Min reise med eteriske oljer – volant

Gratis Frakt Over 450,- / Alltid Gratis Returer

Min reise med eteriske oljer

Mitt navn er Emilie Nyman og jeg jobber som osteopat på Terra Osteopati i Høvik – og som yogalærer for bedrifter og privatpersoner i Oslo. Samtidig underviser jeg og arrangerer yogaeventyr rundt om det magiske landet vårt. Jeg har brukt de ti siste årene på å utforske og oppleve verden. Natur, mennesker, kultur – det inspirerer meg. Særlig hvordan noen bruker lokale naturressurser i tråd med urgamle tradisjoner. 

Innhold/Hurtiglinker

  • Myggspray á la Fiji
  • Min bakgrunn
  • Nordmenn frykter det holistiske
  • Ritualer rundt få, men spesielle oljer
  • Få følelsen av å være på Yoga-retreat i stua
  • Lært mye fra Bali
  • Et triks mot jetlag?

Myggspray á la Fiji

Jeg ble tidlig introdusert for bruk av eteriske oljer på turene mine. I 2010 var jeg på Fiji. Dreamy? Ja. Desverre ble jeg spist opp av mygg, til tross for hyppig bruk av myggsprayer fra både USA og Norge – fulle av DEET og gift. En ansatt på hotellet mitt ga meg en spray hun selv hadde laget, som familien hennes hadde brukt i årevis. Det luktet sitron, litt tre, friskt og kjøkkenet til mamma. I ettertid forstod jeg at dette var en miks av citronella, peppermynte, tea tree og rosmarin. Jeg fikk ingen flere myggstikk og tok med flere flasker videre på turen min i Australia, Sør-Amerika og Asia.

Min bakgrunn

Som osteopat og yogalærer, har jeg et ben ankret i to verdener. En verden med fokus på anatomi, fysiologi, mens den andre er preget av østlig filosofi, urgamle tradisjoner og et bredt blikk på livet. Samtidig har disse to verdenene mye til felles; særlig det å se sammenhenger med det fysiske og sjelelige livet. Med andre ord den fysiske kroppen brukes i hverdagen og hvorvidt den indre stemmen vår er enig med dette eller ei.

Nordmenn frykter det holistiske

Vi nordmenn litt redde for alt som er holistisk, helhetlig på godt norsk. Jeg hører ofte at jeg verken ser ut som en yogalærer, veganer eller en som mediterer daglig. Vi har en tendens til å stigmatisere det «alternative» og helhetlige, fordi det gjennom årene har fått uberettiget mye negativitet og motgang i media. Det samme opplever jeg når jeg forteller mine nære og kjære at jeg bruker eteriske oljer i min hverdag. Selv om jeg drar opp den ene forskningsartikkelen etter den andre som viser hvordan aromaterapi kan påvirke både kropp og sinn. Historien viser også hvordan man har brukt og fremdeles bruker naturmedisin med hell. Likevel er det stor skepsis i det moderne samfunnet.

Ritualer rundt få, men spesielle oljer

I min hverdag og yogapraksis merker jeg at bruken av få men nøye utvalgte eteriske oljer både inspirerer, effektiviserer og roer meg ned. I hjemmet mitt har en hellig sprayflaske som brukes til alt. Bergamot og lavendel + vann. Jeg sprayer det på sengetøyet hver kveld, på yogamatten før rolige praksiser eller meditasjon. Sofaputene, håndkledene. Egentlig alt. Det gir hjemmet mitt en behagelig og jordet atmosfære. Det gir meg en følelse av å være på en EcoLoge på Bali omringet av palmer og rismarker, til tross for at jeg bor midt på Majorstuen. Nå skal det sies at mitt hjem har en del artefakter fra Bali, det er også der jeg for første gang ble introdusert for den spennende verdenen av eteriske oljer og aromaterapi.

Få følelsen av å være på Yoga-retreat i stua

Når jeg underviser yoga på mine retreats og camper setter jeg meg ofte to mål; det å skape en autentisk pustepause der og da, men samtidig gi deltakerne et verktøy de kan ta med seg hjem. Terskelen for å sette seg på yogamatten hjemme, alene i stua er ofte stor. Særlig etter en retreat-opplevelse hvor man er blant likesinnede, fantastiske omgivelser og inspirerende lærere. Derfor kan det å  bruke eteriske oljer som vekker minner om ro og pause være vel så viktig. Jeg var så heldig å kunne dele min favorittolje fra Volant, Bergamot med flere av kursdeltakerne i sommer. Og for å være ærlig har jeg fått flere tilbakemeldinger på at det er deiligere med oljer i hverdagen enn yoga, og det syntes jeg er helt greit. 

Lært mye fra Bali

Som ung, nysgjerrig backpacker dro jeg ut i verden som mange andre – og som mange før meg forelsket jeg meg i Bali. Jeg ble inspirert til å leve et renere liv, og med min første patchouli olje produsert på den magiske øya merket jeg hvordan urenheter i ansiktet og stress forsvant i takt med hverandre. Etter å ha bodd i Australia har både tea tre olje og eucalyptus blitt fast inventar på badet mitt. Lukten, friskheten og renheten disse oljene bringer med seg er helt unik. Det er vanskelige å få tak i friske blader å henge i dusjen, men gode, rene oljer gjør en mer enn god nok jobb. 

Et triks mot jetlag?

Før 2020 endret måten å reise på for alltid jobbet jeg som freelance reiseskribent. I fjor tok denne fantastiske jobben meg til Sør-Korea. Jeg forventet en kraftig jetlag, da tidsforskjellen er stor og tiden var knapp på å produsere hele 4 artikler på en uke om to ulike byer, Seoul og Busan. Den magiske flasken min med bergamot og lavendel var med, og ble flittig brukt både på flyturen og hotellet. Om det var den – eller ren utmattelse grunnet inntrykk, mennesker og et seriøst kult land som gjorde jetlagen min ikke-eksisterende vet jeg ikke. Jeg velger å tro det var bergamotoljen..

Det å bruke få, men nøye utvalgte oljer i hverdagen min gir meg en liten følelse av luksus og tilstedeværelse. Det inspirerer meg på yogamatta, det lar meg slappe av i eget hjem og det kan ta meg med ned i minnebanken og gode øyeblikk på andre siden av planeten. 

Er du interessert i å lære mer om hva jeg gjør? Send meg en epost på  hei@emilienyman.no, besøk  nettsiden min emilienyman.no OG følg meg på instagram for spennende yogaeventyr i innland og utland @emilienyman
 

2000+ fornøyde kunder

June .B

"Oljene er friske og naturlige, jeg har fått mer energi i hverdagen"

Kati S.

"Perfekt til meditasjon, liker spesielt Geranium for det. Og Grapefruit til yoga."

Anne Mari K.

"Lett å bytte mellom oljer på abonnementet, har testet ut 5 forskjellige. Fornøyd"

Johan J.

"Elsker å få eteriske oljer i posten hver måned, får også kule oppskrifter på mail"

Kjøp i dag - Gratis hjemlevering