptomene.

Liquid error (sections/pf-34b88aba line 410): product form must be given a product
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje

Økologisk Peppermint Eterisk Olje

129 kr

Hvordan bruke eteriske oljer med en luftfukter

women looking at essential oil while diffusing with a humidifier

Det er enkelt å bruke eteriske oljer med en luftfukter. Fyll luftfukteren med vann i henhold til produsentens instruksjoner. Deretter tilsetter du noen dråper av den eteriske oljen. Ikke bruk for mye av de eteriske oljene, dette kan forårsake irritasjon. Litt holder lenge!

Slå på luftfukteren etter du har tilsatt de eteriske oljene og nyt fordelene.

Noen luftfuktere har et spesifikt brett hvor du kan tilsette eteriske oljer. I dette tilfellet følger du produsentens instruksjoner.

Tips for bruk av eteriske oljer med luftfukteren

women holding essential oils smiling

Tipsene våre vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av de eteriske oljene samtidig som du forlenger luftfukterens levetid:

 • Sørg for at de eteriske oljene er av høy kvalitet. 100% rene, økologiske og fri for tilsetningsstoffer.
 • Du trenger bare et par dråper eterisk olje per liter vann. For mye eterisk olje kan forårsake irritasjon eller hodepine.
 • Rengjør luftfukteren i henhold til produsentens instruksjoner for å forhindre spredning av bakterier og mugg. Dette er spesielt viktig om du bruker eteriske oljer.
 • Om du merker bivirkninger som hodepine, kvalme eller svimmelhet bør du slutte å bruke den eteriske oljen umiddelbart og kontakte helsepersonell.
 • Ikke alle eteriske oljer er trygge for dyr og småbarn. Derfor må du være forsiktig når du bruker eteriske oljer rundt dem.

Andre måter å forvandle hjemmet ditt på med eteriske oljer

woman holding magazine while enjoying scent from diffuser

Det er også mange andre måter du kan forvandle hjemmet ditt på med disse eteriske oljene. Her er noen ideer:

 • Bruk noen dråper lavendelolje på putetrekket ditt for å slappe av og sove bedre.
 • Spre sitronolje på kjøkkenet for å friske opp luften og forbedre humøret. Rengjør kjøkkenet med oljen etter du er ferdig med å lage mat for å gi kjøkkenet en frisk duft og drepe eventuelle bakterier.
 • Ha noen få dråper peppermynteolje i diffuseren din for å forbedre fokus.
 • Bland eukalyptusolje med en bærerolje og masser blandingen inn i brystet for å lindre symptomer på forkjølelse og influensa.
 • Fortynn tea tree olje med vann og bruk det som naturlig rengjøring på badet.
 • Fortynn kamilleolje med en bærerolje og legg det til badevannet for et beroligende bad. 

Oppsummering

Eteriske oljer kan brukes på mange måter for å forbedre helse og velvære. Å bruke eteriske oljer med en luftfukter er en effektiv måte å nyte fordelene på samtidig som du forbedrer luftkvaliteten i hjemmet ditt. Pass på å rengjøre den regelmessig for å ikke spre bakterier og mugg!

Husk at eteriske oljer ikke er trygge for alle. Hvis du merker noen bivirkninger, bør du slutte å bruke de eteriske oljene umiddelbart og kontakte helsepersonell.

Hvis du leter etter rene og økologiske eteriske oljer du kan bruke med luftfukteren din, vil du elske utvalget hos Volant. Volant har noe som passer alle behov og preferanser, enten det er lavendel og kamille eller søt appelsin og sitron. Ta en titt på utvalget i dag!