Gi kropp og sjel det beste av eteriske oljer for sommeren

Sommeren er en perfekt tid for å resette og forynge kroppen, og eteriske oljer er ideelle for å komme i gang. Å velge de riktige eteriske oljer for sommeren, vil hjelpe deg å komme i sommerstemning, løfte humøret og gi deg ekstra energi, slik at du vil få mest mulig ut av de lengre og varmere dagene.

Hvis du synes det er vanskelig å finne de perfekte eteriske oljene for sommeren, trenger du ikke å bekymre deg. Vi vil her gi deg all informasjon du trenger for å finne de perfekte sommeroljene som vil sørge for et ekstra boost for både kropp og sjel!

Innhold/hurtiglinker

  • Beste eteriske oljer for sommeren
  • Hvordan bruke eteriske oljer om sommeren
  • Oppsummering

Beste eteriske oljer for sommeren

I sommermånedene har du behov for eteriske oljer som forynger, forfrisker og liver opp sinn, kropp og sanser. Vi har derfor lagd en oversikt over de beste eteriske sommeroljene som du med fordel kan ha ved din side gjennom hele sommeren.

Perfekte aromaer for både hjem og kropp i denne årstiden, er geranium, grapefrukt, lavendel, appelsin og peppermynte. Du vil oppdage at disse duftene utstråler en naturlig og original friskhet til de rundt deg, samtidig som de inspirerer til å holde deg energisk og motivert i varmen.

Her er hvorfor dette er våre fem beste eteriske oljer for sommeren:

1.  Geranium eterisk olje

Geraniums søte blomsteraroma er den typiske sommerduften, og er et must enten du planlegger en spennende utenlandsreise eller eller en rolig sommerferie hjemme eller på hytta.

Med sin unike allsidighet er kun noen få dråper eterisk geraniumolje nok, og den kan brukes på mange forskjellige måter. For eksempel er geraniumolje kjent for sin evne til å få huden til å se og føles på sitt beste gjennom sommermånedene. Dette gjør geranium eterisk olje perfekt for rehydrering av solkysset hud etter en lang dag med UV-eksponering. Men pass på å blande den med en bærerolje som jojobaolje før du påfører den på huden din.

Hvis du er på jakt etter en eterisk olje som vil gi deg en frisk aroma mens du er på stranden, kan du tilsette et par dråper geraniumolje til strandhåndkleet. Dette vil sørge for en livlig og levende aroma som vil holde deg frisk gjennom hele dagen, selv med havbrisen i håret!

Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje

Økologisk Geranium Eterisk Olje

189 kr

2. Grapefrukt eterisk olje

For en ultimat energiboost, er eterisk olje av grapefrukt helt ideelt. Denne oppløftende duften vekker og skjerper sansene, og lar deg komme i det glade sommerhumør. Selv når solen ikke skinner, vil den forfriskende aromaen av grapefrukt gi deg et løft og lade batteriene for deg.

Ved å blande denne hendige oljen med destillert vann, kan den sprayes hvor som helst ved behov for litt vitalisering. Du kan bruke sprayen om morgenen for å klargjøre sinn og kropp for en travel sommerdag, eller midt på dagen for å forfriske deg selv.

Med sin søte, sommerlige duft, vil du garantert føle deg livlig og glad når den velduftende duften av grapefrukt fyller hjemmet, arbeidsplassen eller feriehuset.

Økologisk Grapefruit Eterisk Olje
Økologisk Grapefruit Eterisk Olje
Økologisk Grapefruit Eterisk Olje
Økologisk Grapefruit Eterisk Olje
Økologisk Grapefruit Eterisk Olje

Økologisk Grapefruit Eterisk Olje

129 kr

3. Lavendel eterisk olje

Eterisk lavendelolje er best kjent for sin beroligende og avslappende aroma, og er det beste for avslappende sommerkvelder i hagen. Enten du vil ha en rolig kveld med en god bok, har venner på besøk eller bare vil nyte den friske kveldsluften, er eterisk lavendelolje det perfekte akkompagnement.

Hvis du vil bringe fjorårets hagemøbler tilbake til liv, kan du prøve å spraye litt lavendelolje blandet med Isopropanol over utendørsputene. Dette vil bidra til å gi uteområdet ditt en tiltalende duft som alle vil elske.

Har du ikke hage? Lavendelolje er den perfekte måten å bringe naturen inn i hjemmet, slik at du kan nyte naturens dufter komfortabelt i stua. Tilsett 20-25 dråper lavendelolje i diffuseren, og len deg tilbake og la kroppen roe seg etter etter en hektisk og lang sommerdag.

Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje

Økologisk Lavender Eterisk Olje

129 kr

4. Appelsin eterisk olje

Økologisk eterisk olje av søt appelsin er flott for hud, muskler og ledd, og hjelper deg å smile innenfra! Vi vet alle at trening er bra for oss, men det betyr ikke at musklene våre ikke verker eller at det kan oppstå noen kramper etter en god treningsøkt, spesielt i varmen.

Gi kroppen den omsorg den fortjener ved å massere muskler og ledd på kveldstid. Bland eterisk olje av appelsin med en bærerolje etter ditt valg, og masser den over områder som er såre eller ømme. På denne måten vil du føle deg som ny og klar for å ta fatt på neste sommerdag som ofte kan være full av spennende aktiviteter.

Ikke bare vil appelsinoljen bidra til å lindre smerter, men den er også fantastisk for huden, spesielt for fet hud. Appelsinoljen vil hjelpe med å rense huden for rester av solkrem som kan tilstoppe huden.

