5 flotte grunner til å bruke eteriske oljer for avslapning og mentalt velvære

Bruk av aromaer for å oppnå endrede bevissthetstilstander er en vitenskapelig bevist tilnærming til forbedret mentalt velvære, fordi aromaer kommer fra luftbårne molekyler som går inn i nesegangene. Molekylene absorberes videre inn i blodet og sirkulerer rundt i kroppen før de til slutt krysser blod-hjerne-barrieren, hvor de har ulike effekter på hjernen. Men for å oppnå riktig resultat, er det viktig at vi er nøye med valg av aroma. Hver type eterisk olje vil sørge for individuelle effekter, fordi hver olje er laget av forskjellige typer molekyler med unike egenskaper.
5 flotte grunner til å bruke eteriske oljer for avslapning og mentalt velvære

Som et eksempel kan vi ta turen til Kuala Lumpur, Malaysia, hvor vi vanligvis finner de to eteriske oljene jasmin og lavendel - i likhet med salt og pepper - side om side på toppen av hyllene i butikkene. De bør nemlig kjøpes sammen på grunn av deres komplementære forhold (som yin og yang), hvor for mye av den ene kan gjøre deg overstimulert for søvn, mens den andre kan gjøre deg sløv. Turister kjøper vanligvis den ene, men returnerer gjerne for å kjøpe den andre, etter helt tilfeldig å ha oppdaget effekten. For mye sjasmin vil overstimulere deg, mens for mye lavendel vil gjøre deg uproduktiv.

Begrepet ‘eterisk olje’  kommer fra det latinske uttrykket ‘quinta essentia’  som oversatt til norsk betyr ‘det femte element’. Ifølge alkymi, er eterisk olje planetens ånd eller livskraft samlet og lagret i en flaske. I likhet med alkoholholdig brennevin produseres de ved destillasjon, og har egenskaper som har påvirket fantasien til mennesker i nesten tusen år siden teknologien ble utviklet av arabiske pionerer på 1200-tallet. 

Ved kjøp av eteriske oljer for bruk i aromaterapi, enten for massasje eller annen form for terapi, må du sørge for at oljen er autentisk. Først og fremst skal du unngå billige produkter, fordi autentiske oljer umulig kan markedsføres under en viss pris. Billige produkter blandes med bæreroljer - eller verre - de blandes med uønskede biprodukter fra industrien som kan gjøre dem potensielt skadelige for helsen. Sørg derfor for at du kjøper dem fra en anerkjent leverandør, før de benyttes på kroppen.

 

#1 Trustpilot velvære brand