90-dagers risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Vår komplette guide til rosmarinvann: fordeler, bruk og forsiktighetsregler

Vil du redusere hårtap på den naturlige måten? Da trenger du rosmarinvann.

Rosmarinvann er det nye risvannet, og er skånsomt, effektivt og sunt for håret ditt. Vannet reduserer hårtap og stimulerer vekst hver gang du bruker det. Du kan lage dette produktet hjemme med eterisk rosmarinolje eller rosmarinblader, og det er trygt å bruke for alle hårtyper.

rosemary water and volant rosemary water

La håret ditt være kronen på verket!

I denne guiden skal vi se på hvordan rosmarin kan fremme hårvekst. I tillegg forklarer vi alt du trenger å vite om hvordan du lager det, hvordan du bruker det og forskningen bak det.

Innhold

 • Hva er rosmarinvann?
 • Eterisk olje av rosmarin - kjappe fakta
 • Hvordan lages rosmarinvann?
 • Fordeler med rosmarinvann
 • Androgen alopeci eller arvelig hårtap
 • Hårtap
 • Hvordan bruke rosmarinvann
 • Bruk det som hårspray
 • Bland det inn i sjampo
 • Masser det inn i hodebunnen
 • Forskning på rosmarinvann
 • Androgen alopeci - 1998, 2010, 2011, 2015
 • Bivirkninger av rosmarinvann
 • Kontraindikasjoner av rosmarinvann
 • Hvor kan du kjøpe rosmarinvann
 • Volant
 • No1 Botanicals
 • Amazon
 • Etsy
 • Aromen
 • Ofte stilte spørsmål om rosmarinvann
 • Kan du bruke rosmarinvann hver dag?
 • Hvor lang holdbarhet har rosmarinvann?
 • Skyller du ut rosmarinvann?
 • Hvor lang tid tar det før jeg ser effekten av rosmarinvann?
 • Vil rosmarinvann endre hårfargen min?
 • Hjelper rosmarinvann mot hårtap etter fødsel?
 • Oppsummering

Hva er rosmarinvann?

rosemary water in class and in bottle

Navnet sier alt du trenger å vite om rosmarinvann.

Rosmarinvann lages ved å koke rosmarinblader i destillert vann over lang tid på svært lav varme og deretter sile ut de faste stoffene. Urten brytes ned i prosessen, og skaper en rik te som har gode fordeler for håret og hodebunnen din. Du kan også bruke eterisk rosmarinolje utblandet i vann for å lage blandingen på en enklere måte.

Eterisk rosmarinolje - kjappe fakta

🌿   Latinsk navn: Salvia rosmarinus eller Rosmarinus officinalis L

🌿   Opprinnelse: Middelhavet (Lilleasia, Nord-Afrika, Sør-Europa)

🌿   Duftnotat: Skarp

🌿   Årlig produksjon: 100 tonn 

🌿   Populære bruksområder: Hårtap og hårvekst

Hvordan lages rosmarinvann?

woman looking at rosemary essential oil in the bathroom to use for aromatherapy bath

Tørkede eller friske blader kombineres med destillert vann og kokes opp. Blandingen må deretter trekke i noen timer før den siles.

Bland 10-15 dråper rosmarinolje med 2-3 kopper kokende vann for å lage rosmarinvann med eterisk rosmarinolje.

Blandingen du får kan deretter påføres direkte på håret og hodebunnen.

Du kan også velge å inkludere flere komponenter i blandingen. Mandelolje, tørket lavendel, legestokkrose og salvieblader kan alle brukes i rosmarinvann. Hvert komponent legger til spesielle fordeler i det allerede gunstige produktet.

Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje

Økologisk Rosemary Eterisk Olje

129 kr

Fordeler med rosmarinvann

Rosmarinvann brukes hovedsaklig til å fremme hårvekst og redusere omfanget av hårtap, enten på grunn av aldring eller som et resultat av overforbruk av kjemiske produkter.

Rosmarinvann er gunstig for:

 • 🌿   Androgen alopeci eller arvelig hårtap
 • 🌿   Hårtap eller tynt hår

La oss se nærmere på disse.

Androgen alopeci eller arvelig hårtap

woman showing pattern baldness

Den vanligste årsaken til hårtap hos menn er androgen alopeci eller arvelig hårtap. Studier har vist at rosmarin reduserer arvelig hårtap hos menn, og brukes som en naturlig medisin som hårtap med færre bivirkninger.

