90-dagers risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Spa-inspirerte eteriske oljer - tips til avslappende dufter

Hva er vel mer beroligende enn duften som treffer deg i det du går inn på et spa? Dørene åpnes, du kjenner stresset lette seg fra skuldrene, bekymringene slippe, og du glir rolig inn i en indre ro. Hva med den samme følelsen hjemme?

I denne artikkelen vil vi ta for oss de beste spa-inspirerte duftene for hjemmet ditt, og hvordan du kan inkludere eteriske oljer i din daglige rutine, slik at du kan nyte en herlig spa-følelse hver eneste dag.

Innhold/Hurtiglinker

  • Få spa-følelsen i hjemmet ditt
  • Hvordan få hjemmet til å dufte som et spa?
  • Beste eteriske oljer om morgenen
  • Beste eteriske spa-oljer på kveldstid
  • Fordeler med hjemme-spa
  • Hvordan skape spa-opplevelsen hjemme? 
  • Spa-behandlinger med eterisk olje
  • Oppsummering

Få spa-følelsen i hjemmet ditt

En av de beste måtene å få spa-følelsen i hjemmet ditt, er ved bruk av eteriske oljer. Det finnes tusenvis av forskjellige eteriske oljer å velge mellom, og det er derfor viktig å finne de aromaene som fungerer best for deg. Noen kan foretrekke den avslappende duften av lavendel, mens andre kanskje foretrekker den oppløftende aromaen av grapefrukt. Det viktigste er at du finner de aromaene som fungerer best for nettopp deg.

Når du vil skape en spa-følelse i hjemmet, bør du tilpasse den etter dine behov, ditt humør, tid på dagen og hvordan du føler deg. Enten du har hatt en tøff uke på jobben, føler deg litt deppa, eller bare har lyst til å unne deg noe godt, kan en spa-opplevelse i hjemmet være eksakt det du trenger for å komme deg ovenpå igjen.

Uansett hva du ønsker for din hjemme-spa opplevelse, vil vi veilede deg gjennom prosessen med å finne den ideelle kombinasjonen av eteriske oljer for å skape den perfekte spa-opplevelsen.

Hvordan få hjemmet til å dufte som et spa?

Noe av det første du legger merke til når kommer inn på et spa, er den velduftende aromaen som er designet for å skape en avslappende følelse for kropp og sinn, slik at du rolig synker inn i spaopplevelsen.

Heldigvis er det lett å gjenskape denne spa-duften hjemme ved å bruke Volants luksuriøse Spa blanding av eteriske oljer. Denne luksuriøse blandingen består av eukalyptus, geranium og bergamott - noen av de mest populære eteriske oljene du finner på et spa.

Eucalyptus eterisk olje renser luftveiene og åpner bihulene, slik at mer oksygen slipper inn i lungene. Dette kan bidra til økt energinivå og mental klarhet. Men det stopper ikke der, inhalering av eukalyptusolje kan nemlig også bidra til å redusere stress og hodepine. Med slike egenskaper, er det ikke rart at dette er en av de mest populære eteriske oljer for spa!

Eterisk olje av geranium har en frodig blomsterduft som lar tankene sveve til en rolig og fredfylt verden. Denne eteriske oljen er ideell for avslapning, samtidig som den reduserer stress og angst, noe som gjør den perfekt for enhver spa-opplevelse.

Med sin oppløftende sitrusaroma, hjelper bergamott eterisk olje med å løfte humøret og lindre angst- og depresjonsfølelser. Det skjer ved at hjernen får signaler om å frigjøre dopamin og serotonin, som har kraftig effekt ved dårlig humør, samtidig som det reduserer tretthet.

Enten du liker å ta et avslappende bad, praktiserer yoga eller bare ønsker et friskt pust i hverdagen, er Volant Spa-blanding av eteriske oljer perfekt når du vil forvandle hjemmet ditt til et spa, og unne deg selv en velfortjent avslappede og beroligende følelse som kroppen din trenger fra tid til annen.

Spa
Spa
Spa
Spa
Spa

Spa

209 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Beste eteriske oljer om morgenen

På morgenkvisten kan det være godt med litt ekstra energi og motivasjon for en ny travel dag.

