90-dagers risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Den siste TikTok-trended hevder Rosmarinvann er nøkkelen til fantastisk hår–Stemmer det? 

Å bruke Rosmarinvann eller -“te” for hårvekst er en av de siste trendene på Instagram og TikTok–og med god grunn. Denne hårvekstkuren inneholder naturlige ingredienser med bevist effekt på hårvekst, i tillegg dufter den fantastisk og er perfekt for alle hårtyper.

rosemary water in tiktok

De siste månedene har en rekke internasjonale influencere gått ut for å fortelle hvordan te laget av denne populære, velduftende urten har gitt de, lengere, mer, sterkere, og sunnere hår.Dette er en trend alle kan omfavne og vi skal vise deg hvorfor! 

Innhold/Hurtiglinker

  • Rosmarinvann og “Rosemarinte” går viralt
  • Hvor populær har denne trenden blitt?
  • Hva sier vitenskapen om Rosmarinvann og -te
  • Hvordan bruke rosmarin på en trygg måte

Rosmarinvann og “Rosemarinte” går viralt

rosemary tea in a cup

Bare en av mange eksempler er @kaligirly sin TikTok hvor hun viser hvordan hun lager sin “Rosmarinte”. Hun viser hvordan hun enkelt legger en kvist av Rosmarin i kokende vann i rundt en time. Hun heller så vesken i en sprayflaske og setter den i kjøleskapet, der varer den en uke. TikToken har allerede 4 millioner visninger! Her er hennes før og etter bilder.

Rosmarinvann har lik effekt, men er kraftigere, da man bruker rosmarin eterisk olje i blandingen. I følge denne guiden skal du bruke 10-15 dråper per 5 dl vann.

Hvor populær har denne trenden blitt?

Som følge av TikTokkerne som deler denne trender har interessen skutt i været.

Data fra Google Trends viser at flere og flere søker på søker på “Rosemary” sammen med ord relatert til hårvekst. Relaterte søkeord har økt med mellom 90% og 110% det siste året.

Hva sier vitenskapen om Rosmarinvann og -te

TikTokkerne sverger det fungerer og det er tydelig at det er stor interesse i denne hårpleietrenden. Men hva sier vitenskapen om Rosmarinvann?

Den har litt å si om saken faktisk!

For menn har rosmarin bevist effekt på å redusere arvelig hårtap og er minst like effektivt som de mest populære medisinene, men med færre bivirkninger.

Studier viser også at hos både menn og kvinner hjelper den mot hårtap som følge av at man blir eldre. Oljen bidrar ved å tilføre antioksidanter og blodtilførsell til hodebunnen og hårsekkene.

Does Rosemary Water actually work?

In a nutshell, yes. Even the science says so!

But how does it work?

Essentially, rosemary promotes scalp health. A healthy scalp is the key to boosting hair growth and having healthy, shiny hair. Rosemary inhibits the hormonal changes that can lead to hair loss and improves blood circulation to the hair follicles. It also reduces scalp inflammation and works as an antioxidant. Rosemary helps create a happy, healthy environment for your hair to grow in.

Our Complete Guide to Rosemary Water sheds more light on the subject. Plus, our research on the subject has shown that rosemary is effective and gentle, regardless of your hair type. Anyone can enjoy all the benefits it brings.

Hvordan bruke rosmarin på en trygg måte

Flere studier viser at rosmarin eterisk olje og rosmarinvann effektivt behander hårtap. Den naturlige behandlingen er også trygg for daglig hjemmebruk i følge MDCS Dermatologi, Dr. Marisa Garshick så lenge du ikke opplever kløing eller utslett i hodebunnen. Hun anbefaler å teste det ut to til tre ganger i uken, før man begynner å bruke det på daglig basis.

Dersom man ønsker å teste ut rosmarinvann, anbefaler Volants Anne Murrey at man gjør en lappetest med Rosmarin eterisk olje før man begynner å bruke det.

Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje
Økologisk Rosemary Eterisk Olje

Økologisk Rosemary Eterisk Olje

139 kr

Nysgjerrig på hva eteriske oljer kan gjøre for deg?

98.8%

opplever positiv effekt innen 30 dager etter å ha kjøpt volant sine eteriske oljer og diffusere.

TrustScore 4.7 | 800+ anmeldelser
"Etter jeg kjøpte diffuseren har jeg blitt helt hektet, elsker å bruke de ulike oljeblandingene energy og relax etter tid på døgnet. Blir også alltid glad av å se på den fordi den er så fin! Eneste jeg skulle ønske var at den var trådløs, men det er på mange måter også praktisk at jeg ikke trenger å tenke på å måtte lade den. Har fått mye nyttig informasjon på mail, og kundebehandlingen er topp. Anbefales!" Tina J.
Brukes hver dag! Etter jeg fikk min diffuser har jeg brukt den hver eneste dag, og jeg GLEDER meg til å stå opp og starte dagen med en god kaffekopp og et velduftende hjem. Jeg gav også en diffuser til min mor i julegave, og hun har samme opplevelse. Kan virkelig anbefales ☺️ Vilde S.
For en fantastisk rituale for å avslutte dagen. Tar i valgfritt olje 1 time før leggetid, tar meg et kopp grønn te imens og vasker bort sminke og eventuelt en dusj etter å bruke en god olje og massere meg. Når du kommer da til soverommet så lukter det himmelsk! Sover som en baby og våkner klar for å erobre verden💞 Nafisa J.
Eteriske oljer er god som gull! Det var min søster som introduserte meg for eteriske oljer for en tid tilbake og siden den tid har jeg vært hektet!! Den roen og det reduserte stressnivået jeg har lagt merke har jeg hatt stor glede av. Det er et utrolig pluss at de i tillegg lukter helt nydelig!! Anna S.
Kjøpte en diffuser fra Volant, synes den var litt dyr. Men når jeg fikk den i hus kjøpte jeg en til umiddelbart. Kvaliteten er upåklagelig. Super elegant og fin. Lager ikke nevneverdig lyd, elsker at du kan ha på lyset i den uten at den er på. Super effektiv med vannet og veldig effektiv med oljene mine. Så jeg trenger ikke bruke mye. Har en i stua og en på soverommet. Oljene de selger også er knallbra. Jeg liker best Sleep på soverommet. Alexander N.
Jeg var så heldig å få en Volant Diffuser med eterisk olje for bedre søvn til jul. Diffuseren står på hver natt. Den gir en deilig og behagelig duft i soverommet og bidrar til ro og velbehag og bedre søvn. Det er mange gode dufter å velge mellom så jeg vurderer å kjøpe en Diffuser til stuen også. Marianne K.

Other blog posts