Skap spafølelsen hjemme

Enten du føler deg stresset, ønsker et energiboost eller bare ønsker et avbrekk fra hverdagen, kan en spadag være akkurat det du trenger.

Litt egenpleie og velvære kan være akkurat det du trenger for å forbedre ditt mentale velvære og ta et avbrekk fra en stressende hverdag.

Du har kanskje ikke mulighet til å ta turen til et spa akkurat nå, men med våre tips kan du skape den herlige spafølelsen hjemme - nyt et deilig bad for silkemyk hud, en revitaliserende ansiktsbehandling og et skjønt fotspa, alt fra komforten av ditt eget hjem.

Les videre og utforsk vår guide til den ultimate hjemmespa-opplevelsen som vil la deg stresse ned, skjemmes bort og slappe av.  

Innhold/Hurtiglinker

 • Spre eteriske oljer
 • Velg riktig musikk
 • La tankene slippe
 • Unn huden en deilig behandling
 • Gi næring til håret
 • Sørg for det lille ekstra i badekaret
 • Frisk opp håndklærne
 • Lag et fotspa
 • DIY ansiktsbehandling
 • Ikke glem fuktighet
 • Oppsummering

Spre eteriske oljer

En av de mest karakteristiske egenskapene til et spa, er duften. Fra det sekundet du går inn i et spa, vil du legge merke til den beroligende aromaen som gir deg en dyp avslappende følelse.

Med eteriske oljer kan du gjenskape aromaene til et spa hjemme. Du bør sørge for at duften ikke er overveldende; det skal være akkurat nok av aromaen til at du legger merke til den uten at den blir overveldende.

Hvilken type eterisk olje du velger, vil avhenge av følelsen du vil fremkalle. Hvis du føler deg stresset eller emosjonell, er sedertre og sandeltre flotte for å gjenopprette balanse og klarhet, mens eukalyptus kan forsterke sansene ved dype åndedrag. Hvis du sliter med å sove om natten, er lavendel ideelt for å raskere falle i dyp søvn. Mens hvis du bare er ute etter ren luksus, kan roseolje være den rette duften for deg.

Den enkleste måten å spre eteriske oljer, er med en elektrisk diffuser. Hvis du ikke har en diffuser, kan du tilsette noen dråper eterisk olje i den varme voksen i et brennende stearinlys, og på den måten lage ditt eget duftlys. 

Liquid error (sections/pf-5cb2ba1e line 153): product form must be given a product

Velg riktig musikk

Bakgrunnsmusikk er en viktig del av ethvert spa. Riktig musikk vil hjelpe deg å roe sinnet og la de negative tankene slippe. Hvis du bor sammen med andre, kan musikken også hjelpe med å overdøve andre lyder, slik at du kan fokusere fullt ut på deg selv og din hjemmespa-opplevelse.

Velg musikk som får deg til å føle deg rolig. Noen kan like ambient musikk med lyden av havet eller hvaler, mens andre kanskje foretrekker beroligende instrumentalmusikk. Uansett hvilken musikk du velger, sørg for at den ikke er for overveldende, da dette kan forringe din beroligende opplevelse.

Å velge riktig beroligende musikk vil hjelpe deg å stresse ned og la deg flykte fra hverdagen. Hvis du sliter med å finne riktig musikk for hjemmespa-opplevelsen, kan du velge en av de mange ferdiglagde spillelistene på YouTube og Spotify.  

La tankene slippe

Å få sinnet til å slappe av kan føles lettere sagt enn gjort, men det er viktig å starte hjemmespa-opplevelsen med å rense tankene for stress. Dette vil legge til rette for full avslapning, slik at du kan nyte spaopplevelsen til det fulle.

Sitt rolig i en halvtime, eller hvor lenge du har behov for, uten telefon eller teknologi, og la kroppen din slippe hen og slappe av. Enkle pusteøvelser kan hjelpe deg med dette. Ta et langt, dypt åndedrag og hold den i et par sekunder. Slipp deretter pusten sakte ut sammen med eventuelle spenninger i kroppen. Gjenta dette til du føler deg dypt beroliget og avslappet. Du kan også prøve yoga eller meditasjon hvis du har behov for dypere avslapning. 

Unn huden en deilig behandling

Unn kroppen din en aromaterapimassasje fra komforten av ditt eget hjem. Som en av de mest populære behandlingene på ethvert spa, kombinerer aromaterapimassasje kraften av eteriske oljer med massasjeterapi, til fordel for både sinn og kropp.

I løpet av aromaterapimassasjen påføres huden duftende eteriske oljer sammen med en bærerolje som jojoba, søt mandel eller druefrø. Hver eterisk olje har sine egne terapeutiske egenskaper, sammen med en rekke fordeler.

Kombiner aromaterapimassasje med avslappende eteriske oljer som lavendel eller bergamott for ultimat avslapning. Ettersom luktesansen og følelsene dine er nært knyttet til hverandre, er disse oljene i stand til å påvirke følelsene dine, noe som direkte påvirker ditt mentale velvære og fremmer restituerende søvn.