Som en rask og effektiv løsning, anbefaler vi deg å spre volants Energy eterisk oljeblanding i hjemmet. Denne energigivende blandingen av eteriske spa-oljer kombinerer herlige nyanser av grapefrukt, bergamott, lime og amyris som stimulerer og forsterker sansene dine. Disse aromaene er perfekte å spre rundt i hjemmet, og sørger for at selv nattugler forvandles til morgenfugler tidlig på morgenkvisten.

Fruktige aromaer er kjent for sine humørløftende egenskaper, og skaper en oppløftende og inspirerende atmosfære, samtidig som de frisker opp luften i hjemmet. Tilsett gjerne noen dråper sitrusolje sammen med din vanlige eteriske oljeblanding i din diffuser, og nyt den herlige følelsen av frihet som ute i det fri. Kom deg ut av sengen, slå på diffuseren, og la de søte duftene vekke både kropp og sinn.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

199 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Beste eteriske spa-oljer på kveldstid

Etter en travel dag, kan det være deilig å bare lene seg tilbake og slappe av. Og hva er vel da bedre, enn et trøstende varmt bad og føle at alt stresset sakte, men sikkert forsvinner.

Et av våre beste tips for et avslappende bad, er å tilsette noen dråper volants Spa-blanding i en bæreolje, og tilsette blandingen i badekaret. Du vil raskt kjenne duften av eukalyptus, geranium og bergamott fylle rommet. Nå er det bare å legge seg ned i det deilige vannet og la tankene sveve til en strand på Bali, mens du lar varmen og duftene omfavne deg.

Hvis du foretrekker å slappe av på sofaen på kveldstid, er volants Unwind blanding helt perfekt. Duftene av bergamott, romersk kamille og clary sage er perfekte for avslapning etter en lang dag på jobben. Tilsett noen dråper i diffuseren din for å skape en beroligende og betryggende atmosfære som vil roe både sin og kropp.

Som en avslutning på spa-kvelden og forbedret nattesøvn, kan du tilsette noen dråper lavendel eterisk olje i en sprøyteflaske, og spraye lett over laken og puter før du legger deg. Dette er en kjent metode for å raskere falle i søvn og for å forbedre søvnkvaliteten, som lar deg våkne frisk og uthvilt på morgenen.

Unwind
Unwind
Unwind
Unwind
Unwind

Unwind

199 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Fordeler med hjemme-spa

Men hvorfor bør du skape spa-opplevelse i hjemmet, når du bare kan besøke et spa i ny og ne? Selv om det selvfølgelig er deilig å unne seg et besøk på et spa en gang i blant, er det utallige fordeler med å gjøre hjemmet til et spa.

For det første er det ingen steder du slapper av så godt som i komforten av ditt eget hjem. I hjemmet kan du være helt deg selv, uten å bekymre deg for andre rundt deg. Denne stressfrie opplevelsen vil garantert gi et løft for både helse og velvære, og la både kropp og sinn sveve inn i en velfortjent Zen-tilstand.

Hjemme har du også full fleksibilitet. Unn deg en time på morgenen før jobb, eller en halvtime før sengetid for å lindre stresset som har opparbeidet seg i løpet av dagen. Ved å ha et utvalg av eteriske spaoljer i hjemmet, kan du raskt skape en spa-opplevelse helt uten stress og planlegging – og du sparer penger!

Ved å skape din egen spaopplevelse hjemme, kan du også tilpasse opplevelsen akkurat slik du ønsker. Enten du liker å lytte til musikk eller nyte perfekt stillhet, kan du skreddersy det hele til din unike smak, fra lydene rundt deg til aromaene du inhalerer.

Med hjemme-spa, kan du også være helt trygg på at alle produktene er veganske, sertifisert økologiske, 100% rene, naturlige, giftfrie og helt uten syntetiske materialer. Det er bare å slappe av og nyte opplevelsen helt uten bekymringer.

Hvordan skape spa-opplevelsen hjemme? 

Hvis du føler deg inspirert og vil forvandle hjemmet ditt til et spa, har vi noen tips som vil hjelpe deg å forberede deg, og gjøre spa-opplevelsen din så avslappende som mulig, helt uten stress.

