Can essential oils help with migraines?

Eteriske oljer hevdes å være det naturlige hjelpemiddelet mot en rekke plager, inkludert alt fra stress og søvnløshet til kronisk smerte og betennelse. Men er eteriske oljer også effektive mot migrene?

Can essential oils help with migraines?

ed migrene, vil du trolig lete febrilsk i skapene etter smertestillende, samtidig som du finkjemmer internett etter det beste middelet mot migrene. Migrene kan slå deg helt ut, og symptomene er ofte mer enn bare hodepine.

 

Lavendelolje: Ikke bare for avslapning

Lavendel er en av de mest brukte eteriske oljene og er kjent for sin evne til å fremme avslapning og forbedre søvnen. Imidlertid finnes det også sterke bevis på at lavendel kan brukes som et middel mot hodepine og for å behandle migrene.

En studie fra 2013 undersøkte effekten av aromaterapi mot migrene, og så spesielt på innånding av aromaen av eterisk lavendelolje i de tidlige stadiene av migreneanfall. Forskerne oppdaget at duften av lavendelolje bidro til å redusere graden av smerte og andre tilknyttede migrenesymptomer innen 15 minutter.

Stress er en av de vanligste triggerne for migreneanfall. Eterisk lavendelolje har vist seg å fremme avslapning. Hvis migrenen utløses av stress, kan du forsøke å innånde aromaen av lavendelolje da den vil hjelpe deg å slappe av. Noen opplever at innånding av lavendelolje ved stress. kan bidra til å forhindre migreneanfall.

En annen hyppig trigger for migreneanfall er søvnmangel. Hvis du sliter med å sove, kan eterisk lavendelolje hjelpe. Du kan massere fortynnet lavendelolje inn i huden din, tilsette den i en diffuser eller blande lavendelolje med en bærerolje og tilsette den i et varmt bad.

 

 

Rosmarinolje: Reduser stress og lindrer smerte

Med sine kraftfulle smertestillende og anti-inflammatoriske egenskaper, er det ikke rart at rosmarinolje blir mye brukt for å lindre hodepine og migrene. I tillegg tilbyr eterisk olje av rosmarin en rekke fordeler, inkludert å redusere stress, forbedre sirkulasjonen og lindre smerte – alle fordelaktige egenskaper for de som lider av migrene.

I 2013, oppdaget forskere at rosmarin bidro til å lindre symptomene ved opioid abstinens ved å redusere smerte, slappe av muskler og lindre søvnløshet. Disse egenskapene er alle fordelaktige for å lindre symptomer forbundet med migrene og fremme restitusjon.

Prøv å tilsette noen dråper eterisk rosmarinolje kombinert med en bærerolje som kokos- eller jojobaolje til et varmt bad, og slapp av mens du innånder de beroligende aromaene. Du kan også massere blandingen inn på pannen og tinningene for å lindre spenninger og smerter når du oppdager de første tegnene på migrene.

 

Eukalyptusolje: For bihulehodepine og tetthet

Nesetetthet og bihuleproblemer er en viktig årsak til migreneanfall. Heldigvis har eterisk eukalyptusolje vist seg å være ekstremt effektiv mot migrene forårsaket av bihuleproblemer.

Aromaen av eterisk eukalyptusolje virker ved å åpne opp nesegangene og rense bihulene. Dette bidrar til å lindre noe av spenningen som kan bidra til migrenehodepine.

En studie fra 1994 viste at lokalt påført eterisk eukalyptusolje kombinert med peppermynteolje fremmer avslapning, samtidig som den reduserer stress for å lette migreneanfall og spenningshodepine.

En annen studie fra 2013 viste at eterisk eukalyptusolje var spesielt effektiv for å lindre smerte og senke blodtrykket.

Hvis du føler deg tett eller har problemer med bihulene dine, kan du prøve å blande eterisk eukalyptusolje med en bærerolje og gni den inn på brystet for å rense nesegangene og lindre spenninger. Du kan også tilsette den i en diffuser og innånde den mens den spres.

For ultimat effekt, kan du blande eterisk eukalyptusolje med peppermynteolje som vil gi den beste lindring ved migreneanfall.

 

Eucalyptus
Tilbud109 kr | 10 ml
Les mer

 

 

Kamilleolje: Mer enn bare en beroligende aroma

Eterisk olje av kamille er svært kjent for sin evne til å fremme både avslapning og søvn. Men visste du at kamilleolje også er effektiv for å forebygge og behandle noen av de vanlige symptomene ved migreneanfall?

Denne beroligende eteriske oljen hjelper både kropp og sinn med avslapning, noe som gjør kamilleolje til et naturlig hjelpemiddel mot spenningshodepine. Den har også anti-inflammatoriske og smertestillende egenskaper, som også er svært nyttig ved migreneanfall.

Studier har vist at kamilleolje kan bidra til å redusere både angst og depresjon, som er vanlige årsaker til hodepine.

Ettersom stress og søvnmangel er to av de hyppigste triggerne for migreneanfall, kan den beroligende og avslappende aromaen av kamilleolje redusere hyppigheten av migreneanfall, og noen ganger til og med forhindre migrene.

Prøv å tilsette noen dråper eterisk kamilleolje blandet med en bærerolje i et varmt bad. Du vil merke at du blir mer avslappet ved innånding av den beroligende aromaen av kamille.

Using essential oils topically for migraines

Topisk påføring av eteriske oljer er en av de raskeste måtene å dra nytte av fordelene ved bruk av eteriske oljer mot migrene.

Eteriske oljer er svært konsentrerte, og du bør derfor aldri påføre ufortynnet eller rene eteriske oljer direkte på huden. For å unngå hudirritasjon, bør du først blande den valgte oljen med en bærerolje som kokosolje, jojobaolje eller søtmandelolje.

Når du har blandet noen dråper av den valgte oljen med en bærerolje, kan du massere den inn på pannen og tinningene. Pass på at du ikke får noe av blandingen i øynene eller i munnen.

Du kan også bruke den samme blandingen til en aromaterapimassasje, som en hodebunn- eller nakkemassasje mot spenninger, eller en helkroppsmassasje for stressfrigjøring og avspenning. Dette vil hjelpe deg å slappe av mens du innånder de beroligende aromaene av din foretrukne eteriske olje.

 

Aromaterapibad mot migrene

Mange migrenepasienter opplever at et aromaterapibad kan bidra til å lindre symptomene, spesielt hvis migrenen utløses av stress eller nesetetthet.

Bland dine valgte eteriske oljer med en bærerolje som søt mandel, jojoba eller kokosolje, og tilsett deretter blandingen i et varmt bad. Hvis du ikke har noen bærerolje for hånden, kan du blande den eteriske oljen med to spiseskjeer helmelk som vil sørge for at den eteriske oljen sprer seg effektivt i vannet.

Lær mer om bæreroljer her

 

Putespray mot migrene

Hvis migrenen utløses av mangel på søvn, kan det lønne seg å lage en putespray med eterisk olje som kan forbedre søvnen din.

Du kan lage din egen putespray med en ren, tom sprayflaske. Bare fyll sprayflasken med varmt vann og tilsett noen dråper av eterisk olje. Volants Sleep blanding av eteriske oljer er ideell for å fremme avslappende søvn.

Spray din eteriske oljespray rundt om i rommet og lett over sengetøyet. Hvis du vil spraye puten din, anbefales det å spraye undersiden av puten for å forhindre hudirritasjon.

 

#1 Trustpilot velvære brand