Mine lærdommer fra å bli mor | Volant blogg – volant

Gratis Frakt Over 450,- / Alltid Gratis Returer

Tanker om å bli mor

 

Jeg har vært mor i sju år nå. Det er litt surrealistisk å knytte en bestemt tid til opplevelsen. Jeg er så forankret i livet mitt som mor, at det har blitt vevd inn i min identitet som kvinne; det er vanskelig å huske hvem jeg var før jeg ble mor.


Når jeg reflekterer over den unge kvinnen jeg var før jeg fikk mitt første barn, kjenner jeg henne nesten ikke igjen. Det virker som om det var en livstid siden. Likevel føler jeg meg fortsatt som en nybegynner i rollen, hver dag kommer med et nytt sett av utfordringer og læringsmuligheter. Noen ganger føler jeg virkelig at jeg tar meg vann over hodet, og som regel tar jeg det på sparket.


Det har vært litt av en reise, som tilfellet er for alle mødre (og morsfigurer) - men når du først er i gang, er det ingen som ser seg tilbake. Selv om det ikke er mulig å fortelle om alle seirene og utfordringene som har skapt min erfaring og gitt meg den utdannelsen jeg har fått i prosessen. Det er visse lærdommer jeg ofte reflekterer over og minner meg selv på.


Vær åpen for morsrollen som en institusjon for selvopplæring

Å være en forelder, og spesielt mor, er en altoppslukende, altomfattende opplevelse, og hvis du er åpen for det, kan det modne deg på en vakker og magisk måte. Kort tid etter at jeg fant ut at jeg var gravid, bestemte jeg meg for at jeg kom til å omfavne opplevelsen og alt det som fulgte med, i stedet for å prøve å kontrollere den; Jeg hadde tenkt å utnytte det til å vokse og utvikle meg i størst mulig grad.


Jeg tror mennesker, opplevelser, situasjoner og omstendigheter alle presenterer seg på bestemte tidspunkter, og av spesifikke grunner. Derfor gjør jeg hver dag, interaksjon og erfaring med sønnen min, Jonas om til en læringsmulighet. Og jeg inkluderer ham i denne prosessen så ofte jeg kan. Hvis jeg lærer noe gjennom en utfordring jeg nylig har opplevd eller for tiden opplever, kommuniserer jeg utfordrinene mine - og hva jeg har lært som et resultat - med ham. Å ha Jonas var, er og vil alltid være et langt selvforbedringsprosjekt. Som mor har jeg lært å være åpen for hva livet presenterer meg og se etter muligheten til å selvutdanne meg.


Øve på tålmodighet og tilstedeværelse

Disse to punktene har vært to av de vanskeligste for meg å implementere, men morsrollen har fremhevet viktigheten av å leve i øyeblikket og ha tålmodighet og medfølelse i interaksjone med andre. Jeg jobber aktivt med dette hver dag. Jeg tror det å være til stede er utfordrende for den gjennomsnittlige personen i dagens travle samfunn; vårt DNA er ikke laget for å håndtere en slik verden og som et resultat kommer det ikke naturlig for oss. Samfunnet vårt arbeider for det meste mot oss når vi strever med å levet i nuet. Det er rett og slett for mange distraksjoner som teknologi, våre daglige forpliktelser eller den konstante negative indre samtalen vi har med oss selv.


Å være til stede i øyeblikket med Jonas - de ærlige og ømme øyeblikkene barn har å by på - har lært meg så mye om hva det vil si å virkelig leve. Våre små mennesker er en fysisk form for kjærlighet og glede, og de gir oss disse øyeblikkene, om vi velger å ta vare på de. Å holde oss i nuet åpner oss opp for magien ved å leve - en magi vi altfor ofte savner i vår innsats for å holde tritt med hverdagens tempo.


Følg strømmen

En av de største læringskurvene for meg var å akseptere og å bli komfortabel med tanken om at prioriteringene mine hele tiden ville rotere, på lik linje med en roterende dør. Det ene øyeblikket fokuserer jeg kanskje på det ene aspektet av livet mitt (og får betydelig fart), og i det neste øyeblikket vil et helt nytt sett med prioriteringer komme i fokus. I stedet for å la dette være et tilbakeslag, har jeg lært å gi fra meg kontroll og tilknytning til et fast veikart, og i stedet finne visdommen i livets usikkerhet. Det er ingen rett og enkel vei, og jeg har lært å være mindre opptatt av hvilken rekkefølge livet mitt utspiller seg i - og mer opptatt av verdiene og prinsippene som styrer min respons til hvilke utfordringer og muligheter livet presenterer.


Det er ingen satte og enkle regler når det gjelder livet, spesielt morsrollen. Det er ingen riktig måte å nærme seg det på; det beste vi kan gjøre er å etablere et sett med verdier vi holder høyt, og gjøre vårt beste hver dag for å være et eksempel for våre små.


Husk hva som betyr mest

Den dypeste leksjonen min kom rett etter fødselen, da jeg øyeblikkelig ble gjort oppmerksom på hva som virkelig betyr noe i livet. For meg er det en veldig kort liste: kjærlighet (som de fleste verdier stammer fra), helse og velvære for meg selv og mine kjære og å dyrke meningsfylte forhold. Denne kunnskapen forankrer meg i lykke og skyver alt annet i livet til side. Det var ekstremt frigjørende for meg å finne ut av livets enkelhet på denne måten.


Av alle disse grunnene og mer, er morsrollen uten tvil den største.