Lege slår alarm: - Kunstige duftprodukter er farligere enn hva folk tror

Lege slår alarm: - Kunstige duftprodukter er farligere enn hva folk tror

Lege avdekker de skjulte farene med syntetiske dufter: De giftige kjemikaliene som forurenser hjemmet ditt og hva du kan gjøre med det.

Kortversjonen:

300 000+ nordmenn bruker farlige stoffer for å duftsette hjemmet sitt. Som kunstige duftlys, duftpinner, parfymespray og renholdsprodukter, helt uten at de kjenner risikoen som er involvert.

Selv om mange liker lukten av disse produktene, kan de være farlige for deg og de mest sårbare i din familie.

Doctor Amir Khan has warned of the hidden dangers lurking in your home

Den annerkjente legen, Amir Khan gikk nylig ut i The Mirror og slo alarm rundt faren med kunstig duftprodukter i hjemmet. Produkter som kunstige duftlys, duftpinner og rengjøringsprodukter gjør at luften inne blir mer forurenset enn hva den er ute, selv i storbyen!

Disse produktene er ikke regulert. Produsenter utnytter kunstige stoffer for å maksimere profitt, helt uten å ta ansvar for sine kunders helse

Les videre for å lære hvorfor disse bedriftene bruker kunstig parfyme, hva konsekvensene er og hva du kan gjøre med det.

 

Fordeler og ulemper med kunstige duftprodukter

Før vi ser på risikoen ved med kunstige duftprodukter, så er det viktig at vi forstår hvordan dette ble et problem. Hva er fordelene med syntetisk duft og hvorfor bruker man fremdeles disse produktene, når man vet at de er skadelige?

Her er en enkel oversikt over fordelene og ulempene med kunstige duftprodukter:

 

Hjemmeduftindustrien velger syntetiske duftprodukter og dermed profitt, produktenes utseende og konsekvent duft over folks helse.

Grunnen til at de slipper unna med dette er kanskje at dette ikke er noe vi legger merke til dag til dag, men heller noe kommer snikende sakte men sikkert, før det plutselig er for sent. 

5 grunner til at du bør droppe syntetiske duftprodukter med en gang 

They pollute your home1. Forurenser hjemmet med klimagasser og stoffer fra lim og maling (som er verre enn å røyke)

Det verste for dine lunger er forurenset luft. Et stort antall studier viser at kunstige duftprodukter forurenser hjemmet ditt med sot (som fra kull), CO2 og NOx (klimaversting).

Til og med når de ikke er tent, sprer de skadelige stoffer som formaldehyd (brukes i maling), benzen (brukt i superlim) og mikropartikler som trenger seg inn i lungene.

Dr. Kahn drar her også frem hvordan at om du bruker duftlys, røkelse eller andre produkter med kunstig duft, så kan du ha 2 til 5 ganger så høyere luftforurensning inne sammenlignet med luften i London.

 

risk for children and pregnant women2. Spesielt økt risiko for barn og gravide

Du ville ikke latt barn eller gravide være i et rom med sot i luften eller lukte på maling og lim hver dag?

Barns uutviklede lunger er spesielt sårbare for de giftige partiklene som slippes ut av disse produktene, noe som øker risikoen for luftveislidelser og allergier.

Flere anerkjente studier har vist at disse stoffene er skadelige for utviklingen av hjernen, noe som kan påvirke humør, atferd, føre til fedme, migrene og utløse astmasymptomer hos våre små.

PS: Det finnes et naturlig alternativ - økologiske eteriske oljer som er hentet rett fra planter og frukter.

 

 

 

They're a threat to our beloved pets3. Syntetisk duft er farlig for kjæledyr (bedre luktesans = større risiko)

Våre kjæledyr er også i fare, siden de er mye mer sensitive enn oss. Som avslørt i denne studien er de fleste kunstige dufter
sannsynligvis skadelige for kjæledyr.

Stoffene i disse produktene er volatile, noe som betyr at de absorberes lett direkte gjennom huden fra luften.

Hvis kjæledyret ditt får forgiftning av kunstig parfyme, kan du se symptomer som hoste, nysing, utflod fra øyne eller nese, diaré, oppkast eller slapphet. Men du kan også ikke engang innse hva de gjør mot pelskledde vennen din.