Hvis du har en partner, kan du be partneren om å massere favorittoljene dine inn i huden din med en bærerolje. Hvis du er alene, kan du gjøre det selv. Jo mer du trener, jo mer vil du begynne å lære hvilke massasjestrøk som er mest fordelaktig for deg og hva du liker best.  

Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje

Økologisk Lavender Eterisk Olje

129 kr

Gi næring til håret

Håret er et område som ofte kan bli glemt. Du kan kombinere nærende håroljer med en aromaterapi hodebunnsmassasje som vil sørge for silkemykt hår og dyp avslapning.

Hodebunnsmassasje er ideelt for avslapning. Faktisk viste en studie fra 2016 at hodebunnsmassasje også kan bidra til å senke blodtrykket og redusere nivået av stresshormonet kortisol.

Ved å kombinere hodebunnsmassasje med aromaterapi, kan du bidra til stimulert hårvekst, gi næring til håret og lindre eventuell hodepine og spenning.

Bergamott er en populær eterisk olje for hårhelse og for aromaterapi hodebunnsmassasje. Denne eteriske oljen hjelper med å myke opp og temme krøllete hår, og etterlater det silkemykt og glatt. Bergamottolje et flott valg for deg som ønsker den virkelige spafølelsen. Kombiner bergamottolje med jojobaolje for et sunt, skinnende hår.

Du kan også bruke bergamottolje i kombinasjon med jojobaolje, kokosolje eller avokadoolje som hårmaske. Skum blandingen inn i håret og la den virke i minst 15 minutter. Skyll ut fra håret, og du vil etterlates med lokker av den skjønneste spakvalitet. 

Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje

Økologisk Bergamot Eterisk Olje

159 kr

Sørg for det lille ekstra i badekaret

Enhver hjemmespa-opplevelse bør inkludere et langt, varmt aromaterapibad, som kan nytes nedsenket i badekaret mens tankene slipper, eller med en god bok, alt etter hva du foretrekker. 

Et godt bad har vist seg å senke nivået av stresshormonet kortisol. Et deilig bad bidrar også til å stimulere frigjøringen av endorfiner, og bidrar til å forbedre ditt mentale velvære.

Tilsetning av eteriske oljer kan gjøre badet om til et spabad, og forsterke effekten av badet. Hvilken aroma du foretrekker, er veldig personlig, og du vil bli tiltrukket av den duften som kroppen din har størst behov for. Det finnes mange eteriske oljer å velge mellom, og hver av dem tilbyr et bredt spekter av fordeler.

Når du tilsetter eteriske oljer i badekaret, absorberes de gjennom huden og begynner å trenge inn i kroppen. Eteriske oljer gir fordeler til både sinn og kropp, som kan inkludere forbedring av ditt mentale velvære, smertelindring, detoxing av kroppen din og dyp avslapning.

For dyp avslapning og ro er Volants Relax-blanding av eteriske oljer et godt valg. Mens hvis du ønsker balanse og klarhet, er sandeltre eller sedertre ideelle valg. Eller hvis du ønsker hjelp til å sove, er eteriske oljer som frankincense, lavendel eller kamille gode valg.

Før du tilsetter eteriske oljer i badekaret, bør du blande dem med en bærerolje eller en spiseskje helmelk. Dette vil gjøre at den sprer seg lett i vannet og redusere risikoen for hudirritasjon.

Hvis du ikke har badekar, trenger du ikke gå glipp av noe. Før du går i dusjen, kan du blande noen dråper eterisk olje med en bærerolje og massere den inn på kroppen. Du kan også tilsette noen dråper av favorittoljen din i dusjen. Dampen vil få aromaen til å fylle luften som om du har et eget personlig steam rom.  

Relax
Relax
Relax
Relax
Relax

Relax

199 kr

Frisk opp håndklærne

Det er ingenting bedre enn å pakke seg inn i et mykt håndkle når du går ut av et avslappende bad og føler deg helt zen. Men du kan gjøre følelsen enda bedre, ved å gi håndklærne en luksuriøs duft.

Bare tilsett noen få dråper av favorittoljene dine i en ren sprayflaske og fyll på med vann. Spray deretter håndklærne med sprayen og du kan nyte den herlige spafølelsen i hjemmet ditt. Du kan også bruke sprayen til å friske opp morgenkåpen og sengetøyet for den ultimate hjemmespa-opplevelsen.

Finn den beste oppskriften for å friske opp håndklærne her

Lag et fotspa

Føttene våre er ofte den mest forsømte delen av kroppen vår. Føttene dine jobber hardt hele dagen og bærer vekten av kroppen din rundt omkring, men vi tar oss sjelden tid til å behandle føttene våre. Et hjemmefotspa er den perfekte måten å behandle føttene på, og hjelper deg å slappe av og lade opp etter en lang dag. Å tilsette eteriske oljer i fotbadet er en fin måte å lindre stress og angst, hjelpe deg å synke inn i dyp avslapning og forbedre ditt mentale velvære.