Ettersom appelsinolje er lysfølsom, er det best å høste fordelene ved å påføre den på kveldstid. Da rekker huden å absorbere oljen før neste dag med soleksponering. Perfekt for huden etter en dusj og før du nyter et deilig kveldsmåltid.

Økologisk Sweet Orange Eterisk Olje
Økologisk Sweet Orange Eterisk Olje
Økologisk Sweet Orange Eterisk Olje
Økologisk Sweet Orange Eterisk Olje
Økologisk Sweet Orange Eterisk Olje

Økologisk Sweet Orange Eterisk Olje

109 kr

5. Peppermynte eterisk olje

Denne duften er mye mer enn bare en juleduft. Peppermynte har en herlig aroma som har vist seg å forbedre fokus og konsentrasjon, og stimulere hjernen til å fungere optimalt. Med disse fascinerende egenskapene er peppermynte den ideelle oljen til å bruke på hjemmekontoret for å få inspirasjon til originale og oppfinnsomme ideer. Når dagene er lange og varme, skaper peppermynte en avkjølende og forfriskende følelse, og hjelper deg å fokusere og jobbe på ditt beste over lenger tid.

Peppermynte et også et populært valg for en forfriskende morgendusj. Ved å dryppe 15 dråper på dusjgulvet, kan du hver dag nyte en herlig hjemmespa-opplevelse, samtidig som du forbereder deg på en ny hektisk dag. Og ikke bare det, men når luftfuktigheten og temperaturen er høy, tilbyr den restaurerende peppermyntearomaen en forfriskende pusteopplevelse som lar deg puste dypt med en følelse av frihet.

Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje
Økologisk Peppermint Eterisk Olje

Økologisk Peppermint Eterisk Olje

129 kr

Hvordan bruke eteriske oljer om sommeren

Det finnes uendelige måter å bruke eteriske oljer for å gi liv til både sinn og kropp på sommerstid. Her er bare noen av måtene vi elsker å bruke og som vil holde deg frisk og energisk gjennom hele sommeren.

Forfrisk sinnet

Uansett foretrukken sommerduft, kan du tilsette dine favorittoljer i din diffuser for å gi rommet en berikende og oppløftende aroma gjennom dagen. Du kan også tilsette et par dråper til strand- eller badehåndklærne, til nyvasket sengetøy eller et antrekk, som vil piffe deg opp med en forfriskende sommerduft som du garantert vil elske.

For å klargjøre tankene for en ny dag, kan du tilsette 15 dråper av din eteriske oljefavoritt i bunnen av dusjen. Dette vil skape en hjemmespa-opplevelse som gir deg energi og kickstarter dagen for optimal produktivitet.

Gi næring til huden din

Sommeren er en perfekt tid for å tilbringe kvalitetstid utendørs med familie og venner, for å reise til en eksotisk strand eller å nyte en is i parken. Men all slik ekstra soleksponering betyr at huden har behov for mer kjærlighet, omsorg og oppmerksomhet.

Det kan være lett å glemme dette og la huden bli tørr. Men det er faktisk veldig enkelt å lage en enkel og økologisk hudpleierutine som vil hjelpe deg å føle deg på ditt beste, selv når ferien er over!

Geranium eterisk olje er fantastisk for en glødende og silkemyk hud gjennom hele sommeren. Bare tilsett noen få dråper til en bærerolje og masser inn i huden for en restart av hele kroppen, og som vil etterlate huden silkemyk.

Regelmessig bruk av eteriske oljer på huden, kan også bidra til å redusere forekomsten av fine linjer og urenheter. Ikke bare det, men huden vil også etterlates med en fengslende aroma som varer gjennom hele dagen – hva mer kan du ønske deg?

Gi behandling til håret

Det er deilig å la solen skinne på kroppen på sommerstid, men vi må derfor også være oppmerksom på håret vårt for å forhindre varig skade eller uønsket toning. Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror å ta vare på håret ditt om sommeren.

Visste du at du kan lage en luksuriøs DIY strandhårspray med eteriske oljer som vil hjelpe deg med deilig hårpleie samtidig som du nyter solen?

Bland enkelt 5 dråper eterisk rosmarinolje med to spiseskjeer av din foretrukne hårbalsam og litt varmt vann i en sprayflaske. Spray deretter blandingen grundig gjennom hele håret, spesielt før du går i vannet, for å gi håret bedre beskyttelse mot solen og sterke bassengkjemikalier.

Samtidig som den beskytter vårt dyrebare hår mot klor, saltvann og UV-stråler, byr denne hårsprayen med eteriske oljer på en rekke fordeler, som å fungere som en anti-floker, gi vakre beach bølger til håret, fukte lokkene og gi håret en deilig aroma.

Oppsummering

Eteriske oljer vil være din beste venn på sommerstid og vil sørge for å holde både sinn og kropp revitalisert og energisk. Prøv å blande noen egne eteriske oljeblandinger med bæreroljer for å behandle hår og kropp denne sommeren. Og ikke bare det, men du kan også gi hjemmet og hagen et forfriskende løft og nyte sommerens aromaer når og hvor du måtte ønske.

Ved å velge Volant eteriske oljer, kan du kombinere ulike aromaer for å finne din egen originale sommerduft som fungerer best for deg. Du kan være trygg på at når du velger Volant, får du veganske, rene, sertifiserte økologiske og syntetisk frie oljer som du vet er trygge å bruke for deg, de rundt deg og miljøet.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 90 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 1000+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.