Kjæledyr er så sensitive at selv noen naturlige eteriske oljer bør unngås - les vår guide for trygg bruk for hunder og katter.

 

 

Increased cancer risk. Even without burning candles4. Økt kreftfare (selv om du ikke brenner duftlysene)

95% av kjemikaliene som brukes i syntetiske duftstoffer, er avfallstoffer fra råolje.

Flere journalister har rettet fokus på at ifølge Breast Cancer Fund er det å unngå syntetiske duftstoffer en av måtene å forebygge kreft på.

Acetaldehyd og Toluen betraktes som kreftfremkallende og alle kunstige duftprodukter sprer disse stoffene i hjemmet ditt, selv om du ikke tenner de!

 

 

Common household items can cause fire hazards5. Noe av det mest brannfarlige vi har i hjemmet

Koselige duftlys kan raskt bli et mareritt om man er uheldig. Dårlig lagde eller feilbrukte lys kan lett forårsake branner, og sette liv og eiendom i fare. Kombinasjonen av brennbare materialer, åpen flamme og ubetjente lys skaper en farlig situasjon som kan gjøre ethvert hjem til en brannfare.

Derfor har Volants aromadiffuser blitt designet til å med en ultrasonisk keramisk plate som vibrerer 2.2 millioner ganger i sekundet for å spre en kald damp som sprer duft uten brannfare.

 

  

Ok. Nå tenker du kanskje: Hvordan kan jeg unngå alle disse skadelige kjemikaliene hvis jeg fortsatt ønsker et velduftende hjem?

Dette var motivasjonen vår for å starte Volant

Alle våre dufter er hentet rett fra naturen på en økologisk og bærekraftig måte. Vår prisvinnende diffuser sprer duftene på en trygg og vakker måte i hjemmet.

volant organic essential oils

Med Volant kan du nyte fordelene med naturlig dufter ved hjelp av høykvalitets og miljøvennlige produkter som er designet for å gjøre hjemmet ditt til et sunnere og mer behagelig sted å være.

Produktene er basert på mange århundrer med bruk og forskning. Vi er så sikre på at de vil hjelpe deg at vi tilbyr en 90 dagers risikofri prøveperiode i ditt eget hjem.

✅  100 000+ fornøyde kunder
✅  Testet og elsket av Vogue, GQ, Elle og Cosmopolitan
✅  Vurdert som enestående på Trustpilot (4.7 - 2,550+ reviews)

The purpose behind Volant is to demonstrate that there's a secure path to infusing your home with delightful scents, one that allows you to get rid of artificial fragrances

Du trenger ikke la god duft i hjemmet gå på bekostning av helsen lengre. Det finnes en trygg og sunn måte å spre herlige dufter i hjemmet.

 

5 grunner til at 100 000+ nordmenn har valgt Volant

Hvis du leter etter en trygg og sunn måte å gi duft til hjemmet ditt, bør du vurdere å bytte til eteriske oljer og aromadiffuser. Ikke bare vil du kunne nyte vakre dufter, men du vil også støtte helsen din og trivselen i prosessen:


🌿 Trygt og ikke-giftig
🌿 Laget av 100% naturlige ingredienser
🌿 Forbedrer søvnen din
🌿 Styrker immunforsvaret
🌿 Lindrer stress og angst

 

Volant Diffuser
Tilbud1.099 kr
Les mer

8 farger tilgjengelig

Utsolgt
Everyday Essentials SetEveryday Essentials Set
Everyday Essentials Set
Tilbud739 kr | 4 x 15 ml
Les mer
 

Så hvorfor fortsetter produsenter å lage kunstige duftprodukter når det finnes en god naturlig løsning? Det er et spørsmål vi stiller oss selv hver dag, og vi håper flere produsenter følger vårt eksempel.

Du kan iallfall handle i dag og sørge for at du ikke utsetter deg selv og dine kjære for farlige stoffer i hjemmet. Det er på tide å ta et bevist valg rundt hvordan du duftsetter hjemmet ditt.

HANDLE VOLANT NÅ