Alt du bør vite om aromaterapimassasje

Føler du deg utbrent eller sliten i hverdagen? Da kan en aromaterapimassasje være akkurat det du trenger for å stresse ned og lade opp batteriene.

Alt du bør vite om aromaterapimassasje

Enten du bestemmer deg for å besøke et spa eller prøve aromaterapimassasje hjemme, vil de terapeutiske eteriske oljene garantert bidra til å gi deg en avslappet, forfrisket og fullstendig fornyet følelse.

 

Hvilke typer massasje kan kombineres med aromaterapi?

Nesten alle typer massasje kan kombineres med aromaterapi, hvor ulike typer massasje er tilpasset ulike forhold. Noen av de mest kjente massasjetypene som brukes sammen med eteriske oljer er klassisk massasje, dypvevsmassasje og massasje med varme steiner.

De eteriske oljene kan blandes med en bærerolje og brukes som en del av massasjen, eller de kan tilsettes i en diffuser for innånding under massasjen.

 

Klassisk massasje med aromaterapi

Klassisk massasje, også kjent som svensk massasje, er en helkroppsmassasje. Terapeuter bruker varierende trykk og teknikker for å frigjøre spenninger i kroppen og eliminere knuter i musklene. Klassisk massasje er en behagelig massasjeteknikk som ofte benyttes for avslapning og stresslindring. Denne massasjetypen er perfekt for alle som introduseres for massasje.

Eteriske oljer som vanligvis brukes under klassisk massasje inkluderer geranium, lavendel, søt appelsin, patchouli og sedertre.

 

Dypvevsmassasje med aromaterapi

Dypvevsmassasje er en teknikk som hovedsakelig brukes ved store muskelspenninger eller muskel- og skjelettproblemer, inkludert skader eller belastninger som tennisalbue eller karpaltunnelsyndrom. Denne massasjeteknikken legger vekt på områder på kroppen hvor du har sterke muskelspenninger eller smerter.

Eteriske oljer som vanligvis brukes under dypvevsmassasje for å redusere smerte, betennelse eller hevelse, inkluderer eukalyptus, kamille, rosmarin, peppermynte og merian.

 

Hot stone massasje med aromaterapi

Hot stone massasje er designet for ultimat avslapning. Denne massasjeteknikken benytter varme lavasteiner strategisk plassert på kroppen for å øke blodsirkulasjonen. Steinene skal være varme nok til å stimulere blodstrømmen, men ikke så varme at de brenner. Denne type massasje hjelper med å lindre smerter og muskelspasmer samtidig som den bidrar til velvære.

Eteriske oljer av ylang ylang, palmarosa og kamille brukes ofte under massasje med varme steiner for å fremme avslapning og søvn.

 

Hodebunnsmassasje med aromaterapi

Hodebunnsmassasje er perfekt for avslapning. Faktisk viste en studie fra 2016 at hodebunnsmassasje også kan bidra til å senke blodtrykket og redusere nivåene av stresshormonet kortisol.

Ved å tilsette aromaterapi, kan den også oppmuntre til hårvekst og bidra til å lette spenningshodepine og migrene. Noen av de mest populære eteriske oljene for aromaterapi med hodebunnsmassasje og disse fordelene, inkluderer lavendel, peppermynte og rosmarin.

Bergamott er også en populær eterisk olje for hodebunnsmassasje med aromaterapi. Denne eteriske oljen hjelper med å myke opp og temme krøllete hår, og etterlater det silkemykt og glatt. Bergamottolje gir deg den ultimate spafølelsen.

#1 Trustpilot velvære brand