Rosmarin får musklene i hodebunnen til å slappe av, som fører til bedre blodstrøm til hårsekkene i kombinasjon med urtens antioksidanter. Dette kan tenkes å være årsaken til den gode effekten av rosmarin.

Hårtap

woman showing hair strands due to hair fall

Om håret ditt blir tynnere etterhvert som du blir eldre, kan dette være en naturlig behandling for både hodebunnen og håret. Studier har i stor grad fokusert på effekten av rosmarin på hårtap hos menn, men det antas at rosmarin kan hjelpe kvinner med tynt hår på samme måte.

Hvordan bruke rosmarinvann

Det er flere måter å bruke rosmarinvann på, avhengig av dine preferanser og ønsker. Her er noen av de vanligste måtene å bruke det på:

 • 🌿   Bruk det som hårspray
 • 🌿   Bland det inn i sjampo
 • 🌿   Masser det inn i hodebunnen

La oss ta en nærmere titt på de ulike måtene:

Bruk det som hårspray

woman spraying rosemary water in her hair

Ved å bruke det som en spray kan du nyte de mange fordelene med rosmarinvann. Det er trygt å bruke den på en daglig basis om du ønsker dette. Mye tyder på at denne blandingen kan være minst like god for håret ditt som førsteklasses hårpleieprodukter.

Bland det inn i sjampo

woman massaging scalp while applying shampoo with rosemary water

Det anbefales vanligvis ikke å legge til andre væsker i sjampoen din, men å legge til rosmarinvann er helt trygt. Å bruke det på denne måten fungerer godt, og du vil kunne nyte fordelene av både sjampoen og rosmarinvannet ved å kombinere dem.

Det beste med denne måten er at du kan få mange ekstra fordeler uten å måtte innføre flere trinn i rutinen din for hårpleie.

Masser det inn i hodebunnen

woman massaging scalp with rosemary water applied in it

I tillegg til å bruke en spray eller som et tilsetningsstoff til sjampoen din, kan rosmarinvann også revitalisere hodebunnen gjennom massasje.

Hvis du har en tørr hodebunn, kan vi anbefale å bruke dette, blandet med en bærerolje som jojobaolje. Denne bæreroljen vil bidra til å rense hårsekkene dine ved å løse opp talgavleiringer, fukte hodebunnen og kontrollere hårfallet.

Å legge til denne bruksmetoden til de andre måtene du bruker rosmarinvann på, vil akselerere effekten og gi blandingen mye mer tid og plass til å jobbe med håret ditt fra rot til spiss.

Disse elementene er bare noen av måtene du kan bruke rosmarinvann på. Ikke vær redd for å komme opp med andre måter å få den godheten på strengene dine. Det er lite eller ingen bivirkninger ved å bruke rosmarinvann for hårvekst, så det er ikke motløs å integrere det i rutinene dine på stort sett hvilken som helst måte du kan tenke deg. 

Jojoba Bæreolje
Jojoba Bæreolje
Jojoba Bæreolje
Jojoba Bæreolje
Jojoba Bæreolje

Jojoba Bæreolje

149 kr

Forskning på rosmarinvann

Photo by Anna Shvets from Pexels

Det finnes lite forskning på effektene av rosmarinvann, men en rekke undersøkelser har sett på de generelle effektene av rosmarin og fått svært positive resultater. 

Androgen alopeci - 1998, 2010, 2011, 2015

I en studie fra 1998 ble forsøkspersoner med alopecia areata bedt om å massere oljer inn i hodebunnen hver dag, enten bare baseoljer eller en blanding av baseoljer med rosmarin eller tre andre eteriske oljer. Fotografier viser at 44% av gruppen opplevde forbedring ved bruk av eteriske oljer, mens bare 15% av kontrollgruppen opplevde bedring.

To forskjellige studier fra 2010 og året etter anerkjente rosmarinvann som spesielt vellykket for hårvekst når det ble brukt av personer som lider av androgen alopeci eller arvelig hårtap. 

I 2015 sammenlignet en studie vanlige behandlinger for hårtap med bruk av eterisk rosmarinolje. 100 menn med androgen alopeci deltok. Halvparten av mennene brukte en lotion som inneholdt omtrent 1% av den eteriske oljen to ganger om dagen, mens den andre halvdelen brukte en 2% løsning av minoksidil på samme måte.

Etter seks måneder fullførte alle deltakerne et spørreskjema og ble i tillegg evaluert av to hudleger. Det var ingen tydelig forbedring hos noen av gruppene etter 3 måneder, men etter 6 måneder hadde begge gruppene mer hår, som viser at rosmarin fungerer like bra som populære medisiner når det kommer til å bekjempe hårtap. Begge gruppene opplevde mer kløe i hodebunnen, men gruppen med rosmarin noe mindre enn gruppen med minoksidil.

