Hvordan bruke eteriske oljer på en trygg måte

Eteriske oljer er sterke oljer og må brukes med omhu. De er vanligvis trygge, men noen vil oppleve allergiske reaksjoner på noen eteriske oljer. 
Hvordan bruke eteriske oljer på en trygg måte

Eteriske oljer er vanligvis trygge, men noen kan oppleve allergiske reaksjoner på noen eteriske oljer. Om du er gravid, bruker de med barn, har kjæledyr eller har en diagnose, anbefaler vi at du konsulterer en lege eller dyrelege før bruk. Uavhengig om du faller innenfor en av kategoriene ovenfor, bør du alltid utføre en test på huden din før du bruker en ny type eterisk olje på huden. 

Hvordan gjennomføre en allergitest

 

Her er fem enkle steg du kan følge for å gjennomføre en allergitest av eteriske oljer på deg selv.

1. Bruk en bæreolje (olivenolje, kokosnøttolje e.l.) og bland ut noen dråper eterisk olje i denne oljen (1 dråper eterisk olje per spiseskje bæreolje.)
2. Påfør en liten mengde utvannet eterisk olje på innsiden av albuen.
3. Sett et plaster over stedet du tok på oljen.
4. Ha plasteret på i 48 timer.
5. Om det ikke er noen reaksjon så er du mest sannsynlig ikke allergisk til denne typen eterisk olje.

Om du opplevde kløe, rød hud eller andre tegn på allergi fra den lille påføringen, se for deg hvordan det hadde vært å utsette hele kroppen for oljen. Det er grunnen til at vi alltid anbefaler å teste en ny olje på denne måten før du tar den i bruk. 

Om du allerede har brukt en eterisk olje en stund, er du antageligvis klar over om du er allergisk eller ikke. Likevel, fra nå av anbefaler vi at du alltid tester nye oljer på denne måten før du begynner å bruke de  på huden. Dersom man opplever allergiske reaksjoner og ignorerer det, kan det være at man utvikler allergi mot andre eteriske oljer. Derfor er det viktig å være varsom. 

Om man kun bruker eteriske oljer i diffuser, blir man ikke eksponert på samme måte og det er derfor ikke nødvendig med en lappetest. Man kan likevel oppleve lettere allergiske reaksjoner dersom man er allergisk til en olje.

Drikke/spise eteriske oljer

Om du ønsker å innta eteriske oljer gjennom mat eller drikke, anbefaler vi at du diskuterer dette med en lege før du gjør det. Du bør være veldig forsiktig. Gjør deg trygg på at oljen er 100% ren og gjennomfør en allergitest for å sjekke om du er allergisk i tillegg til å konsultere en lege.

Har du flere spørsmål om sikkerhet rundt bruk av eteriske oljer, ta kontakt med en lege eller send oss en melding på support@volant.no.

#1 Trustpilot velvære brand