Hvis du planlegger å starte dagen med en spa-opplevelse, kan det lønne seg å gjøre rommet klart kvelden før. Du slipper da å stresse om morgenen, og atmosfæren vil lett omfavne deg.

Lag en spilleliste med avslappende musikk, og forbered både badekåpe og håndklær ved å spraye dem med eteriske oljer for avslapning. Sett frem de eteriske oljene du ønsker på spa-rommet, og bestem deg for hvilke behandlinger du vil unne deg selv. 

Ta deg tid til kjenne på kroppen hva den trenger, og la det guide deg til dine valg av spa-behandlinger. Trenger kroppen din en energisk omstart, eller ønsker den en dag med ro og avslapning? Hjemme-spa er perfekt for å kunne tilpasse spa-behandlingen ut fra dine behov.

Spa-behandlinger med eterisk olje

For å virkelig få maks ut av ditt hjemme-spa, bør du blokkere kalenderen for resten av dagen. Da kan du nyte dagen helt uten bekymringer for at noe vil komme i veien for deg og din velfortjente avslapningstid.

Eliminer distraksjoner ved å sette telefonen på lydløs og hent frem en god bok som vil hjelpe deg å koble av. Spre velduftende eteriske oljer for å frigjøre sinnet, og sett på avslappende musikk, som for eksempel rolig jazz, klassisk musikk eller naturlyder.

Når du kjenner tankene roer seg og du begynner å føle deg avslappet, kan du gå i gang med en hjemmebehandling, som for eksempel en aromaterapimassasje, et deilig og nærende bad, et fotbad, eller en ansiktsmaske.

Gi næring til huden din 

Med hjemme-spa trenger du ikke å gi slipp på dine favorittbehandlinger. Tvert om, du kan enkelt tilpasse dem slik du ønsker dem.

Hvis du vil oppnå glød og myk hydrert hud, kan du lage en egen lavendelkrem for forynget hud og rensing av porene. Bare bland en halv kopp Epsom salt med 2 ss olivenolje og 10 dråper eterisk olje av lavendel. Påfør kroppsskrubbsoljen  i sirkulære bevegelser over hele kroppen før du skyller med varmt vann. Du vil med en gang merke at huden er blitt betydelig mykere etter kun en påføring, og du vil se at virkningen varer i flere dager.

Når du er ferdig med skrubb behandlingen, er det på tide å fukte huden. Tilsett noen dråper eterisk olje i en bærerolje, som for eksempel jojoba olje, og masser blandingen inn i huden. Huden vil etterlates silkemyk, sammen med en luksuriøs spa-aroma som vil vare dagen lang. 

Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje

Økologisk Lavender Eterisk Olje

129 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Ta vare på føttene med en god behandling

Etter å ha stått på føttene hele dagen lang, kan det være godt med en velfortjent fotpleiebehandling. Et deilig fotbad er både beroligende og avslappende, og kan lindre både muskelspenninger og ømhet som har samlet seg i løpet av dagen.  

Lag et fotbad ved å fylle en beholder med varmt vann, og tilsett en halv kopp Epsom salt og 5 til 10 dråper eterisk olje av peppermynte. Peppermynte inneholder mentol som har en naturlig avkjølende effekt på muskler. Dette bidrar til å redusere betennelse, smerter og ulike plager som kan forårsake ubehag i føttene. Finn frem en god bok, len deg tilbake og la føttene slappe av i fotbadet, mens du lar tankene rolig sveve bort fra virkeligheten.

Etter fotbadet er det på tide å gi føttene en fotmassasje. Bland noen dråper eterisk lavendelolje med en bærerolje som jojoba olje, og masser deretter blandingen over føttene. Den beroligende aromaen av lavendel er den perfekte måten å avslutte fotbehandlingen, og etterlater føttene avslappet og beroliget.

Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje

Økologisk Peppermint Eterisk Olje

129 kr

Bli med i Volant Aroma Family

Leveres etter din timeplan
15% rabatt på dine favorittprodukter
Legg til, stopp eller bytt produkter når som helst

*To leveranser er påkrevd før du kan avslutte. Kun ordre over 450 kr har gratis frakt

Skjem bort ansiktet

Sørg også for en dampbehandling for ansiktet, mens du nyter ditt herlige hjemme-spa, som vil etterlate huden renset og næret. Tilsett 3-5 dråper eterisk olje i en bolle eller et kar med kokende vann, og legg forsiktig et varmt håndkle over både hodet og bollen. Ta noen dype åndedrag med hodet over bollen i omtrent 3 minutter. Dette vil hjelpe deg å frigjøre sansene og lar huden puste.

