90-dagers risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Hvordan bruke eteriske oljer på en trygg måte

Eteriske oljer er sterke oljer og må brukes med omhu på huden. Her forklarer vi hvordan du kan utføre en allergitest før du bruker oljene på huden.

Eteriske oljer er vanligvis trygge, men noen kan oppleve allergiske reaksjoner på noen eteriske oljer. Om du er gravid, bruker de med barn, har kjæledyr eller har en diagnose, anbefaler vi at du konsulterer en lege eller dyrelege før bruk. Uavhengig om du faller innenfor en av kategoriene ovenfor, bør du alltid utføre en test på huden din før du bruker en ny type eterisk olje på huden. 

Hvordan gjennomføre en allergitest

Her er fem enkle steg du kan følge for å gjennomføre en allergitest av eteriske oljer på deg selv.

1. Bruk en bæreolje (olivenolje, kokosnøttolje e.l.) og bland ut noen dråper eterisk olje i denne oljen (1 dråper eterisk olje per spiseskje bæreolje.)
2. Påfør en liten mengde utvannet eterisk olje på innsiden av albuen.
3. Sett et plaster over stedet du tok på oljen.
4. Ha plasteret på i 48 timer.
5. Om det ikke er noen reaksjon så er du mest sannsynlig ikke allergisk til denne typen eterisk olje.

Om du opplevde kløe, rød hud eller andre tegn på allergi fra den lille påføringen, se for deg hvordan det hadde vært å utsette hele kroppen for oljen. Det er grunnen til at vi alltid anbefaler å teste en ny olje på denne måten før du tar den i bruk. 

Om du allerede har brukt en eterisk olje en stund, er du antageligvis klar over om du er allergisk eller ikke. Likevel, fra nå av anbefaler vi at du alltid tester nye oljer på denne måten før du begynner å bruke de  på huden. Dersom man opplever allergiske reaksjoner og ignorerer det, kan det være at man utvikler allergi mot andre eteriske oljer. Derfor er det viktig å være varsom. 

Om man kun bruker eteriske oljer i diffuser, blir man ikke eksponert på samme måte og det er derfor ikke nødvendig med en lappetest. Man kan likevel oppleve lettere allergiske reaksjoner dersom man er allergisk til en olje.

Drikke/spise eteriske oljer

Om du ønsker å innta eteriske oljer gjennom mat eller drikke, anbefaler vi at du diskuterer dette med en lege før du gjør det. Du bør være veldig forsiktig. Gjør deg trygg på at oljen er 100% ren og gjennomfør en allergitest for å sjekke om du er allergisk i tillegg til å konsultere en lege.

Har du flere spørsmål om sikkerhet rundt bruk av eteriske oljer, ta kontakt med en lege eller send oss en melding på support@volant.no.

Nysgjerrig på hva eteriske oljer kan gjøre for deg?

98.8%

opplever positiv effekt innen 30 dager etter å ha kjøpt volant sine eteriske oljer og diffusere.

TrustScore 4.7 | 800+ anmeldelser
"Etter jeg kjøpte diffuseren har jeg blitt helt hektet, elsker å bruke de ulike oljeblandingene energy og relax etter tid på døgnet. Blir også alltid glad av å se på den fordi den er så fin! Eneste jeg skulle ønske var at den var trådløs, men det er på mange måter også praktisk at jeg ikke trenger å tenke på å måtte lade den. Har fått mye nyttig informasjon på mail, og kundebehandlingen er topp. Anbefales!" Tina J.
Brukes hver dag! Etter jeg fikk min diffuser har jeg brukt den hver eneste dag, og jeg GLEDER meg til å stå opp og starte dagen med en god kaffekopp og et velduftende hjem. Jeg gav også en diffuser til min mor i julegave, og hun har samme opplevelse. Kan virkelig anbefales ☺️ Vilde S.
For en fantastisk rituale for å avslutte dagen. Tar i valgfritt olje 1 time før leggetid, tar meg et kopp grønn te imens og vasker bort sminke og eventuelt en dusj etter å bruke en god olje og massere meg. Når du kommer da til soverommet så lukter det himmelsk! Sover som en baby og våkner klar for å erobre verden💞 Nafisa J.
Eteriske oljer er god som gull! Det var min søster som introduserte meg for eteriske oljer for en tid tilbake og siden den tid har jeg vært hektet!! Den roen og det reduserte stressnivået jeg har lagt merke har jeg hatt stor glede av. Det er et utrolig pluss at de i tillegg lukter helt nydelig!! Anna S.
Kjøpte en diffuser fra Volant, synes den var litt dyr. Men når jeg fikk den i hus kjøpte jeg en til umiddelbart. Kvaliteten er upåklagelig. Super elegant og fin. Lager ikke nevneverdig lyd, elsker at du kan ha på lyset i den uten at den er på. Super effektiv med vannet og veldig effektiv med oljene mine. Så jeg trenger ikke bruke mye. Har en i stua og en på soverommet. Oljene de selger også er knallbra. Jeg liker best Sleep på soverommet. Alexander N.
Jeg var så heldig å få en Volant Diffuser med eterisk olje for bedre søvn til jul. Diffuseren står på hver natt. Den gir en deilig og behagelig duft i soverommet og bidrar til ro og velbehag og bedre søvn. Det er mange gode dufter å velge mellom så jeg vurderer å kjøpe en Diffuser til stuen også. Marianne K.

Other blog posts