Fem eteriske oljer som reduserer angst – volant

Gratis Frakt Over 450,- / Alltid Gratis Returer

Fem eteriske oljer som reduserer angst

Angst kan være paralyserende, hindre deg fra å nyte de tingene du vanligvis elsker og begrense hverdagen din. Om du sliter med angst, vil mindfulness, meditasjon og yoga kunne hjelpe deg. Studier har også vist at aromaterapi har en positiv effekt på angst.

Hva er aromaterapi?

Aromaterapi er en holistisk terapi som involverer inhalering av aromaen fra eteriske oljer for mental velvære. Når du inhalerer aromaen til eteriske oljer, fanges signaler opp og sendes til hjernens limbiske system. Det limbiske systemet kontrollerer følelser, noe som betyr at aromaen du eksponeres for har en direkte påvirkning på følelsene dine. 

Lær med om aromaterapi og eteriske oljer her
.

Hvordan kan aromaterapi hjelpe mot angst?

Eteriske oljer har blitt brukt for å redusere angst og stress i årtusner – lenge før angst hadde et navn. Siden luktesansen og følelsene dine er så tett knyttet sammen kan eteriske oljer direkte påvirke din mentale velvære.

Om du sliter mer angst, finnes det en rekke eteriske oljer som kan hjelpe deg. Ikke bare lukter de fantastisk, men de har også en positiv innvirkning på hvordan du føler deg. Dersom du ønsker å forbedre søvnen din, redusere stressnivåer og angst, så kan aromaterapi være svaret.

Lær mer om hvordan aromaterapi kan hjelpe deg å redusere stress her.

5 effektive eteriske oljer for å motvirke stress

Det er flere eteriske oljer som har blitt testet og vist seg effektive mot angst og stress. Under vil du finne de fem beste oljene mot angst.

Lavendel eterisk olje: Den mest populære eteriske oljen

Lavendelolje har blitt brukt som en medisin mot angst og søvnvansker i hundrevis av år. Den første dokumenterte bruken av lavendelolje stammer fra egypterne over 2 500 år siden.

Lavendel er den mest brukte eteriske oljen. Den er kjent for sin avslappende effekt og dens egenskaper i å redusere stress og angst.

Mange studier har vist at lavendelolje er veldig effektivit mot søvnvansker, noe som ofte henger sammen med angst. Det er ikke rart lavendel er vår mest populære eteriske olje!

Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje
Økologisk Lavender Eterisk Olje

Økologisk Lavender Eterisk Olje

Hvordan bruke lavendelolje for å redusere stress:

Det er mange måter å bruke lavendelolje på. For å få hjelp til søvn, kan du dryppe et par dråper på puten før du legger deg, eller diffusere den i en diffuser før du legger deg. For en beroligende effekt gjennom dagen, kan du blande lavendelolje med vann i en sprayflaske og spraye på klær, rundt om i huset og til og med i bilen din.

Relax
Relax
Relax
Relax
Relax

Relax

Ylang-ylang eterisk olje: Den perfekte oljen mot stress

Rett fra blomstene fra Canange odorata treet, er det vanskelig å ikke elske denne blomsterlige eteriske oljen. Du vil elske den enda mer når du oppdager hvor effektiv den er mot noen av symptomene assosiert med stress og angst.

Noen studier viser at ylang-ylangolje kan hjelpe med å redusere blodtrykk og cortisolnivåene (stresshormonet) i kroppen. Prøv å inkludere ylang-ylangolje i din selvpleierutine for å redusere stressnivåene dine og forbedre ditt mentale velvære. 

Hvordan bruke ylang-ylangolje for å redusere angst

Ylang-ylangolje er perfekt å bruke i en diffuser når du endelig skal sette deg ned etter en lang dag på jobben. Prøv å diffusere ylang-ylang eterisk olje mens du slapper av på sofaen eller når du tar et bad.

Frankincense eterisk olje: En humørboost og økt balanse

Med en varm og berikende aroma, hjelper Frankincense eterisk olje å forbedre humøret mens det gir deg en god følelse i kropp og sinn. Dette gjør at Frankincense-olje et godt valg for å roe ned kroppen etter en lang dag.

Frankincense eterisk olje er også en beroligende olje, som gjør at den er et godt valg for personer som sliter med søvnløshet. Mange beskriver følelsen Frankincense-olje som fredfull, avslappende og spirituell. Dette lar folk få en bedre natts søvn. 

Relax
Relax
Relax
Relax
Relax

Relax

Hvordan bruke Frankincense-olje for å redusere angst:

Frankincense eterisk olje er et populært valg når man mediterer eller praktiserer yoga, fordi oljen gir en følelse av å være rolig og avslappet. Du kan også prøve å ha noen dråper Frankincense eterisk olje i en bæreolje som mandelolje og massere den inn i huden din for ønsket effekt.

Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje
Økologisk Bergamot Eterisk Olje

Økologisk Bergamot Eterisk Olje

Bergamot eterisk olje: Rolig og avslappende

Denne sitrusoljen er et godt valg for å redusere stressnivået og holde angst under kontroll.

I en studie fra 2017 fant forskere at eksponering til bergamottolje i bare 15 minutter førte til økt mentalt velvære hos pasientene i et venterom på et mentalhelseinstutisjon.

En studie i 2015 fant også at Bergamot eterisk olje kan også hjelpe med å redusere negative følelser, følelsen av å være utmattet og kortisol som er kroppens stresshormon. 

Hvordan bruke bergamott eterisk olje for å redusere angst

Bergamottolje er ofte blandet med en bæreolje som avokadoolje eller jojobaolje før man gnir oljen inn i huden eller heller den i et varmt bad. Vær varsom dersom du er ute i solen, da påføring på huden kan føre til økt sensitivitet mot sollys.

Oljen er også super å bruke i en aromadiffuser eller i en sprayflaske med vann og andre eteriske oljer for å skape en herlig atmosfære i hjemmet. 

Geranium eterisk olje: Perfekt til meditasjon

Geranium eterisk olje har en, lys og blomsterlig aroma som er vanskelig å mislike. Den har en umiddelbar beroligende effekt, og hjelper kroppen balansere hormonnivåene samtidig som at den er beroligende.

Studier viser at geraniumolje også kan redusere blodtrykk.

Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje
Økologisk Geranium Eterisk Olje

Økologisk Geranium Eterisk Olje

Hvordan bruke geraniumojle for å redusere angst:

Geranium eterisk olje er perfekt å bruke i en diffuser når du mediterer eller praktiserer yoga. Du kan også bruke litt geranium i sjampoen eller balsamen din og massere den inn i håret.

Trenger du hjelp til å velge den riktige eteriske oljen for å redusere din angst? Da kan du kontakte en aromaekspert på support@volant.no for råd og assistanse. 

10 000+ fornøyde kunder

June .B

"Oljene er friske og naturlige, jeg har fått mer energi i hverdagen"

Kati S.

"Perfekt til meditasjon, liker spesielt Geranium for det. Og Grapefruit til yoga."

Anne Mari K.

"Lett å bytte mellom oljer på abonnementet, har testet ut 5 forskjellige. Fornøyd"

Johan J.

"Elsker å få eteriske oljer i posten hver måned, får også kule oppskrifter på mail"

Kjøp i dag - Gratis hjemlevering