Bivirkninger av rosmarinvann

Det er svært uvanlig at man får alvorlige bivirkningen som følge av bruk av rosmarinvann, men ikke umulig. Urten er mild, og helt trygt å bruke om det er små mengder for å vaske håret. Det er likevel lurt å vite mulige bivirkninger for enhver urt.

Bivirkninger kan inkludere kraftige menstruasjonsblødninger, mildt utslett grunnet overfølsom hud og oppkast i svært sjeldne tilfeller.

Selv om disse bivirkningene er svært sjeldne er den eneste måten du kan være sikker på at det er trygt for deg å benytte deg av produktene, å konsultere legen din før du bruker nye produkter.

Kontraindikasjoner av rosmarinvann

Kontraindikasjoner knyttet til rosmarinvann er sjeldne. Det anbefales likevel å unngå å bruke det under graviditet.

Hvor kan du kjøpe rosmarinvann

Rosmarinvann er tilgjengelig på nett og i butikker, så du vil ikke ha noen problemer med å finne det om du ønsker å ta det i bruk. Ta hensyn til anmeldelser av nettstedene du velger, slik at du vet hva du kan forvente når du bestiller derfra.

Volant

rosemary essential oil with fresh rosemary

Vårt rosmarinvann er en naturlig løsning for hårvekst, styrke og næring. Dens friske, beroligende egenskaper gjenoppretter hårets naturlige skjønnhet. Fremstilt ved destillering av økologisk produsert rosmarin, hydrerer og beskytter det håret og fremmer sunn vekst. Få vakkert, sunt og sterkt hår naturlig, og vis det frem med stolthet.

Rosmarinvann
Rosmarinvann
Rosmarinvann
Rosmarinvann

Rosmarinvann

159 kr

Ofte stilte spørsmål om rosmarinvann

Har du fortsatt spørsmål? Vi har kanskje svarene du leter etter:

Kan du bruke rosmarinvann hver dag?

Du kan bruke rosmarinvann som spray for raskere hårvekst og for å redusere hårtap så ofte du ønsker. Det anbefales at du ikke skyller håret med rosmarinvann mer enn 1-2 ganger i uken.

Hvor lang holdbarhet har rosmarinvann?

Det beste stedet å oppbevare rosmarinvann er i en tett beholder eller sprayflaske i kjøleskapet. Da bør du kunne bruke blandingen uten problemer i minst 2 uker.

Skyller du ut rosmarinvann?

Uavhengig av om du bruker rosmarinvann for å rense håret, forbedre glans eller bekjempe hårtap og irritasjon i hodebunnen, bør du la være å skylle det ut for best resultat. Blandingen fungerer over tid, så å la den bli værende i håret og hodebunnen er optimalt.

Hvor lang tid tar det før jeg ser effekten av rosmarinvann?

Det er ikke noe som skjer over natten, men du bør begynne å se resultater i løpet av relativt kort tid. Kliniske studier har vist synlige fordeler etter bare seks måneder.

Vil rosmarinvann endre hårfargen min?

Noen personer har rapportert at regelmessig bruk av rosmarinvann gjør grå hår mørkere. Hovedformålet er imidlertid å fremme sunt hår med redusert hårtap og forbedret sirkulasjon som gir raskere vekst.

Hjelper rosmarinvann mot hårtap etter fødsel?

Hår kan vokse veldig tykt under graviditet, og deretter falle av i biter etterpå. Det finnes ikke studier på bruk av rosmarinvann for hårtap etter fødsel, så vi kan ikke gi et tydelig svar. Det kan ikke skade å prøve! Gi oss gjerne beskjed om du prøver det, så vi kan spre ordet.

Oppsummering

Rosmarinvann blir mer og mer brukt av mennesker over hele verden for å øke glans, fremme hårvekst og redusere hårtap. Vi anbefaler å velge best mulig leverandør om du vurderer å prøve rosmarinvann. Hos Volant vil du motta produkter av høyeste kvalitet for å høste fordeler som bare rene, økologiske eteriske oljer kan gi. Vi hjelper deg gjerne om du har flere spørsmål om rosmarinvann og dets fordeler og ulemper. Ta gjerne kontakt ​​via support@volantaroma.com og chat med en vennlig medarbeider som er glad for å kunne hjelpe.

#1 velvære-brand Trustpilot

KJØP NÅ

Other blog posts