Eteriske oljer av eukalyptus og tea tree er begge gode valg for dyp porerensing, så vel som rensing av akneutsatt hud. For fet hud, har rosmarin imponerende beroligende egenskaper, som roer ned porene i huden, så vel som hjernen.

Oppsummering

Alle trenger en liten spa-opplevelse fra tid til annen. Det lar deg roe tankene, slappe av i kroppen og lar deg få fokus tilbake på det som betyr mest for deg i livet. Heldigvis trenger du ikke å gå til et spa for å få denne opplevelsen - det er fullt mulig, når som helst, å skape en deilig spa-opplevelse i hjemmet.

Sørg for å tilpasse hjemme-spaet til dine individuelle ønsker og behov, som passer for både kropp og sjel. Ved å velge, og kombinere, ulike eteriske spa-oljer som vil lade opp og gjenopprette kroppen, vil du sørge for at kroppen vil fungere på sitt beste, samtidig som du unner deg selv en avslappende og positiv opplevelse.

Ved å fordype deg i avslapning og lykke i ditt eget hjem, vil du avslutte dagen med å føle deg restaurert og forynget, klar for en ny dag uansett hva den måtte bringe. Og ikke bare det, du vil skape et hjem og et liv for deg selv, som du ikke føler behov for å flykte fra.

Nysgjerrig på hva eteriske oljer kan gjøre for deg?

98.8%

opplever positiv effekt innen 30 dager etter å ha kjøpt volant sine eteriske oljer og diffusere.

TrustScore 4.7 | 800+ anmeldelser
"Etter jeg kjøpte diffuseren har jeg blitt helt hektet, elsker å bruke de ulike oljeblandingene energy og relax etter tid på døgnet. Blir også alltid glad av å se på den fordi den er så fin! Eneste jeg skulle ønske var at den var trådløs, men det er på mange måter også praktisk at jeg ikke trenger å tenke på å måtte lade den. Har fått mye nyttig informasjon på mail, og kundebehandlingen er topp. Anbefales!" Tina J.
Brukes hver dag! Etter jeg fikk min diffuser har jeg brukt den hver eneste dag, og jeg GLEDER meg til å stå opp og starte dagen med en god kaffekopp og et velduftende hjem. Jeg gav også en diffuser til min mor i julegave, og hun har samme opplevelse. Kan virkelig anbefales ☺️ Vilde S.
For en fantastisk rituale for å avslutte dagen. Tar i valgfritt olje 1 time før leggetid, tar meg et kopp grønn te imens og vasker bort sminke og eventuelt en dusj etter å bruke en god olje og massere meg. Når du kommer da til soverommet så lukter det himmelsk! Sover som en baby og våkner klar for å erobre verden💞 Nafisa J.
Eteriske oljer er god som gull! Det var min søster som introduserte meg for eteriske oljer for en tid tilbake og siden den tid har jeg vært hektet!! Den roen og det reduserte stressnivået jeg har lagt merke har jeg hatt stor glede av. Det er et utrolig pluss at de i tillegg lukter helt nydelig!! Anna S.
Kjøpte en diffuser fra Volant, synes den var litt dyr. Men når jeg fikk den i hus kjøpte jeg en til umiddelbart. Kvaliteten er upåklagelig. Super elegant og fin. Lager ikke nevneverdig lyd, elsker at du kan ha på lyset i den uten at den er på. Super effektiv med vannet og veldig effektiv med oljene mine. Så jeg trenger ikke bruke mye. Har en i stua og en på soverommet. Oljene de selger også er knallbra. Jeg liker best Sleep på soverommet. Alexander N.
Jeg var så heldig å få en Volant Diffuser med eterisk olje for bedre søvn til jul. Diffuseren står på hver natt. Den gir en deilig og behagelig duft i soverommet og bidrar til ro og velbehag og bedre søvn. Det er mange gode dufter å velge mellom så jeg vurderer å kjøpe en Diffuser til stuen også. Marianne K.

Other blog posts