Prøv å blande to spiseskjeer bærerolje med ti dråper av favorittoljen din i en stor bolle eller bøtte. Fyll bøtta med varmt vann og tilsett deretter to kopper Epsom-salt. Bland til det er oppløst og senk deretter føttene inn i blandingen og slapp av. For enda mer luksus, kan du tilsette tørkede blomster som lavendel, rose eller kamille.

Du kan finne flere oppskrifter for fotbad her

Hvis du virkelig ønsker å behandle føttene dine, kan du forsøke å lage din egen fotskrubb. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er. Bare bland sammen to kopper Epsom-salt, en kopp kokosolje, ti dråper peppermynteolje og noen kvister hakket rosmarin.

Når du masserer fotskrubben inn i føttene, vil du legge merke til den avkjølende følelsen som får føttene til å føles oppfrisket og avslappet. Peppermynteoljen virker som et smertestillende middel, og lindrer alle smerter og gjenoppliver dine slitne føtter.

Når du er ferdig med fotbadet, kan du massere føttene dine inn med en bærerolje kombinert med favorittoljene dine. Vi anbefaler Volants økologiske Spa-blanding av eteriske oljer på grunn av dens mykgjørende og beroligende antibakterielle egenskaper. Bruk forsiktige tommeltrykk for å lindre eventuell sårhet, slik at du etterlater føttene uthvilte og avslappet.  

Spa
Spa
Spa
Spa
Spa

Spa

209 kr

DIY ansiktsbehandling

Ingen spaopplevelse er komplett uten en ansiktsbehandling. Begynn med å behandle ansiktet ditt med en ansiktssauna. Dette vil bidra til å detoxe huden din, åpne porene og fjerne urenheter. Når porene er renset, vil eteriske oljer og andre ansiktsprodukter lettere trenge inn og gjøre nytte for huden din.

Du kan lett lage en ansiktssauna hjemme, bare fyll en stor bolle med kokende vann. Tilsett noen dråper eteriske oljer etter eget valg, senk ansiktet over bollen og legg deretter et håndkle over hodet og slapp av.

Du bør benytte en eterisk olje som passer din hudtype. For tørr og sensitiv hud, er kamille- eller lavendelolje gode valg. Hvis du har fet hud, kan du velge geranium-, eukalyptus- eller sypressolje. Mens for moden hud, er frankincense, patchouli og roseolje ideelle.

Din DIY ansiktssauna bør vare i 5-10 minutter. Vær alltid forsiktig rundt kokende vann og fjern ansiktet hvis det begynner å bli for varmt.

Ansiktsmassaje oppmuntrer regenerering av hudceller, og bidrar til å motvirke effekten av aldring. En skånsom ansiktsmassasje vil forbedre blodstrømmen til huden din, og gi en sunn og ungdommelig glød. Riktig teknikk vil også fremme flyten i lymfesystemet som bidrar til å fjerne avfallstoffer.

I likhet med ansiktssaunaen, bør du også her velge en eterisk olje som passer din hudtype. Uansett hvilken eterisk olje du velger, skal den blandes med en bærerolje før du påfører den i ansiktet.

Jojobaolje er flott for akne-utsatt hud, og hjelper med å balansere produksjonen av overflødig olje i huden din, og etterlater porene rene og klare. Druefrøolje er kraftig anti-inflammatorisk med eksepsjonelle evner når det kommer til å tone og stramme opp huden din. Søt mandelolje er perfekt for bruk på sensitiv hud, ettersom den er beroligende og fuktighetsgivende selv på den tørreste hud. Men pass på å unngå søtmandelolje hvis du har nøtteallergi.

Begynn ansiktsbehandlingen med å rense ansiktet og påfør deretter en liten mengde av din behandlingsblanding på fingertuppene og fordel den jevnt over huden. Pass på at du unngår øyeområdet. Start ved midten av brynene, beveg hendene mot ørene og ned til nakken. Fortsett å massere ansiktet, arbeid i utadgående strøk. Påfør mer etter behov til du har fullført massasjen.

Ikke glem fuktighet

Etter en herlig spaopplevelse, skal huden være myk og hydrert, så sørg for å avslutte hjemmespa-opplevelsen med fuktighet. Du kan tilsette noen dråper eterisk olje til din bodylotion eller velge å kombinere oljene med en bærerolje som søt mandel- eller jojobaolje.

For en god natts søvn, prøv Volants økologiske Sleep-blanding som inneholder lavendel, bergamott, frankincense og kamilleoljer. Dette vil hjelpe deg å falle i dyp avslappende søvn, og gi deg en forynget og uthvilt følelse neste morgen. .  

Sleep
Sleep
Sleep
Sleep
Sleep

Sleep

219 kr

Oppsummering

Hvis du har en stressende hverdag og føler deg utbrent, kan en hjemmespa-opplevelse være akkurat det du trenger. Litt velvære kan bedre ditt mentale velvære og gi deg et avbrekk fra stresset i hverdagen.

For tips, spørsmål eller support, er du velkommen til å kontakte en aromaterapiekspert her: support@volant.no.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 90 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 1000+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.